Καμία ενσυναίσθηση ο Alec Baldwin: «Κατηγορεί τους άλλους για τον μοιραίο πυροβολισμό»

Ιωάννα Τζανή
Καμία ενσυναίσθηση ο Alec Baldwin: «Κατηγορεί τους άλλους για τον μοιραίο πυροβολισμό»

Ο Alec Baldwin κρατούσε το όπλο που εκπυρσοκρότησε στις 21 Οκτωβρίου, τραυματίζοντας θανάσιμα την κινηματογραφίστρια Halyna Hutchins, της οποίας η οικογένεια μήνυσε τον ηθοποιό για άδικο θάνατο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της Halyna Hutchins, υποστήριξε ότι ο ηθοποιός και παραγωγός της ταινίας «Rust», Alec Baldwin, αποποιείται των ευθυνών του για τον τραγικό θάνατο που προκάλεσε στη 42χρονη κινηματογραφίστρια.

Στις 21 Οκτωβρίου, η άτυχη Halyna πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο πλατό της ταινίας western στο Νέο Μεξικό. Ο Alec Baldwin κρατούσε το όπλο που εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας την ίδια και τον σκηνοθέτη Joel Souza, ο οποίος τελικά επέζησε.

alec baldwin 1

Ο Alec Baldwin επέστρεψε στη δουλειά μετά τον πυροβολισμό της Halyna Hutchins

Ο 63χρονος υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που μάλιστα δεν ήξερε ότι περιείχε σφαίρες, λέγοντας σε μια συνέντευξή του στο ABC News τον περασμένο Δεκέμβριο ότι δεν αισθάνεται προσωπικά ένοχος για το περιστατικό.


https://www.instagram.com/p/CZ-snoWLyTA

«Κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη, και δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ. Μα το Θεό, αν ένιωθα ότι ήμουν υπεύθυνος, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Η μήνυση της οικογένειας Hutchins

Ο σύζυγος της Halyna, Matthew Hutchins, υπέβαλε μήνυση την Τρίτη (15/2/22) για λογαριασμό του ίδιου και του 9χρονου γιου τους. Στο έγγραφο που εξασφάλισε το αμερικανικό PEOPLE, ανέφερε ότι ο Baldwin «πυροβόλησε απερίσκεπτα και σκότωσε τη Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας Rust».

Ο Brian Panish, δικηγόρος της οικογένειας Hutchins, δήλωσε στο Dan Abrams Live του NewsNation την ίδια ημέρα ότι τα αγαπημένα πρόσωπα της 42χρονης αναζητούν απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό, ενώ πρόσθεσε: «Ο Alec Baldwin συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε εξαρχής - κατηγορεί τους άλλους. Δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Ρίχνει το φταίξιμο σε άλλους όταν, στην πραγματικότητα, αν δεν είχε πατήσει τη σκανδάλη, η Halyna θα ήταν εδώ σήμερα. Ο Baldwin αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και περιμένουμε από τους ανθρώπους, την κοινότητα στην κομητεία Σάντα Φε, να καθορίσουν την ευθύνη του».



Όσα υποστηρίζει η πλευρά του Alec Baldwin

Σε απάντησή του ως προς τις δηλώσεις του Brian Panish, ο δικηγόρος του Alec Baldwin ισχυρίστηκε ότι «οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο Alec ήταν απερίσκεπτος είναι εντελώς ψευδής».

«Αυτός, η Halyna και όλοι οι υπόλοιποι βασίστηκαν στη δήλωση των δύο επαγγελματιών που ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο του όπλου ότι ήταν άδειο. Αυτό το πρωτόκολλο έχει λειτουργήσει σε χιλιάδες ταινίες, με εκατομμύρια πυροβολισμούς, καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλο περιστατικό σε ένα σετ όπου μια πραγματική σφαίρα έβλαψε κάποιον. Οι ηθοποιοί θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε επαγγελματίες του τμήματος στήριξης, καθώς και σε βοηθούς διευθυντές, αντί να αποφασίζουν μόνοι τους πότε ένα όπλο είναι ασφαλές στη χρήση», πρόσθεσε ο δικηγόρος.



Τι ζητά η οικογένεια της Halyna Hutchins

Η μήνυση που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την οικογένεια της Halyna Hutchins, αναφέρει ότι ο Baldwin «και οι άλλοι κατηγορούμενοι σε αυτήν την υπόθεση απέτυχαν να εκτελέσουν τυπικούς ελέγχους ασφάλειας του κλάδου και να ακολουθήσουν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας όπλων, ενώ χρησιμοποιούσαν πραγματικά όπλα για την παραγωγή της ταινίας Rust, με θανατηφόρες συνέπειες».

Η οικογένεια της 42χρονης κινηματογραφίστριας ζητά τιμωρία, αποζημίωση που θα καθοριστεί από το δικαστήριο, τα έξοδα κηδείας και ταφής, καθώς και αποζημίωση για «απώλεια αγάπης, συντροφικότητας, άνεσης, φροντίδας, βοήθειας, προστασίας, στοργής, καθοδήγησης, εκπαίδευσης και ηθικής συμπαράστασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο Alec Baldwin δεν έχει παραδώσει το κινητό του στις Αρχές: Η εξήγηση που έδωσε ο ίδιος

Πρώτη μήνυση κατά του Alec Baldwin: «Πυροβόλησε εσκεμμένα στο πλατό του Rust»