Σμύρνη μου αγαπημένη: Η πρεμιέρα της ταινίας και η συγκίνηση της Μιμής Ντενίση

Κατερίνα Μπούσιου
Σμύρνη μου αγαπημένη: Η πρεμιέρα της ταινίας και η συγκίνηση της Μιμής Ντενίση

Η σπάνια εμφάνιση της 'Αντζελας Γκερέκου με την κόρη της Μαρία. 'Ολα όσα έγιναν στην μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έγινε χθές το βράδυ και η επίσημη πρώτη προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», ένα προσωπικό όραμα της Μιμής Ντενίση, το οποίο βασίζεται και στο ομότιτλο θεατρικό της έργο. Η πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της, όταν υποδεχόταν καταρχάς τους έλληνες και ξένους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην ταινία και τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Ανάμεσά τους και άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθειά της.



«Δεν με νοιάζουν τα σχόλια αρκεί να ξέρω ότι δεν γίνονται λόγω κακίας»

Mε δάκρυα στα μάτια της, η Μιμή Ντενίση ανέβηκε στην σκηνή μετά τους τίτλους τέλους της ταινίας με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι την ίδια αλλά και τους συντελεστές της εταιρείας παραγωγής Tanweer, τους δεκάδες ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη. Στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους τόνισε πως: «Αισθάνομαι περήφανη, γιατί καταρχάς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ταινία. Γιατί πιο...στραβές συνθήκες δεν γίνονταν να υπάρχουν. Ήταν το καλοκαίρι με τον κορωνοιό, με τις πυρκαγιές, με 40 βαθμούς. 'Ηταν όλα υπό πίεση, αλλά νομίζω το θέμα αυτό της ταινίας είναι πολύ ανώτερο από εμάς τους ίδιους. Είναι πολλές οι ψυχές των ανθρώπων που αισθάνονται αδικαίωτες από αυτό που έγινε. Έχει μια προστασία αυτό το έργο, σαν να έχει ένα κάρμα». Και όταν ρωτήθηκε για τυχόν αρνητικές κριτικές που θα ακουστούν, δήλωσε πως δεν είναι κάτι που την αφορά: «Δεν με ενοχλούν οι αρνητικές κριτικές, αρκεί να ξέρω ότι δεν είναι για λόγο κακίας ή για συμφεροντολογικό λόγο». Και διευκρίνησε τι συνέβη με τα σκηνικά της καταστροφής, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στο Φάληρο και η αρχική της πρόθεση ήταν να παραμείνουν εκεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για να εορταστούν την επόμενη χρονιά τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη: «Δεν πιστεύω ότι ήταν κακή πρόθεση, απλά έγινε κακή συννενόηση. Αυτό είναι ένα κρίμα γιατί δεν πλήρωνε κάτι το κράτος, εμείς το πληρώσαμε ένα εκατομμύριο».



Λίγο αργότερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τόνισε πως γίνεται ανάπλαση στην περιοχή του Φαλήρου και πως τα σκηνικά θα τοποθετηθούν στην συνέχεια σε συννενόηση με την Μιμή Ντενίση. Στην πρεμιέρα έδωσε το παρών και η 'Αντζελα Γκερέκου με την ιδιότητα της πρόεδρου του ΕΟΤ, σε μια σπάνια εμφάνισή της με την κόρη της Μαρία, στην πρώτη τους ουσιαστικά δημόσια εμφάνιση μετά την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου. Στις δηλώσεις της βέβαια αναφέρθηκε και στη φετεινή της συμμετοχή στη Γη της ελιάς του Mega. «Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι η σειρά που συμμετέχω». Για να τονίσει στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για αρνητικές κριτικές και σχόλια: «Δεν δίνω σημασία σε δημοσιεύματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μιμή Ντενίση στο Queen.gr: «Μου λείπει ένας έρωτας από τη ζωή μου»

Στα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» - Το αποκαλυπτικό trailer με τη Μιμή Ντενίση

Μιμή Ντενίση: Θα φτάσει η νέα της ταινία μέχρι τα βραβεία Oscar; Σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες

Photo credits by instagram @smirnimouagapimeni -NDP photo agency