Άγριες Μέλισσες: Μα πως άλλαξαν έτσι οι ήρωες που αγαπήσαμε;

Κατερίνα Μπούσιου
Άγριες Μέλισσες: Μα πως άλλαξαν έτσι οι ήρωες που αγαπήσαμε;

Τι μας άρεσε και γιατί προβληματιστήκαμε; (και δεν είμαστε οι μόνοι) 

Οι Άγριες Μέλισσες επέστρεψαν στον AΝΤ1, μια σειρά που αγαπήθηκε όσο καμία τα τελευταία δυο χρόνια και η πρώτη εβδομάδα προβολής, μόλις ολοκληρώθηκε. Με πολλά ενθουσιαστήκαμε αλλά και με άλλα μείναμε …μουδιασμένοι. Το δείχνουν και τα νούμερα τηλεθέασης με την σειρά να τερματίζει πρώτη αλλά με απώλειες. Οι fans στα social media έχουν προβληματιστεί με αρκετές αλλαγές που έγιναν στον τρίτο κύκλο, με κάποιους να έχουν πρόωρα απογοητευτεί.



Τα χρόνια της δικτατορίας παρά είναι βαριά…

«Αναμείνατε την πιο συναρπαστική σεζόν των Άγριων Μελισσών. Σκοτεινή, γεμάτη ένταση, ήρωες που αλλάζουν ταυτότητα και κρυμμένες απειλές σε κάθε γωνιά» έλεγε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος σε ένα post του στο Facebook στις αρχές του καλοκαιριού. Και συμπλήρωνε αργότερα, πως για πρώτη φορά σε καθημερινή ελληνική σειρά μυθοπλασίας, θα αναπτυχθεί τόσο πολύ η μαύρη σελίδα της ιστορίας μας. Μόνο που στα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς, η υπερβολική αναφορά στο σενάριο και η πληθώρα των νέων ηθοποιών (βασικών ή δεύτερων ρόλων) που σχετίζονται με αυτό, έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα. Είχαμε over dose από Αιμίλιο Χειλάκη, Νίκο Κουρή και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο…Ντούνια, ασφαλιτών και αξιωματικών, που όσο και αν είναι εξαιρετικοί στο ρόλο τους, είναι κάτι καινούργιο και είναι σαν να βλέπουμε μια άλλη σειρά, μέσα στη γνωστή σειρά. Και η πρώτη είναι πολύ διαφορετική από την δεύτερη. Επίσης η dark ατμόσφαιρα και το γρήγορο μοντάζ έχει αφαιρέσει σε πολλά σημεία, κάτι από την μαγεία του προηγούμενου κύκλου.

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Η χημεία με την Τρίγγου και η συνεργασία με τη σύντροφό του Μαρίζα Ρίζου

xeilakis

Μας λείπει η παρέα του καφενείου και η μαμά του ενωμοτάρχη

Το καφενείο της Βιολέτας (με ή χωρίς εκείνη) είναι το meeting point του Διαφανίου. Αυτή την εβδομάδα δεν τους χορτάσαμε παρά σε μικρής διάρκειας διαλόγους. Αν η διαμάχη μεταξύ αδελφών Σταμίρη και των Σεβαστών ήταν ο ένας πυλώνας της επιτυχίας τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο άλλος ήταν σίγουρα αυτή η παρέα. Το σπάνιο κράμα χαράς, δράματος και σπουδαίων χαρακτήρων. Γνήσιοι Διαφανιώτες. Και επίσης, είναι δυνατόν η σοφή του χωριού, η θηλυκή Πουαρό η αγαπημένη μαμά ενωμοτάρχη, η κυρία Δέσπω μας, (Αλίκη Αλεξανδράκη) με τόσο συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στο χωριό να μην έχει μια ολόκληρη και μεγάλης διάρκειας, σκηνή με το γιό της (Γιώργο Σουξέ) και τη νύφη της Ρίζω (Ελένη Καρακάση) να αναλύσει με το μοναδικό της τρόπο όσα συμβαίνουν; Επίσης που είναι εκείνα τα βράδια στο σπίτι Βαμβακά με την Ουρανία και τον…κλαρινιτζή σύζυγο; Που είναι η Αγορίτσα μας; (την είδαμε πολύ λίγο) Παρεμπιπτόντως στις πολύ καλές στιγμές θα πούμε και πάλι είναι η μεταστροφή του ρόλου του κουρέα Προκόπη (Γιώργος Ηλιόπουλος) και του Παναγιώτη (Αλέξανδρος Καλπακίδης)


https://www.instagram.com/p/COPqjdOFpRQ

Highlight το γατάκι του Κωνσταντή

Αυτό το κρύο – ζέστη σε ορισμένες ερωτικές σχέσεις, όσο και αν ανήκουν στο αναμενόμενο σασπένς μιας καλής σειράς, κάπου κουράζει. Η Δρόσω και αυτή τη χρονιά δεν φαίνεται να κατασταλάζει σε μόνιμη σχέση και βρίσκεται σε ένα διαρκές παιχνίδι με τον Κωνσταντή αν κρίνουμε και από την πρόσφατη συνάντησή τους, που θύμωσε τους θαυμαστές της σειράς. Δικαίως θέλουν επιτέλους τουλάχιστον ένα από τα ζευγάρια των πρωταγωνιστών, να στεριώνει. Υπό απειλή βρίσκεται και η ευτυχία ενός άλλου ζευγαριού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Γιατί η σχέση Μυρσίνης και Δούκα θα κλυδωνιστεί από μια απιστία. Μπορεί και δύο.

Δανάη Μιχαλάκη: Η άγνωστη λεπτομέρεια για τον γάμο της και το ενδεχόμενο να γίνει μαμά (video)

Και τώρα που είπαμε για τον Δούκα. Τελικά φέτος είναι καλός ή κακός; Γιατί και με αυτό έχουμε μπερδευτεί. Μπέρδεμα έχουμε και με το προφίλ του Ακύλα, που αποτυπώνεται όχι μόνο στο σενάριο αλλά και στην περίεργη σκηνοθετικά κινησιολογία του. Σε αρκετές σκηνές κάτι μας έλειπε. Το μόνο που δεν μας ξένισε ωστόσο ήταν που ο Λάμπρος και η Ελένη για μια ακόμη φορά χωρίζουν γιατί εκείνοι πάντα έχουν ένα πιο σοβαρό λόγο στο σενάριο, είτε για να είναι ευτυχισμένοι είτε για να είναι χωριστά. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ήταν υποδειγματικός υποκριτικά στα πέντε πρώτα επεισόδια, αλλά το highlight της πρώτης εβδομάδας με μεγάλη διαφορά, ήταν το γατάκι που κούρνιασε στην αγκαλιά του Κωνσταντή (Γιάννη Κουκουράκη). Σχολιάστηκε από όλους και παντού! Μήπως αυτό κάτι σημαίνει;


https://www.instagram.com/p/CUap_z7sB8n

Το ρετούς και το lead in

Σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσουμε το σπίτι της Ελένης Σταμίρη που μένει ίδιο και απαράλλακτο, η προσαρμογή σκηνικά στην 70’s εποχή, θεωρείται ευχάριστη αλλαγή. Φέτος βλέπουμε και περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα που δίνουν το ύφος της αγροτικής περιφέρειας. Στα ατού και οι ενδυματολογικές αλλαγές σε όλους τους ρόλους. Αυτό που πάντως σίγουρα πρέπει να αλλάξει, (με όποιο τρόπο ή κόστος) γιατί διαφορετικά τα νούμερα τηλεθέασης δεν θα…τσιμπήσουν την επόμενη εβδομάδα, είναι το μονοψήφιο lead in που παίρνει η σειρά, από το Game of chefs που προηγείται. ‘Οσο και αν την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στην σειρά η Θεοφανία Παπαθωμά (ως Βιολέτα) και η Μαρία Πετεβή (ως Πηνελόπη), ο ανταγωνισμός από τον Σασμό (έστω και αν βρίσκονται ένα μισάωρο απέναντι) αλλά και και την Γη της ελιάς, θα ταρακουνήσουν την επιτυχία των Μελισσών.