Στα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» - Το αποκαλυπτικό trailer με τη Μιμή Ντενίση

Κατερίνα Μπούσιου
Στα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» - Το αποκαλυπτικό trailer με τη Μιμή Ντενίση

Οι απίστευτες εικόνες από την ταινία που κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.  

Τόσο καιρό ακούγαμε από την ίδια τη Μιμή Ντενίση για το πόσο χαρούμενη και περήφανη αισθανόταν με την ολοκλήρωση της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», ένα προσωπικό της όραμα εδώ και ένα στοίχημα με το χρόνο, αφού η ταινία προετοιμαζόταν εδώ και μια πενταετία. Οι εικόνες από το trailer είναι αποκαλυπτικές, με τη ίδια να μεταμορφώνεται στην κυριολεξία από αρχόντισσα της Σμύρνης σε μια φτωχή προσφυγοπούλα. Ιδιαίτερες όμως είναι και οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας που έγιναν στη Χίο, τη Λέσβο και την Αθήνα με όλους τους συντελεστές και με τους περισσότερους από χίλιους κομπάρσους που συμμετείχαν στην παραγωγή. Η ταινία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.



Τα απρόοπτα από τους κομπάρσους

Η ταινία στηρίχτηκε στο έργο που εκείνη έγραψε για την θεατρική της ομότιτλη παράσταση που ήταν sold out για τρία χρόνια. Στην προσαρμογή ωστόσο του κινηματογραφικού σεναρίου με διαφοροποιήσεις στην υπόθεση, η Μιμή Ντενίση είχε και την βοήθεια του διεθνούς φήμης Martin Sherman. Η ηθοποιός και σεναριογράφος, είχε εκμηστηρευτεί πριν από λίγες εβδομάδες σε συνέντευξή της στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και κάποια ευτράπελα από τα γυρίσματα που έγιναν μάλιστα υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης φέτος το καλοκαίρι, με τους ηθοποιούς να φορούν χειμερινά ρούχα. «Στη Λέσβο γυρίσαμε πολλές σκηνές της ταινίας γιατί είχε πάρα πολλούς χώρους. Οι σκηνές της μάχης για παράδειγμα έχουν γίνει στις Αλυκές. Όταν φτάσαμε στον Πολιχνίτο, ένα πολύ ωραίο μέρος του νησιού, έπρεπε να αρχίσει η καταστροφή. Περπατούσαμε στο δρόμο με τον Λεωνίδα Κακούρη που κάνει τον άντρα μου στην ταινία, την Αναστασία Παντούση και την Ντίνα Μιχαηλίδου. Το πλήθος μας στο σενάριο μας έσπρωχνε και ήθελαν να σκοτώσουν τον άντρα μου. 'Ολο το χωριό λοιπόν ήταν κομπάρσοι στην ταινία και έμειναν μαζί μας μέχρι τις έξι το πρωί. Και κάποια στιγμή μας έσπρωχαν κανονικά και μας χτυπούσαν, για αυτό και είναι αληθοφανής πολύ αυτή η σκηνή. Πέσαμε κάτω και μου λέει ο Κακούρης «Εδώ θα αφήσουμε τα κόκκαλά μας»

denisi krateros

Λίγα λόγια για το σενάριο. H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.


https://www.instagram.com/p/CQ6i_z3rbHz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα. Εκείνο πάντως που εντυπωσιάζει εκτός από τις σκηνές και την πληθώρα των γνωστών ηθοποιών που συμμετέχουν, είναι και τα 1000 και πλέον εντυπωσιακά κοστούμια που σχεδίασε εξ αρχής η βραβευμένη ενδυματολόγος Φωτεινή Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιμή Ντενίση: Θα φτάσει η νέα της ταινία μέχρι τα βραβεία Oscar; Σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες

Η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε τα απρόοπτα όταν ήταν η πρώτη παρουσιάστρια πρωινού στην τηλεόραση (video)

Σμύρνη Μου Αγαπημένη: Η ταινία που συγκινεί στη μνήμη των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή