Τα φετινά περίεργα της tv: κάθε σειρά έχει τον καφετζή τον γεωπόνο και τον ψυχολόγο της

Κατερίνα Μπούσιου
Τα φετινά περίεργα της tv: κάθε σειρά έχει τον καφετζή τον γεωπόνο και τον ψυχολόγο της

Δεν λείπουν από τις Άγριες Μέλισσες, τον Σασμό, τη Γη της ελιάς.

Όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, έτσι και στις αγαπημένες μας σειρές μυθοπλασίας (που φέτος είναι μετά από χρόνια αρκετές) δεν λείπουν κάποιοι ιδιαίτεροι ρόλοι. Κάθε σίριαλ που σέβεται τον εαυτό του, είτε έχει δραματική είτε κωμική πλοκή, έχει τον καφετζή του (Άγριες Μέλισσες, Γη της ελιάς, Σασμός, Καλύτερα μας χρόνια). Φέτος απέκτησαν όμως ψυχολόγους και αρκετούς γεωπόνους και κτηματίες που παράγουν από στάρι, ελιές μέχρι και πορτοκάλια! Και φυσικά δεν λείπει το all time classic επάγγελμα του επιχειρηματία!



Ο καφετζής είναι must!

Σε πολλές ελληνικές ταινίες είναι ρόλος αναντικατάστατος. Ο καφετζής βλέπει τα πάντα, εξελίσσεται στον κουτσομπόλη της γειτονιάς, στον σίγουρο πληροφοριοδότη στα σοβαρά και στα αστεία. Καμμιά φορά μπαίνει και σε δίλημμα. Να τα πει ή να μην τα πει; Συνήθως τα λέει. Στην τηλεόραση σε αυτό τον ρόλο δε μπορούμε να ξεχάσουμε τον Φοίβο στο Ρετιρέ του Mega του Γιάννη Δαλιανίδη, που υποδυόταν ο Τάσος Κωστής, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια one of a kind στο είδος είναι ο Παναγιώτης στις Άγριες Μέλισσες, (Αλέξανδρος Καλπακίδης) που ακροβατεί σε πιο δραματικά μονοπάτια στο ρόλο του (γίνεται πια και τίποτε ευχάριστο στο Διαφάνι;)

Spoiler Άγριες Μέλισσες: Λάμπρος και Λενιώ γίνονται γονείς και δυο δίκες συγκλονίζουν το Διαφάνι!

Πιο χαλαρός, γκαφατζής και μεγάλη ….γλωσσοκοπάνα, είναι ο Μανιάτης καφετζής Πότης στη Γη της ελιάς (Γιάννης Κρητικός), πολύ πιο αυστηρός ο Παντελής του Σασμού (Στάθης Μαντζώρος) και πατέρας του Μανόλη που έχει δει το δολοφόνο. Στην αρχή είχε πολύ φόβο, αλλά μετά εξελίχθηκε στην χαρά της ζωής όταν ερωτεύτηκε την παντρεμένη Τούλα και αυτός δεν είναι άλλος από τον καφετζή Γιάννη, στα Καλύτερα μας χρόνια (Αλέξανδρος Ζουριδάκης).


https://www.instagram.com/p/CS9mWsLIo7F/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εσείς τι σπείρατε φέτος;

Τα κτήματα της Λενιώς Σταμίρη στις Άγριες Μέλισσες στον ΑΝΤ1 άνοιξαν το δρόμο και η σπορά απέδωσε καρπούς φέτος. Από τα στάρια της Μαρίας Κίτσου (που φέτος έγιναν λαχανικά) περάσαμε στους στους ελαιώνες της Μάνης στη Γη της ελιάς, στα αμπέλια και την κτηνοτροφία του Σασμού για να καταλήξουμε στους πορτοκαλεώνες του Αποστόλη Τότσικα, στο Μόλις χθες του ΣΚΑΙ. Και φυσικά ο ηθοποιός επαγγέλλεται γεωπόνος, επάγγελμα φυσικά που κάνει και η Λυδία Κονιόρδου στη Γη της ελιάς.


https://www.instagram.com/p/CUpuFeHA-bf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πείτε μου το πρόβλημα σας

Η ελληνική μυθοπλασία έχει πια εξελιχθεί και πηγαίνει με το ρεύμα της εποχής. Και έπρεπε φυσικά οι σεναριογράφοι να βάλουν και επαγγέλματα που είναι πια, αρκετά διαδεδομένα. Έτσι φέτος έχουμε δύο ψυχολόγους, τον Αλέξη στην Γη της ελιάς, ο οποίος είναι και διπολικός (!) αλλά και την μαμά της Στέλλας και παραλίγο πεθερά του Αστέρη στο Σασμό που θα κουράρει μάλιστα εν αγνοία της και την Αργυρώ και θα μάθει τα μυστικά της.


https://www.instagram.com/p/CUsbW6IqVrM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όλα γίνονται για τη…Τζιαντ

Ο Νίκος Φώσκολος που αντιγράφηκε μεταγενέστερα από πολλούς έφερε στην ελληνική πραγματικότητα την ελληνική εκδοχή της θρυλικής σειράς Dallas και της Δυναστείας και δημιούργησε την μεγάλη και ισχυρή Τζιάντ του Γιάγκου Δράκου στη Λάμψη. Έκτοτε με ένα μαγικό τρόπο στις δραματικές κυρίως σειρές όλοι επαγγέλονται επιχειρηματίες και μάλιστα το ιδανικό είναι να είναι οικογενειακή η επιχείρηση και να συγκρούονται τα μέλη της για την εξουσία. Το συναντάμε και με τους γαιοκτήμονες στις Άγριες Μέλισσες, στη Γη της ελιάς, στο Μόλις Χθες και στην πιο κωμική βερσιόν του φέτος στο Άσε μας ρε μαμά με την Παναγιώτα Βλαντή στον Alpha να ζωγραφίζει ως η τρελοπενηντάρα που έρχεται να σώσει την επιχείρηση των παιδιών της.


https://www.instagram.com/p/CUFrnJ9qlWH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Quest stars

Πάντως το βραβείο πιο πρωτότυπου επαγγέλματος – λειτουργήματος, έχει φέτος ο Γιάννης Ζουγανέλης στο Κομάντα και Δράκοι στο Mega ο οποίος υποδύεται τον….γκουρού Μπάμπα Μπόμπ και κάνει την έκπληξη της χρονιάς, όπως ακριβώς το σίριαλ που πρωταγωνιστεί.



Kαι φυσικά ο Νώντας στις Άγριες Μέλισσες που εμφανίστηκε την περσινή σεζόν και τον έχουμε και πάλι φέτος στις οθόνες, μας θύμισε μια ξεχασμένη ειδικότητα στη δεκαετία του '60 και μεταγενέστερα, εκείνη του ιδιοκτήτη μπαρ με πιο….ελαφρά κορίτσια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.