Μαίρη Χρονοπούλου: «Στα 65 μου έφαγα άγριο ξύλο από τη μητέρα μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Μαίρη Χρονοπούλου: «Στα 65 μου έφαγα άγριο ξύλο από τη μητέρα μου»

Ο θάνατος του πατέρα της που τη διέλυσε, ο πρώτος της γάμος ο οποίος κράτησε τρείς μέρες, η καριέρα της, οι έρωτες, οι δυσκολίες αλλά και οι επιτυχίες της. Η Μαίρη Χρονοπούλου ανοίγει την καρδιά της στην 'Ελενα Κατρίτση και στην εκπομπή «Προσωπικά» και μας καθηλώνει με τις αποκαλύψεις της. Μια συγκλονιστική αφήγηση της ζωής της!

Είναι μια γυναίκα-σύμβολο, μια σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, η τελευταία ίσως των μεγάλων ηθοποιών μιας άλλης εποχής. Η Μαίρη Χρονοπούλου έχει μια μυθιστορηματική ζωή και για πρώτη φορά αποκαλύπτει στην εκπομπή «Προσωπικά» και στην 'Ελενα Κατρίτση, (η εκπομπή θα μεταδοθεί αυτή την Κυριακή στις 16.00 από την ΕΤ1) τις άγνωστες λεπτομέρειες της.

Για την σκληρή μητέρα της, τον πρώτο της έρωτα, το θάνατο του πατέρα της που τη διέλυσε, τον ατυχή πρώτο της γάμο που απασχόλησε όλες τις εφημερίδες της εποχής, για τις φορές που έφτασε κοντά στο θάνατο, τη φιλία της με τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή και τη δολοφονία του, την επιτυχία και τη δόξα που γεύτηκε. Και συγκλονίζει με τα λόγια της: «Έχω περάσει, τερατωδώς δύσκολες στιγμές, αλλά έλεγα πάντοτε ότι ο Θεός μου έδωσε πολλά, πάρα πολλά στη ζωή μου. Έτσι έπρεπε να πληρώσω… και το πλήρωσα μια εικοσαετία πολύ σκληρά και πολύ βάρβαρα».

prosopika1

Ο γάμος που κράτησε τρείς μέρες και το βαλιτσάκι με τις ερωτικές επιστολές

Τον Αύγουστο του 1975 η Μαίρη Χρονοπούλου φορώντας ένα ριχτό νυφικό της Νταίζης Αντωνοπούλου, παντρεύεται τον τότε δήμαρχο Σπατών και μετέπειτα βουλευτή Δημήτρη Μπότσαρη και αυτή είναι η κοσμική είδηση της χρονιάς, αφού πολιτικοί και όλοι οι στάρ της εποχής δίνουν το παρών. Ο γάμος αυτός έγινε πρωτοσέλιδος και για την ταραχή που προκάλεσε στην Αθήνα.

Οι θαυμαστές της είχαν περικυκλώσει την εκκλησία και ήταν αδύνατον η νύφη να προσεγγίσει τον περίβολο. Κλήθηκαν εσπευσμένα αστυνομικές δυνάμεις να επιβάλλουν την τάξη και μάλιστα το νυφικό αυτοκίνητο έφτασε με καθυστέρηση και σχεδόν κατεστραμμένο με σπασμένο το παρμπρίζ όπως μαρτυρά και η ίδια: «Ήταν μία Rolls-Royce πέντε ετών η οποία διελύθη. Γύρω στις 8-10 χιλιάδες άνθρωποι ήταν. Τότε υπήρχε χωροφυλακή αλλά δεν μπορούσαν να κρατήσουν τον κόσμο. Με συνόδεψε ο Κώστας Καρράς στην εκκλησία, ήταν εκεί όλοι και ο γλυκός μου ο Θανάσης ο Βέγγος ο οποίος ούρλιαζε «Μαίρη, κάποτε είχες πει ότι θα παντρευόσουν έναν άντρα σαν και μένα! Αυτός που παίρνεις δεν μου μοιάζει!» Τον αγαπούσα πολύ τον Θανάση Βέγγο. Ήταν πολλές προσωπικότητες. Εγώ ήμουν σαν χαμένη, δυστυχισμένη».

Τρεις μέρες μετά η νύφη αποφασίζει πως ο γάμος της δεν θα οδηγήσει πουθενά και αποφασίζει να φύγει για την Θεσσαλονίκη, αναζητώντας δουλειά στο ΚΒΘΕ που είχε αναλάβει τότε ο Μίνως Βολονάκης.


https://www.instagram.com/p/CT-sQfVIw0T/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Μαίρη Χρονοπούλου με αυτό το σπάνιο δυναμισμό και τη γοητεία της αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ. Ακόμη και αν απογοητευόταν από τους έρωτές της. Λέει χαρακτηριστικά στην εκπομπή, πως πήγε απρόσκλητη στο γάμο του πρώτου της μεγάλου έρωτα, πληγωμένη ακόμη από την εγκατάλειψη και αποκαλύπτει τις εκατοντάδες ερωτικές επιστολές που έχει λάβει από θαυμαστές αλλά και από συντρόφους της: «Έχω ένα βαλιτσάκι γράμματα που πρέπει να τα κάψω να μην εκτεθούν άνθρωποι κάποια στιγμή πριν πεθάνω. Είναι κάτι πολύ γλυκά πράγματα, τρυφερά γραμμένα. Αυτό που με έχει αγγίξει είναι κωμικό αν στο πω. Αγάπη μου, ομορφοδερματούλα μου. Άκου πλάκα, ομορφοδερματούλα! Πολλά τρυφερά πράγματα».


https://www.instagram.com/p/CQs4wP9hSY6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το άγριο ξύλο από τη μητέρα της - Η εγκατάλειψη και ο θάνατος του πατέρα της

Η μητέρα της Κατερίνα Χρονοπούλου, αποτελεί για εκείνη ένα θλιβερό κεφάλαιο στη ζωή της. Στη διήγησή της αναφέρει πως την θεωρεί υπεύθυνη για την εγκατάλειψη του πατέρα της όταν εκείνη ήταν 8 χρονών και διηγείται ένα άγνωστο περιστατικό, όταν η 'Ελενα Κατρίτση τη ρωτά αν αληθεύει πως είχε φάει χαστούκι από εκείνη όταν ήταν 65 χρονών και αν την είχε καταγγείλει στην αστυνομία όταν έφυγε από το σπίτι, ενώ ήταν ενήλικη: «Άγριο ξύλο θες να πεις. Με πέταξε από τη σκάλα κάτω. Πολύ αυστηρή γυναίκα! Χτύπησε ένας αστυφύλακας την πόρτα και λέει «ποια είναι η Χρονοπούλου Μαρία;» Απαντάω, εγώ είμαι. «Το μικρό παιδί», μου είπε. Δεν έχουμε μικρό παιδί, λέω... Είχε καταγγείλει ότι το ανήλικο παιδί της έφυγε από το σπίτι και εγώ ήμουνα 28-29 χρονών».


https://www.instagram.com/p/CE1VBGXJ0q5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με λόγια καθηλωτικά περιγράφει πως βίωσε το θάνατο του πατέρα της και το πως την επηρέασε καταλυτικά στη ζωή της:«Ο χαμός του πατέρα μου με ευνούχισε κυριολεκτικά, με τσάκισε, με διέλυσε. Έπαιζα με τον Παράβα τότε ένα μιούζικαλ, «το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας». Ήταν Σαββατοκύριακο. Και δεν πήγα με μαύρα. Πήγα με ένα κόκκινο πουκάμισο και ένα τζιν. Δεν έκλαιγα, αλλά στη σκηνή επάνω που χόρευα και τραγουδούσα, φεύγανε τα δάκρυα σαν βροχή και μούσκευαν τη σκηνή. Και μου λέει ο Παράβας -Θεός σχωρέστον κι αυτόν- «Μα γιατί κλαις; Για ποιον κλαις;» Δεν του είπα τίποτα. Την Τρίτη πήγα με μαύρα και του είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου. «Συγνώμη μου λέει, σε πείραζα.» Ήταν πολύ σκληρό, πολύ σκληρό να χάνεις τον πατέρα σου.» Πάντως στην ερώτηση αν υπήρξε κάποια στιγμή που σκέφτηκε να έρθει πιο κοντά στον πατέρα της που βίωσε την απουσία του από παιδί ήταν αποστομωτική: «Δεν ήμουν τόσο αφελής όχι, ήξερα τα πράγματα. Ήξερα τις διαστάσεις του και ήξερα το ωροσκόπιο του πατέρα μου που ήταν ίδιο με αυτό του Χίτλερ. Άκου πλάκα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H μαμά της Βίσση της Βουγιουκλάκη και της Χρονοπούλου μιλούν μαζί για τις κόρες τους - Σπάνιο video

Μαίρη Χρονοπούλου: Mία γυναίκα του γλεντιού

Στο νοσοκομείο η Μαίρη Χρονοπούλου! Η εσπευσμένη εισαγωγή στο Σωτηρία και το αισιόδοξο μήνυμα!