Η Lady Gaga για το House of Gucci: «Χρειάστηκα ψυχιατρική υποστήριξη για να ενσαρκώσω τη Reggiani»

Η Lady Gaga για το House of Gucci: «Χρειάστηκα ψυχιατρική υποστήριξη για να ενσαρκώσω τη Reggiani»

Η Lady Gaga μίλησε ανοιχτά για τις κινήσεις που έκανε ώστε να προστατεύσει την ψυχική της υγεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του House of Gucci.

Στην ταινία House of Gucci, η Lady Gaga υποδύεται την Patrizia Reggiani, η οποία καταδικάστηκε το 1999 για την οργάνωση της δολοφονίας του συζύγου της και διάσημου σχεδιαστή μόδας, Maurizio Gucci.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός – που ήδη έχει λάβει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα- αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να έχει μαζί της στα γυρίσματα μια νοσοκόμα με ειδίκευση στην ψυχιατρική, για να μπορέσει να βγάλει εις πέρας τις σκηνές και να υποδυθεί τη δολοφόνο, χωρίς να επηρεαστεί η ψυχική υγεία της.

house of gucci5

House of Gucci: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα ταινία του Ridley Scott

Η μέθοδος υποκριτικής της Lady Gaga και η συνοδεία νοσοκόμας στα γυρίσματα

Η Lady Gaga θέλησε να μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου της Reggiani με αποτέλεσμα για εννέα ολόκληρους μήνες να μιλά με ιταλική προφορά, αλλά και να μη βγαίνει από τον ρόλο της, ακόμα κι όταν γύριζε στο ξενοδοχείο. Πρόκειται για την τεχνική method acting, όπως εξήγησε η star.

Μιλώντας στο podcast, Just for Variety, η Gaga δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έφερνα το σκοτάδι μαζί μου στο σπίτι. Γιατί η ζωή της Reggiani ήταν σκοτεινή. Είχα μια νοσοκόμα με ειδίκευση στην ψυχιατρική παντού μαζί μου μέχρι το τέλος των γυρισμάτων».



Και πρόσθεσε: «Ένιωσα ότι έπρεπε. Ένιωσα ότι ήταν πιο ασφαλές για μένα».

Η Lady Gaga έσπευσε να εξηγήσει, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να «δοξάσει» τις τεχνικές υποκριτικής που εφαρμόζει.

«Κανένας ηθοποιός να μην πιέζει τον εαυτό του»

Η πρωταγωνίστρια του House of Gucci ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι κανένας ηθοποιός δεν πρέπει να πιέζει τον εαυτό του σε αυτό το σημείο.



«Ρωτώ τον εαυτό μου όλη την ώρα γιατί το κάνω αυτό. Έχω κάνει ακραία πράγματα για την τέχνη καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου – έβαλα σε διαδικασία το σώμα μου, το μυαλό μου. Είναι σαν να έχω έναν κόμπο στο στομάχι μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Lady Gaga ακόμα συμβουλεύεται τον Bradley Cooper

House of Gucci: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Patrizia Reggiani