Δες πώς είναι σήμερα ο Sarbel- Απλά αγνώριστος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δες πώς είναι σήμερα ο Sarbel- Απλά αγνώριστος

Το ενδεχόμενο να μην τον αναγνωρίσεις είναι μεγάλο.

Το 2007 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Ελλάδα όσον αφορά στον Ευρωπαϊκό μουσικό θεσμό της Eurovision, αφού κατέκτησε την έβδομη θέση στον διαγωνισμό. Οι ιθύνοντες της ελληνικής συμμετοχής έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Sarbel, ο οποίος ταξίδεψε ως τη Φινλανδία, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Από τότε πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια και όπως είναι λογικό ο Sarbel έχει αλλάξει κάπως με το πέρασμα των χρόνων.

sarbel music 165110277 127509522664157 5499348361094662599 n

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα

Ο Sarbel είναι Κύπριος τραγουδιστής και το πλήρες όνομά του είναι Σαρμπέλ-Μιχαήλ Μαρωνίτης (να μια πληροφορία που ίσως δεν γνώριζες). Γεννήθηκε στο Σάουθγκεϊτ του Λονδίνου από Κύπριο πατέρα μουσικό και Λιβανέζα μητέρα δικηγόρο. Εκεί μεγάλωσε και σπούδασε μουσικό θέατρο και χορό.

Πατώντας αυτό το link θα δεις 6 συμμετοχές που δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για τη Eurovision.

Πότε τον άκουσες να τραγουδάει για πρώτη φορά;

Την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική μουσική σκηνή έκανε το 2004 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του CD single από την Sony BMG, με γενικό τίτλο «Σε πήρα σοβαρά». Το ομότιτλο τραγούδι είναι από την Τυνησία και διασκευή του αραβικού Ya Baba-Sidi Mansour. Στη συνέχεια ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου τον Απρίλιο του 2005 που έγινε χρυσός. Μαζί με την Ειρήνη Μερκούρη, που συμμετείχε δισκογραφικά σε αυτόν τον δίσκο, ξεκίνησε συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική.



Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και το 2006 έβγαλε τον δεύτερο δίσκο του, στον οποίο βρισκόταν τα τραγούδια «Τάξε μου» και «Να ‘σουν θάλασσα» που τραγούδησε μαζί με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου. Η πορεία του ήταν ανοδική και το κοινό τον λάτρευε ολοένα και περισσότερο.

Eurovision 2021: 20 facts για τον μουσικό διαγωνισμό που δεν γνώριζες

Η στιγμή της Eurovision έφτασε

Κι ενώ ο Σαρμπέλ ακολουθούσε ήδη μια πετυχημένη καριέρα, το 2007 ήρθε η στιγμή του να λάμψει στη σκηνή της Eurovision στη Hartwall Areena του Ελσίνκι, έπειτα από νίκη των Lordi στη Eurovision της Ελλάδας το 2006.



Το Yassou Maria ήταν το τραγούδι που ερμήνευσε ο Σαρμπέλ, με τον τραγουδιστή να καταλαμβάνει την έβδομη θέση με 139 βαθμούς στον τελικό.

Που είναι σήμερα ο Σαρμπέλ;

Στον μουσικό διαγωνισμό ο Σαρμπέλ το 2007 ήταν μόλις 26 ετών. Σήμερα στα 40 του χρόνια μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Λονδίνο, Dubai και Αθήνα και εξακολουθεί να ασχολείται με τη μουσική.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως πια δεν θυμίζει σε τίποτα τον Σαρμπέλ του 2007, κάτι αρκετά λογικό και φυσιολογικό αν σκεφτείς πως πέρασαν 14 χρόνια από τότε.

Δες στη gallery περισσότερες φωτογραφίες του Sarbel για να καταλάβεις πως όντως είναι ο εικονιζόμενος που είδες στην αρχή.