Μια Prada στα έδρανα της βουλής

Μια Prada στα έδρανα της βουλής

Όχι όμως μια τσάντα ούτε μια ατζέντα, αλλά η ίδια η δημιουργός της ιταλικής φίρμας, Miuccia Prada.

Η ιταλίδα βασίλισσα της μόδας και σχεδιάστρια μιας από τις σημαντικότερες φίρμες ρούχων στον κόσμο, δήλωσε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να ασχοληθεί με την πολιτική. Μιλάμε φυσικά για την Miuccia Prada, η οποία κατά καιρούς αναφερόταν στο πάθος της για την πολιτική, χωρίς ωστόσο να περιμένει κανείς πως το πάθος αυτό ήταν τόσο μεγάλο ώστε να κάνει το επόμενο βήμα και να ασχοληθεί δραστικά με τα πολιτικά δρώμενα.

Η ίδια δήλωσε: «Η πολιτική ήταν ανέκαθεν ένα από τα πάθη μου και τώρα πιστεύω πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την δουλειά μου ως εργαλείο για να κάνω πράγματα πέρα από τον χώρο της μόδας». Μάλιστα έδειξε και την ικανότητά της στη διπλωματία, πρωτεύον χαρακτηριστικό των πολιτικών, αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου όταν την ρώτησαν σχετικά με την πατρίδα της, την Ιταλία, λέγοντας απλώς: «Προτιμώ να μην μιλήσω για την Ιταλία γιατί πάντα ρισκάρεις να πεις μπανάλ πράγματα. Παρ' όλα αυτά, η Ιταλία θα είναι πάντα μια εξαιρετική χώρα και δεν έχω σκοπό να πω άσχημα πράγματα γι' αυτήν. Είναι αλήθεια πως η Ιταλία έχει όλα τα ελαττώματα του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα είναι και η χώρα που πιθανόν κάποιος μπορεί να ζήσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού (...)».

Το αν θα πάρει έδρανο ή όχι δεν το ξέρει κανείς ακόμα, ένα είναι όμως το σίγουρο. Κανείς πολιτικός δεν θα μπορέσει να συναγωνιστεί την φινέτσα της, Ιταλός ή μη.