Νίκος Γαλανός «Προσωπικά» στην 'Ελενα Κατρίτση: «Την Αλίκη και τη Τζένη τις αγάπησα και με αγάπησαν»

Κατερίνα Μπούσιου
Νίκος Γαλανός «Προσωπικά» στην 'Ελενα Κατρίτση: «Την Αλίκη και τη Τζένη τις αγάπησα και με αγάπησαν»

Ο τελευταίος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου και ο τηλεοπτικός μας Ισίδωρος στη Γη της ελιάς, κάνει αποκαλύψεις για τις γυναίκες της ζωής του και τα προσωπικά του πάθη.

Ο Νίκος Γαλανός ευτύχησε να κάνει στη δύση του ελληνικού κινηματογράφου και στην αρχή της δικής του καριέρας, κάποιες σπουδαίες συνεργασίες και δικαιλογημένα θεωρείται ο τελευταίος ζεν πρεμιέ της μεγάλης οθόνης. Στην εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση που θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 16.00 από την ΕΤ1, εξομολογείται για τη ζωή του και την 55χρονη καριέρα του, ορισμένα περιστατικά, τα οποία για πρώτη φορά αποκαλύπτει και φυσικά συγκινείται.

Από την περίοδο που έπεσε στα δίχτυα του τζόγου και τι τον έκανε να σταματήσει τη χαρτοπαιξία, μέχρι την σχέση του με τους γονείς του, τις γυναίκες, αλλά και τις δύο κορυφαίες φίλες του, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Τζένη Καρέζη. Στην εκπομπή εμφανίζεται για πρώτη φορά ως έκπληξη, ο ηθοποιός Τάσος Δαρδαμάνης. Είναι ο μικρός Τάσος από την ταινία «Πανικός» το 1969, όπου ο Νίκος Γαλανός έπαιζε έναν από τους απαγωγείς του, που έγινε τελικά και ο σωτήρας του.



Η συγκίνηση για την Αλίκη, την Τζένη και τους γονείς του

Και ποιός δεν θυμάται τη συνεργασία του στην ταινία «'Ενα αστείο κορίτσι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αυτό το κινηματογραφικό ντουέτο, έμελλε να γίνει και θεατρική συνεργασία με μεγάλη επιτυχία, όπως και με την Τζένη Καρέζη. Ο Νίκος Γαλανός θυμάται με συγκίνηση αυτή την υπέροχη σχέση που είχε με τις δύο κορυφαίες του κινηματογράφου και του θεάτρου και τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν με την απώλειά τους: «Με τη Τζένη μείναμε μαζί πέντε χρόνια, έξι, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς. Έφυγε και ξαφνικά. Και μετά και με την Αλίκη επίσης πολλά χρόνια και ταινίες και θέατρο. Είναι μία ζωή. Και είναι μία πέτρα, ένας βράχος, ένας δρόμος μέσα στη ζωή μου. Είναι όπως όταν κάποιος χάνει έναν δικό του άνθρωπο, άλλος χτυπιέται, εκδηλώνεται, κλαίει, φωνάζει, ουρλιάζει, σκίζει τα ρούχα του. Άλλος πονάει μέσα του και δεν το εκδηλώνει είτε γιατί δεν μπορεί -συνήθως γιατί δεν μπορεί- ή είναι αυτός ο χαρακτήρας. Ναι, είναι μέσα στην πορεία μου αυτή των 55 χρόνων ζωής μέσα στο θέατρο, ήταν δύο άνθρωποι που και με αγάπησαν και τις αγάπησα».

galanos katritsi

Ο ηθοποιός φυσικά αναφέρθηκε και στην σχέση του με τον τζόγο που διεκόπη όταν άρχισε να χρωστά χρήματα και ένιωθε σωματική εξάντληση από τα ξενύχτια, στη λατρεία που είχε στα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά και τον πόνο που αισθάνεται κάθε φορά που φέρνει στο μυαλό του τους γονείς του: «Έχω παρατηρήσει ότι σε κάποια θέματα γίνομαι ευσυγκίνητος ακούγοντας μια λέξη, βλέποντας μια εικόνα. Ό,τι έχει σχέση με “μάνα”, με “πατέρα”, με κάνει να συγκινούμαι. Ακόμα και φίλοι μου με ρωτούν: “πάλι θα κλάψεις;”. Έχω κάποιες ευαισθησίες που ξέρω ότι μου έχουν μείνει από την παιδική μου ηλικία».



Ο ηθοποιός που υπήρξε πάντα ένας άντρας που λάτρευαν οι γυναίκες και παραμένει γοητευτικός μίλησε και για τις σχέσεις του με τρόπο αφοπλιστικό: «Στις σχέσεις που έκανα ήξερα ότι θα τελειώσουν κάποια στιγμή, ότι πάντα υπήρχε ημερομηνία λήξης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νίκος Γαλανός λύνει την παρεξήγηση με τον Πέτρο Κωστόπουλο!Ο Νίκος Γαλανός λύνει την παρεξήγηση με τον Πέτρο Κωστόπουλο!

Spoiler Γη της ελιάς: Καταρρέει ο Ισίδωρος παράλυτη η Αρετή και μια απαγωγή συγκλονίζει τη Μάνη!