Ο George R. R. Martin δίνει ελπίδες στους φανς για το «House of the Dragon» - Διχασμένος ο Dinklage

Νατάσσα Σχοινά
Ο George R. R. Martin δίνει ελπίδες στους φανς για το «House of the Dragon» - Διχασμένος ο Dinklage

Τι λένε τα δύο μεγάλα ονόματα του «Game of Thrones» για το επερχόμενο prequel.

Δεν ξέρω αν πολλοί από εμάς βλέπουμε το «House of the Dragon» ως μία μακρινή ελπίδα να αποκατασταθεί το όνομα του «Game of Thrones» μετά την αγνώριστη και απογοητευτική όψη της τελευταίας σεζόν. Τότε, πλήθος λάτρεων της σειράς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μία από τις καλύτερες παραγωγές που έχουν βρεθεί στην τηλεόραση μέχρι σήμερα, τελείωσε με έναν τρόπο που παρέπεμπε περισσότερο σε σαπουνόπερα παρά στην επική, δραματική ιστορία που μας κρατούσε όλους καθηλωμένους σε κάθε επεισόδιο.

Με την ανακοίνωση του prequel, αναμενόμενα προκλήθηκε ανυπομονησία στο κοινό αλλά και μία αμφιβολία σχετικά με το αν τα πράγματα θα πάνε προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Αν η ομάδα που την έχει αναλάβει θα κάνει καλή δουλειά. Ο ένας είναι ο Ryan J. Condal που στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει ξεχωρίσει για το «Colony». O άλλος είναι το ίδιο το mastermind του σύμπαντος, ο George R.R. Martin, οπότε και με αυτό, μία ανακούφιση τη νιώθεις.



Η πλοκή του «House of the Dragon»

Το «House of the Dragon» τοποθετείται χρονικά εκατοντάδες χρόνια -200- πριν τα γεγονότα του «Game of Thrones». Στο επίκεντρο βρίσκεται η ζωή και τα καμώματα του εμβληματικού οίκου Targaryen, των Δρακοκαβαλάρηδων, δηλαδή. Η σειρά ξεκινάει με τον βασιλιά Viserys να είναι στον θρόνο, αλλά γρήγορα ο θάνατός του αφήνει τα παιδιά του, Aegon II και Rhaenyra, να τσακώνονται μεταξύ τους για τη διαδοχή. Λόγω concept, εκ των πραγμάτων θα δούμε αρκετούς δράκους και μάχες παίρνοντας επιτέλους την ευχαρίστηση που μας στέρησε το GoT, το οποίο απέφυγε τα πολλά CGI χάριν οικονομίας -λες και δεν έβγαζε αρκετά χρήματα-.

house of the dragon2

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του House of the Dragon - Το στρατόπεδο των Targaryens

Ο πολλά υποσχόμενος George R. R. Martin

Ο George R. R. Martin είναι αρκετά ενεργός στο site του, «Not A Blog» και από εκεί είναι που ενίοτε έρχονται στο φως πληροφορίες εκ των έσω. Όπως όταν αποκάλυψε ότι στην πρώτη καραντίνα είχε κλειδωθεί σε μία ξύλινη καμπίνα και έγραφε ακατάπαυστα το επόμενο βιβλίο του, «A Dream of Spring». Όσον αφορά στο «House of the Dragon» που είναι το hot θέμα των ημερών, ο συγγραφέας είπε ότι έχει ήδη δει το πρώτο επεισόδιο και το λάτρεψε, οπότε οι ελπίδες μεγαλώνουν. Εκείνος είναι, άλλωστε, που είχε πει στον David Benioff και D. B. Weiss να κάνουν 10 σεζόν στο GoT και να μη βιαστούν να το λήξουν στις 8 -Τον παράκουσαν και είδαμε τα αποτελέσματα-.



Ο ενθουσιασμένος αλλά ανήσυχος Peter Dinklage

Ο Peter Dinklage, που υποδύθηκε τον Tyrion Lannister στο Game of Thrones, μίλησε στην Independent και σχολίασε την επερχόμενη άφιξη του prequel. Ενώ, όμως, δήλωσε τον ενθουσιασμό του ως θεατής, παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του μη και η νέα σειρά είναι απλώς μία αντιγραφή της προηγούμενης.

«Νομίζω το θέμα είναι να μην προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν το Game of Thrones. Εάν δοκιμάσεις να το ξαναφτιάξεις, είναι σαν να κλέβεις τα χρήματα. Με πολλά sequels, ο λόγος για αυτά είναι ότι το πρώτο έβγαλε πολλά χρήματα και για αυτό δεν είναι εξίσου δυνατά. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος να παρακολουθήσω στο ‘House of the Dragon’, καθαρά ως θεατής, χωρίς να ξέρω τι θα γίνει μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Game Of Thrones Drinking GIF by Sky

Τα καλά νέα είναι ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμη για να πάρουμε απαντήσεις, αφού το «House of the Dragon» είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Cheers!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»

Εσύ ήξερες ότι το Manifest είχε ακυρωθεί πριν γίνει Νο1 στο Netflix;

6η σεζόν Peaky Blinders: Η μεγάλη αλλαγή στον χαρακτήρα του Thomas Shelby