Χριστόφορε λείπεις: 5 λόγοι που περιμένουμε πώς και πώς το Maestro του Παπακαλιάτη

Πατούλια Κατερίνα
Χριστόφορε λείπεις: 5 λόγοι που περιμένουμε πώς και πώς το Maestro του Παπακαλιάτη

Όσο αργεί το Maestro, τόσο περιμένουμε τον Χριστόφορο! 

2001. Περνάω τη μεγαλύτερη καταιγίδα της υγείας μου, ένα λέμφωμα επιθετικό και ένας κύκλος θεραπειών που με έχει ρίξει στο κρεβάτι. Στην οθόνη πέφτουν οι τίτλοι αρχής από το Να Με προσέχεις του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και κι εκεί «λίγο ακόμα μονάχα», τα δάκρυα κυλούν ποτάμι.

Ο Χριστόφορος έντυσε τα φοιτητικά μας χρόνια, σε εμάς του σημερινούς boomers, μας έκανε να μιλάμε με τις ώρες για τις σειρές τους, τότε που ούτε Netflix υπήρχε, ούτε παραγωγές τέτοιας αμερικάνικης κουλτούρας στην Ελλάδα και ήταν ένας 20+ άντρας που τα κατάφερε, δίνοντας δύναμη και σε μας να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε το ίδιο καλά.

Και να που, 11 χρόνια μετά, ο Χριστόφορος ετοιμάζεται να επιστρέψει και στο MEGA και στην τηλεόραση κι όσο ο Δάσκαλος ετοιμάζεται, τόσο εμείς περιμένουμε να ζήσουμε εκείνες τις μεγάλες, τις ωραίες στιγμές του ένδοξου τηλεοπτικού παρελθόντος του Παπακάλιατη, τότε που το κοινό τον προσκυνούσε και οι κριτικοί τον υποτιμούσαν και επέμεναν πως η πορεία του θα είναι μικρή και πως αντιγράφει μόνο ξένες ταινίες.

Χριστόφορε γύρνα να ακούσουμε μουσικάρες

Σε πιάνει ρίγος όταν ακούς Το Τράβα Σκαναδάλη, το Δυο Μέρες Μόνο, το Να με προσέχεις, το Αν… Σ’ αγαπούσα πριν μας δω μαζί; Θυμάσαι τις μουσικές που έντυναν κάθε ερωτική σκηνή από τα σίριαλ του Παπακαλιάτη; Ξέρεις απ’ έξω κάθε τραγούδι από τη Ζωή μας μια βόλτα, από το Αν; Χριστόφορε, γύρνα για να ακούσουμε επιτέλους το κομμάτι που ταιριάζει σε κάθε συναίσθημα του ήρωα, σε κάθε διαφορετική σκηνή, σε κάθε διαφορετικό γαλάζιο που έχει ο ουρανός στο κάδρο κάθε πλάνου.

Χριστόφορε γύρνα, για να δείξεις πώς γίνονται τα ερωτικά τρίγωνα

Ποιος ξέρει καλύτερα να δημιουργεί καρμικούς έρωτες, ερωτικά τρίγωνα ανάμεσα σε μάνα και κόρη, αδέρφια. Ποιος μπορεί να σε κάνει καλύτερα να μην ξέρεις ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, πώς η μοίρα μπορεί να μπερδέψει με τέτοιο τρόπο την ζωή των ανθρώπων που αγαπήθηκαν με τόσο κόπο, τόσο που να μην ξέρεις ποιον να στηρίξεις ούτε κι εσύ από την οθόνη σου.

Χριστόφορε γύρνα να δούμε επιτέλους ερωτικές σκηνές της προκοπής

Ποιος ξεχνάει την epic ερωτική σκηνή Ιωάννας Παππά και Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Κλείσε τα μάτια, άκα Φίλιππου και Χριστίνας; Ποιος δεν θυμάται τα αχνισμένα παράθυρα στο αυτοκίνητο στην ερωτική σκηνή Χριστόφορου- Σολωμού στο Αν; Χριστόφορε γύρνα να μας δείξεις πώς γίνονται οι σωστές οι πρόστυχες ερωτικές σκηνές με το συναίσθημα στο φουλ.

Χριστόφορε γύρνα να θυμηθούμε πώς είναι οι παρέες, οι κολλητοί, οι οικογένειες

Μας έφαγαν τα κινητά και οι εφαρμογές. Δώσε μας σκηνές αράγματος, δείξε πώς είναι οι σωστοί φίλοι, τι σημαίνει κολλητός, τι αγαπιέμαι με τα αδέρφια μου, τι σημαίνει σε προσέχω, σε φροντίζω, τι σημαίνει τρώμε σαν οικογένεια – κι ας τρωγόμαστε – γύρω από το τραπέζι.

Χριστόφορε γύρνα να ταξιδέψουμε

Να πάμε στους Παξούς, στην Κέρκυρα, στα Κύθηρα, να δούμε Λονδίνο, να δούμε ηλιοβασιλέματα, να βουτήξουμε σε γαλάζια νερά, να βγούμε από τη μιζέρια και την καθημερινότητα.

https://www.instagram.com/p/CU20BkvsL3_

Να βγούμε από τους τέσσερις τοίχους, να δούμε μια καλογυρισμένη εξωτερική σκηνή, να ανοίξει το μάτι κι ο ορίζοντάς μας, να πούμε, να που θα πάμε διακοπές το καλοκαίρι. Να πούμε όχι άλλη καραντίνα, Χριστόφορε επιτέλους γύρνα!

Maestro: Η πλοκή

«Ένας δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει».

https://www.instagram.com/p/CVKnx5dtCiP

Η επίσημη υποδοχή του Χριστόφορου από το MEGA

«Το MEGA, 11 χρόνια μετά, υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ο καταξιωμένος δημιουργός επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στην αφετηρία της διαδρομής του. Στο κανάλι, όπου υπέγραψε όλες τις μεγάλες τηλεοπτικές του επιτυχίες.

Ο Δάσκαλος: Μαρία Καβογιάννη και Χάρις Αλεξίου ποζάρουν μαζί στους Παξούς- Η πρώτη τους φωτό

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, τα χρόνια που απείχε από την τηλεόραση κατέκτησε τον κινηματογράφο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στο ελληνικό box office. Ταξίδεψε με τις ταινίες του σε όλο τον κόσμο και κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς με τη δύναμη της τέχνης του. Τώρα, πιο ώριμος και πάντα μοναδικός στην αφήγηση των ιστοριών του, μας δίνει ένα καινούργιο ραντεβού αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη.