House of Gucci: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Patrizia Reggiani

Ιωάννα Τζανή
House of Gucci: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Patrizia Reggiani

Η «μαύρη χήρα» ήταν μια φυσιολογική γυναίκα, ώσπου η ζωή της πήρε μια σκοτεινή τροπή...

Η πολυσυζητημένη ταινία του Ridley Scott «House of Gucci» με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Lady Gaga, μόλις κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, και είμαι σίγουρη πως οι περισσότερες από εσάς έχετε ήδη κάνει την κράτησή σας.

Πριν, λοιπόν, πάρεις ποπ κορν και καθίσεις αναπαυτικά για να απολαύσεις τη Lady Gaga στον ρόλο της Patrizia Reggiani, σκέφτηκα πως καλό θα είναι να γνωρίζεις τα 5 πιο βασικά πράγματα για τη ζωή της γυναίκας που παντρεύτηκε τον Maurizio Gucci, αλλά η σχέση τους είχε ένα συγκλονιστικό και τραγικό τέλος.

house of gucci8

House of Gucci: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα ταινία του Ridley Scott

Ποια είναι, λοιπόν, η πραγματική Patrizia Reggiani; Πού βρίσκεται τώρα; Εμείς έχουμε απαντήσεις για όλα όσα αφορούν στη γυναίκα που είναι γνωστή ως «Η Μαύρη Χήρα» στον ιταλικό Τύπο!


https://www.instagram.com/tv/CWlfM0EtGno/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Patrizia προσέλαβε έναν δολοφόνο για να σκοτώσει τον Maurizio Gucci

Η Patrizia και ο Maurizio παντρεύτηκαν το 1972 και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, την Allegra και την Alessandra. Ο γάμος τους έληξε στα μέσα της δεκαετίας του '80, αλλά το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε μόλις το 1994. Εκείνη την εποχή, ο Maurizio έβγαινε με την Paola Franchi. Στις 27 Μαρτίου 1995, ο Maurizio σκοτώθηκε από έναν δολοφόνο στα σκαλιά του γραφείου του στο Μιλάνο. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, η Patrizia συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι προσέλαβε τον δολοφόνο για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της.

Η Patrizia πήγε φυλακή

Το 1998, η Patrizia καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Maurizio σε 29 χρόνια φυλάκιση, ενώ δολοφόνος που σκότωσε τον Maurizio Gucci καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η «μαύρη χήρα» έκτισε την ποινή της για 18 χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2016.



Η Patrizia Reggiani δεν έχει γνωριστεί με τη Lady Gaga

Παρόλο που η Lady Gaga την υποδύεται στην ταινία «House of Gucci», οι δύο γυναίκες δεν έχουν γνωριστεί ποτέ από κοντά. «Δεν ήθελα να τη συναντήσω γιατί μπορούσα να πω πολύ γρήγορα ότι αυτή η γυναίκα ήθελε να δοξαστεί για αυτόν τον φόνο και ήθελε να τη θυμούνται ως αυτή την εγκληματία», είπε η Lady Gaga στο Good Morning America, προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να συνωμοτήσω με κάτι στο οποίο δεν πιστεύω. Είχε δολοφονήσει τον άντρα της».

Η Patrizia, από τη μεριά της, δήλωσε σε ιταλικό πρακτορείο ότι: «Είμαι πολύ ενοχλημένη από το γεγονός ότι η Lady Gaga με υποδύεται στη νέα ταινία του Ridley Scott χωρίς καν να έχει την προνοητικότητα και την ευαισθησία να έρθει να με συναντήσει».

Η Patrizia δε μιλάει με τις κόρες της

Η Alessandra και η Allegra ήταν πολύ μικρές όταν ο πατέρας τους δολοφονήθηκε και η μητέρα τους οδηγήθηκε στη φυλακή. Το 2004, οι κόρες της Patrizia διαφώνησαν για επανάληψη της δίκης και φέρονται να επέμειναν ότι η μητέρα τους «δεν είχε τις διανοητικές της ικανότητες τη στιγμή της δολοφονίας», υποστηρίζοντας ότι η Patrizia υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου στον εγκέφαλο το 1992, η οποία «επηρέασε την ικανότητά της να λογικεύεται».


https://www.instagram.com/p/CWTJBUKteC2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ωστόσο, η σχέση της Patrizia με τις κόρες της έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. «Περνάμε μια άσχημη περίοδο τώρα. Δε με καταλαβαίνουν και μου έχουν κόψει την οικονομική υποστήριξη. Δεν έχω τίποτα και δεν έχω γνωρίσει καν τους δύο εγγονούς μου», είπε η Patrizia στον Guardian το 2016.

Η Patrizia ζει τώρα στο Μιλάνο

Η Patrizia είναι ακόμα ζωντανή. Είναι πλέον 72 ετών και ζει από το 2016 που αποφυλακίστηκε, στο Μιλάνο. Παρά το γεγονός ότι προσέλαβε δολοφόνο για να σκοτώσει τον σύζυγό της, η Patrizia εξακολουθεί να λαμβάνει ετήσια σύνταξη ύψους 1,47 εκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του, σύμφωνα με το Newsweek. Πριν από το θάνατό του, ο Maurizio είχε υπογράψει συμφωνία να πληρώνει στην Patrizia αυτό το ποσό για το υπόλοιπο της ζωής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι όμως, η θλιβερή ανάμνηση του βιασμού βοήθησε τη Lady Gaga στον ρόλο της για το House of Gucci

Σου αρέσουν η μόδα, οι ίντριγκες και το σασπένς; Ώρα να διαβάσεις το βιβλίο «The house of Gucci»!

H Lady Gaga αλλάζει σύνολα στις πρεμιέρες της ταινίας House of Gucci & εμείς ψηφίζουμε το καλύτερο