Ο Willem Dafoe στο SNL: «Είναι πάντα ωραίο να ακούς ότι έχεις την αύρα ενός ψυχοπαθή»

Νατάσσα Σχοινά
Ο Willem Dafoe στο SNL: «Είναι πάντα ωραίο να ακούς ότι έχεις την αύρα ενός ψυχοπαθή»
Ο μονόλογος του Dafoe απέδειξε πως είναι ένας από τους πιο cool τύπους του Hollywood.

Το «Saturday Night Live» είναι ένα από τα πιο διάσημα προγράμματα της αμερικανικής τηλεόρασης. Από τη σκηνή του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα κάθε χώρου του θεάματος, από κωμικούς και ηθοποιούς μέχρι ριάλιτι περσόνες, όπως η Kim Kardashian. Η εκπομπή περιλαμβάνει διάφορα χιουμοριστικά σκετσάκια και μονολόγους που, με τα ονόματα που τα αναλαμβάνουν, γίνονται No1 στα trends.

Στο πρόσφατο επεισόδιο (29/1), ο Willem Dafoe πήρε τα ηνία και έδειξε ότι, πέρα από εμβληματικός ηθοποιός, είναι και ένας από τους πιο cool και ακομπλεξάριστους τύπους του Hollywood.

willem dafoe snl4

Ο μονόλογος του Willem Dafoe στο SNL

Με το που πήρε τον λόγο ο 66χρονος Dafoe, ξεκίνησε εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν στο SNL αλλά και στη Νέα Υόρκη, από την οποία ξεκίνησε. Ζούσε σε ένα διαμέρισμα τόσο μικρό που «έκανε μπάνιο στην κουζίνα», όπως χαρακτηριστικά είπε για να διακωμωδήσει το πόσο μικρός ήταν ο χώρος. Μέχρι που τρόλαρε και το γεγονός ότι πολλοί αποκαλούν την υποκριτική του υπερβολική.

«Είναι τέλεια που επέστρεψα στη Νέα Υόρκη. Από εδώ ξεκίνησα. Μετακόμισα εδώ όταν ήμουν 21. Δεν είχα καθόλου χρήματα και έμενα σε ένα διαμέρισμα στη 10η Λεωφόρο με 200 δολάρια τον μήνα. Εκεί έμαθα υποκριτική. Για παράδειγμα, έπρεπε να υποκριθώ ότι απολαμβάνω να κάνω το μπάνιο μου στην κουζίνα. Ξεκίνησα από πειραματικό θέατρο. Ήμουν μέλος του Wooster Group (σ.σ. Θεατρικός θίασος με έδρα τη Νέα Υόρκη). Αυτό το υπόβαθρο με βοήθησε να αρπάζω τους ρόλους. Κάποιοι μου λένε πως η υποκριτική μου είναι υπερβολική, αλλά, εγώ πιστεύω πως η υπερβολική υποκριτική ενός είναι η αφοσιωμένη υποκριτική του άλλου», ακούγεται να λέει.



Παρομοιάζουν τον Dafoe με... ψυχοπαθή

Στη συνέχεια, ο σταρ που έχει συμμετάσχει σε ταινίες, όπως «Spider-Man», «The Lighthouse» και «An Eternity’s Gate», πέταξε σπόντες για τον Nicolas Cage και τον Al Pacino, ενώ αποκάλυψε πως ο κόσμος τού λέει ότι έχει την αύρα ενός ψυχοπαθή.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι που έχω εκφραστικό πρόσωπο. Δεν μπορώ να το αλλάξω. Δε σκέφτομαι να το αλλάξω. Δεν είμαι ένας από αυτούς τους διακριτικούς ηθοποιούς, όπως ο Nicolas Cage ή ο Al Pacino. Ίσως για αυτό έρχεται ο κόσμος και μου λέει ‘Ξέρεις ποιος ρόλος θα σου ταίριαζε γάντι; Αυτός του Joker. Είναι πάντα ωραίο να ακούς ότι έχεις την αύρα ενός ψυχοπαθή», είπε αφού πρώτα εμφανίστηκε στην οθόνη αυτή η φωτογραφία:

willem dafoe snl5

Η συνέχεια είχε τα καθιερωμένα σκετς του SNL...






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SNL: Ο ακομπλεξάριστος μονόλογος της Kim Kardashian - Μίλησε μέχρι και για τον OJ Simpson

Ο George R. R. Martin δίνει ελπίδες στους φανς για το «House of the Dragon» - Διχασμένος ο Dinklage

The Royal Treatment: Η ταινία που κοροϊδεύει τον καθωσπρεπισμό των royals όπως του αξίζει