Χρόνια πολλά Χριστόφορε! Ο Παπακαλιάτης γιορτάζει και επιστρέφει επιτέλους στην τηλεόραση

Πατούλια Κατερίνα
Χρόνια πολλά Χριστόφορε! Ο Παπακαλιάτης γιορτάζει και επιστρέφει επιτέλους στην τηλεόραση

Κι εμείς γιορτάζουμε με 46 έτη ατάκες από το σινεμά και τις τηλεοπτικές σειρές του Δάσκαλου, Παπακαλιάτη.

Το 1996, όταν ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας ασχολούνταν με τον Θανάση Ευθυμιάδη, υπήρξαμε κι εμείς, εκείνο το αμυδρό ποσοστό που είδαμε τον αρραβωνιαστικό της Ντορίτας, τον Χάρη και κολλήσαμε. Έλα όμως που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε καταφέρει με το μικρό του πέρασμα από τους Φρουρούς της Αχαίας ακόμα στο πλάι της Μιμής Ντενίση να μας κάνει να ψάξουμε να βρούμε πιο είναι το αγόρι αυτό, πολύ πριν το Internet και την Google.

Ο Χριστόφορος γίνεται σήμερα 46 ετών κι εμείς απορούμε, πώς είναι δυνατόν ο χρόνος να περνάει τόσο γρήγορα αλλά ο Χριστόφορος να παραμένει στο μυαλό μας ένας αιώνιος 24χρονος.

Κράτα το 24! Δεν είναι τυχαίο.

Ήταν μόλις 24 ετών ο Χριστόφορος όταν έγραψε το πρώτο του σενάριο, τα 14 επεισόδια για τη σειρά «Η ζωή μας μια βόλτα».
Πόσο εύκολο είναι να γράψει ο Χριστόφορος ένα σενάριο για την τηλεόραση; Την απάντηση είχε δώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2020, εξηγώντας πως η αποτυχία να γράψει συντονισμένα πια σενάρια για την τηλεόραση τον οδήγησε στην ψυχοθεραπεία:

«Είμαι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο πολλές φορές -σ’ αυτό δουλεύω- παραείναι κλειστό και περνάει καλά μόνο του και αυτό δεν είναι πάντα καλό και αυτό δουλεύω όσον αφορά το κομμάτι το ψυχολογικό. Δεν κάνω ψυχανάλυση, κάνω ψυχοθεραπεία και προέκυψε από ανάγκη. Ήταν όταν τελείωναν οι 4, ήταν η εποχή που έκλεινε για εμένα ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός κύκλος, το MEGA. Έκλεινε για εμένα το κομμάτι σίριαλ. Ήξερα ότι δεν μπορούσα πια να γράφω με συνέπεια, κάθε εβδομάδα, μόνος μου και να σκηνοθετώ και να πρωταγωνιστώ και να είμαι στο μοντάζ και να είμαι στη μουσική και να είμαι παντού. Είχα φτάσει σ’ ένα σημείο που είχα εξουθενώσει και την ψύχη και το σώμα μου και τα πάντα μου», τόνισε τότε χαρακτηριστικά στην Αθηναϊδα Νέγκα.

Χριστόφορε λείπεις: 5 λόγοι που περιμένουμε πώς και πώς τον Δάσκαλο του Παπακαλιάτη

Η βόλτα όμως του Χριστόφορου δεν έκλεισε τόσο γρήγορα στην τηλεόραση και στο Mega του:

«Για εμένα MEGA σημαίνει ό,τι σημαίνει για τον καθένα το σπίτι από όπου ξεκίνησε και που κάθε Κυριακή θέλει να επιστρέφει και να περάσει καλά με την οικογένεια του και μετά θέλει να ξαναφύγει γιατί έχει προχωρήσει», είχε πει ο Παπακαλιάτης χαρακτηριστικά και δεν ήταν τυχαία η επιτυχία του «Να με προσέχεις», το «Κλείσε τα Μάτια» και το «Δυο Μέρες μόνο».

Κι αν σε πάω σινεμά;

Όταν ο Χριστόφορος αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του, ένα μεγάλο Αν εμφανίστηκε στον δρόμο του. Η πρώτη του κανονική ταινία – είχαν προηγηθεί οι Τρεις Ευχές, η τηλεταινία του στο Mega- έσπασε τα ταμεία και μας έκανε να πιστέψουμε και πάλι στον έρωτα και να αγαπήσουμε την Αθήνα μας ξανά.



Ο άλλος κόσμος του Χριστόφορου:

Κι εκεί που πάτησε σταθερά τα πόδια του στο σινεμά, ήρθε το 2015 ο Άλλος Κόσμος. Ο Παπακαλιάτης κατάφερε να κοντράρει στα ίσα το Star Wars που έκανε παράλληλα πρεμιέρα στους κινηματογράφους και η ταινία του Worlds Apart απέσπασε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και προβλήθηκε και στο εξωτερικό ενώ ο Παπακαλιάτης ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό για να απαντήσει στωικά και με ευλάβεια σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Δάσκαλε πότε γυρνάς;

Ο Παπακάλιατης επιστρέφει στο Mega του, επιστρέφει στην τηλεόραση, επιστρέφει σε μας. Η σειρά με γυρίσματα στους Παξούς και την Κέρκυρα, προορίστηκε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, τελικά τα πλάνα δείχνουν πως ο Παπακαλιάτης θα μπει στα σπίτια μας ξανά την άνοιξη του 2022!


https://www.instagram.com/p/CXolxz2swUf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το story:

Ένας δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Dream team: Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος και Δημήτρης Κίτσος είναι ομερικοί μόνοι ηθοποιοί που θα δούμε στη νέα σειρά του Παπακαλιάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται ο Δάσκαλος: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου παίζουν πιάνο στους Παξούς! (photos&vid)

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο Δάσκαλος του MEGA στην αγκαλιά των Αλεξίου και Καβογιάννη

Ο Δάσκαλος του Παπακαλιάτη ξεκινά: Η υπόθεση και η αποθέωση στην Καβογιάννη (photos & vid)