Γη της ελιάς: Ο Φίλιππος με τη Βασιλική οργανώνουν σχέδιο για να το σκάσουν

Κατερίνα Μπούσιου
Γη της ελιάς: Ο Φίλιππος με τη Βασιλική οργανώνουν σχέδιο για να το σκάσουν

Τα ερωτευμένα παιδιά θέλουν να ξεφύγουν. Προσπάθεια για να ξεφύγει από το παρελθόν της θα κάνει και η Αθηνά, αλλά χωρίς επιτυχία. Η ταυτότητα της μητέρας της αποκαλύπτεται. 

Θα έχετε καταλάβει ήδη, πως το μαγικό συστατικό σε μια τηλεοπτική σειρά που έχει αξιώσεις στην τηλεθέαση, είναι τα ερωτικά μπερδέματα. Και ο Ανδρέας Γεωργίου με την σεναριογράφο του Βάνα Δημητρίου, βάζουν...μπόλικα από αυτά στη Γη της ελιάς στο Mega. Σήμερα αλλά και την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο, κάποιοι θα κάνουν σχέδια, άλλοι θα προσπαθήσουν να κρύψουν τις προθέσεις τους και άλλοι τελικά θα τα καταφέρουν. Η μαμά της Αθηνάς εμφανίζεται στη Μάνη και αυτό δεν θα βγεί σε καλό, ο Αλέξης βγαίνει από το ψυχιατρείο, η Ιουλία στρέφεται ερωτικά στον αστυνόμο και τα αγαπημένα μας παιδιά, ο Φίλιππος με τη Βασιλική ετοιμάζουν σχέδιο απόδρασης από τη Μάνη για να ζήσουν τον έρωτά τους στην Αθήνα.



Σε έχω δει κάπου σε ξέρω...

Η κυρία Μαρία (Μάρω Κοντού) και μαμά της Αθηνάς εμφανίζεται μέσα στην καλή χαρά στη Μάνη και η Μαργαρίτα με την Αθηνά κάνουν τα πάντα για να κρύψουν την ταυτότητά της. Ο πανέξυπνος Λυκούργος όμως θα έχει υποψίες από την αρχή και στο τέλος θα καταλάβει πως πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που είχε απασχολήσει την αστυνομία, για μια κυρία που είχε σκοτώσει τον εραστή της και είχε μπεί στη φυλακή. Η αλήθεια είναι πως πλήρωσε για το φόνο που έκανε η κόρη της και θέλησε να την καλύψει. Ναι, καλά καταλάβατε πως λίγο αργότερα στα επόμενα επεισόδια ο Λυκούργος θα καταλάβει πως είναι μαμά της Αθηνάς και θα αρχίσει την έρευνα για να βρεί τι άλλο κρύβει η χήρα Βρετάκου. Το πιο βασικό μυστικό της φυσικά, είναι πως ο Δημήτρης δεν είναι γιός της. Αλλά εκεί θα φτάσουμε πιο αργά.

margarita ioylia

Προξενιά και φυγή

Ο Φίλιππος βάζει μπροστά ένα νέο σχέδιο. Αποφασίζει με τη βοήθεια ενός φίλου του, να φύγουν μαζί με τη Βασιλική μακριά από τη Μάνη και να το σκάσουν για την Αθήνα. Δεν αντέχουν άλλο τα παιδιά την καταπίεση από τους γονείς τους και φυσικά το να κρύβουν την εγκυμοσύνη. Η Βασιλική πείθεται αλλά τα σημάδια της εγκυμοσύνης έχουν βάλει ήδη σε υποψίες την Αρετή, η οποία πριν κάνει το χειρουργείο της, θέλει να εξακριβώσει αν έχει δεσμό και με ποιόν η κόρη της.


https://www.instagram.com/p/CWvfT3foIKG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο αγαπημένος μας Ιάκωβος από την άλλη πλευρά έχει γίνει ήδη ένας μικρός μπελάς για τα αδέλφια του. Η επιστροφή του δεν είναι για καλό κυρίως για τον Ισίδωρο που μαθαίνει πως ο αδελφός του σκαλίζει ξανά την διαθήκη του αδελφού τους Ιπποκράτη, βάζοντας νέο γραφολόγο να την εξετάσει. Τρέμει στην ιδέα πως θα ανακαλύψει το σχέδιο που ο ίδιος έχει καταστρώσει με τον Κωνσταντίνο. Ο οποίος ετοιμάζεται να ντυθεί γαμπρός! Κάνει πρόταση στην Ισμήνη, αλλά ο Λυκούργος ούτε που να ακούσει ότι θα τον κάνει γαμπρό. Δεν του έφτανε ο πρώτος, ο Σάββας....


https://www.instagram.com/p/CWBNEm2ITFX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο αεικίνητος Ιάκωβος όμως εκτός από τα οικονομικά, έχει γίνει πρώτος και στα προξενιά. Θέλει να κάνει τα πάντα για να φέρει κοντά την Ιουλία με τον αστυνόμο και να διώξει μια και καλή από τη ζωή της τον Στάθη, τον οποίο και παρακαλεί να μείνει μακριά της. Ο οποίος Στάθης, βιώνει ένα μαρτύριο. Από τη μια λέει στην Ιουλία να συνεχίσει τη ζωή της, από την άλλη όμως κλαίει και βασανίζεται γιατί δεν μπορεί να μείνει δίπλα στην Αρετή. Ο Ιάκωβος τα καταφέρνει φυσικά και το ειδύλλιο ξεκινά δειλά με καλές προοπτικές. Είπαμε ξεκινά, γιατί στην πορεία όπως σας έχουμε ξαναπεί, ο Στάθης θα χωρίσει την Αρετή και χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες θα διεκδικήσει ξανά την Ιουλία. Μπερδέματα, πολλά μπερδέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γη της ελιάς: Το σχέδιο δολοφονίας της Αντιγόνης από το Μάνο - Ο Στάθης έξαλλος με την Ιουλία

Γη της ελιάς: Ο Στάθης και η Ιουλία βρίσκονται σε αδιέξοδο και το Twitter το... ζει μαζί τους

Γη της ελιάς: Η εγκυμοσύνη της Βασιλικής σε κίνδυνο - Θα είναι τραγικό το τέλος του Αλέξη;