Ο James Franco μίλησε για πρώτη φορά για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και τον εθισμό στο σεξ

Πατούλια Κατερίνα
Ο James Franco μίλησε για πρώτη φορά για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και τον εθισμό στο σεξ

Ο 43χρονος ηθοποιός αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις κατηγορίες πως είχε σεξουαλική σχέση με μαθήτριές του.

Αποφάσισε να μιλήσει. Τέσσερα χρόνια μετά τη μήνυση από μαθήτριές του στη σχολή υποκριτικής που δίδασκε και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες και του κόστισε 2,2 εκατομμύρια δολάρια, ο ηθοποιός James Franco αποφάσισε να πει τη μεγάλη συγνώμη:

Το 2019 δύο πρώην μαθήτριες έκαναν μήνυση στον Franco για σεξουαλική παρενόχληση, εκμετάλλευση και εξαναγκασμό. Τον περασμένο Ιούνιο, τα δικαστικά αρχεία έδειξαν ότι ο ηθοποιός συμφώνησε να πληρώσει 2,2 εκατομμύρια δολάρια ενώ τη μήνυση αυτή ακολούθησαν παρόμοιες κατηγορίες από τρεις ακόμα γυναίκες οι οποίες μίλησαν στα μίντια το 2018. Τότε ο ηθοποιός είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς εις βάρος του αλλά στο Podcast SiriusXM's The Jess Cagle Show ο 43χρονος μίλησε για το τι πραγματικά συνέβη:

«Έκανα λάθος»

«Πρέπει να παραδεχτώ πως έχω κοιμηθεί με μαθήτριες αλλά με καμία από τη συγκεκριμένη τάξη. Στη διάρκεια της καριέρας μου ως δάσκαλος, κοιμήθηκα με μαθήτριες και αυτό ήταν λάθος γιατί δεν ξεκίνησα τη σχολή με αυτή τη σκέψη», τόνισε ο James.

Στη μήνυση εις βάρος του, ο Franco έκανε ένα master class σεξουαλικών σκηνών στη σχολή Studion 4 η οποία έχει σταματήσει τη λειτουργία της, οι μαθήτριες που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί ενθαρρύνθηκαν να αυτοσχεδιάσουν σε σεξουαλικές πράξεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ακρόασης, την οποία ο Franco φέρεται να μαγνητοσκόπησε αφού επέλεξε τα άτομα που θα συμμετείχαν:

«Δεν ήμουν εγώ το άτομο που επέλεξε τους μαθητές στην εν λόγω τάξη, οπότε δεν είχα κανένα σχέδιο αλλά ναι, έχω συνάψει σχέση με μαθητές ενώ δεν θα έπρεπε. Νομίζω πως τότε σκεφτόμουν πως αφού το ήθελαν είναι εντάξει αλλά μετά μίλησα με άλλους ανθρώπους και καθηγητές και μάλλον δεν ήταν κάτι καλό, εκείνη την εποχή δεν έβλεπα καθαρά», τόνισε ο James αλλά η μήνυση ανέφερε πως η συμπεριφορά του ήταν διαρκώς τέτοια που ξεπερνούσε τα όρια.


https://www.instagram.com/p/CX0N0OBJEYW

Το πιο χαζό πράγμα που έκανε ο Franco

Ήταν ευρέως διαδεδομένη ακατάλληλη και σεξουαλικά φορτισμένη η συμπεριφορά προς μαθήτριες, σεξουαλοποιώντας τη δύναμή τους ως δάσκαλος και ως εργοδότης, φέρνοντας ως δόλωμα την ευκαιρία για ρόλους στα έργα του. Στη μήνυση οι μαθήτριες υποστήριξαν πως δέχονταν τακτικά πίεση να συμμετάσχουν σε προσομοιωμένες σεξουαλικές πράξεις που ξεπερνούσαν πολύ περισσότερο τα πρότυπα της απλής διδασκαλίας.

«Το πιο χαζό πράγμα που έκανα ή ένα από τα πιο χαζά ήταν να ονομάσω το ένα σεμινάριο Σεξουαλικές Σκηνές. Δεν μάθαινα στους ανθρώπους πώς να κάνουν σεξουαλικές σκηνές, ήταν απλά ένας τίτλος που προκαλούσε. Στο σεμινάριο απλά τα παιδιά μάθαιναν για τις σχέσεις », επέμεινε ο Franco.

Στη μήνυση πάντως, οι μαθήτριες περιέγραφαν πως έπρεπε να πάρουν μέρος σε μια υποτιθέμενη σκηνή οργίου και να επιδοθούν σε στοματικό σεξ σε ομοιώματα οργάνων.



Ο Franco πάντως τόνισε πως του πήρε τέσσερα χρόνια να μιλήσει καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα αλκοολισμού αλλά και την εξάρτηση από το σεξ, αποκαλύπτοντας πως εξαιτίας της εξάρτησης αυτή, αναγκάστηκε να απατήσει όλες τις συντρόφους του πριν τη σχέση με την κοπέλα του σήμερα, Isabel Pakzad με την οποία ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Εξωδικαστική λύση στη σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών από διάσημο ηθοποιό