Πρώτη μήνυση κατά του Alec Baldwin: «Πυροβόλησε εσκεμμένα στο πλατό του Rust»

Πατούλια Κατερίνα
Πρώτη μήνυση κατά του Alec Baldwin: «Πυροβόλησε εσκεμμένα στο πλατό του Rust»

Η Mamie Mitchell, υπεύθυνη σεναρίου στην ταινία Rust, υποστηρίζει στη μήνυση κατά του Baldwin πως πυροβόλησε εσκεμμένα.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την 21η Οκτωβρίου, όταν ο 63χρονος Alec Baldwin στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, τραυμάτισε θανάσιμα τη 42χρονη διευθύντρια της φωτογραφίας Halyna Hutchins ενώ σοβαρά τραυματισμένος ήταν και ο 48χρονος σκηνοθέτης της ταινίας western Joel Souza.

Η πρώτη μήνυση κατά του Baldwin

Στον ένα αυτό μήνα που μεσολάβησε, οι Αρχές να εξέτασαν με προσοχή ποιος ευθύνεται για την ύπαρξη κανονικού όπλου στα γυρίσματα της ταινίας τα οποία ματαιώθηκαν δια παντός μετά τον τραγικό θάνατο της 42χρονης Halyna.

Κι ενώ μέχρι πρότινος, καμία κατηγορία δεν είχε απαγγελθεί προς τον Baldwin, η Υπεύθυνη Σεναρίου στο Rust, Mamie Mitchell, οργάνωσε μαζί με τη δικηγόρο της Gloria Allred συνέντευξη Τύπου όπου και αποκάλυψε πως έχει προβεί σε μήνυση κατά του 63χρονου Alec, κατηγορώντας τον πως πυροβόλησε εσκεμμένα την Halyna Hutchins αψηφώντας το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σκηνές με όπλα.

Η Υπεύθυνη σεναρίου ήταν εκείνη που κάλεσε το ασθενοφόρο που τελικά μετέφερε τους δύο τραυματίες, με την Hutchins να αφήνει τελικά την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα.



«Είδα την κίνηση του Alec με το όπλο προς την κάμερα. Κρατούσα το σενάριο στο αριστερό μου χέρι και έβγαλα το τηλέφωνο από την τσέπη μου για να τσεκάρω το γιλέκο και το πουκάμισό του. Μετά μια έκρηξη. Εκκωφαντικός δυνατός πυροβολισμός. Έμεινα άναυδη, άκουσα κάποιον να θρηνεί, έστριψα το βλέμμα μου προς τον σκηνοθέτη μου που έπεσε προς τα πίσω και κρατούσε το πάνω μέρος του σώματός του και μετά έστριψα προς τον Alc και είδα τη Halyna να πέφτει κάτω στην αριστερή μου πλευρά».

Στη μήνυσή της κατά του Baldwin, η Υπεύθυνη σεναρίου εξηγεί πως ο Alec έκανε χρήση του όπλου και πυροβόλησε εσκεμμένα με ένα γεμάτο όπλο χωρίς δικαιολογία, παρόλο που η επερχόμενη σκηνή που θα ακολουθούσε, δεν είχε πυροβολισμούς, δεν απαιτούσε να οπλίσει, ούτε να πυροβολήσει.

Είπε επίσης ότι αγνοήθηκε κάθε πρωτόκολλο ασφαλείας που είχε σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ασφάλεια με ένα πυροβόλο όπλο στο γύρισμα, όπως η παρουσία πραγματικών πυρομαχικών στο γύρισμα και εξήγησε πως οι ενέργειες που έγιναν εκείνη την ημέρα ήταν ενάντια σε όλα τα πρότυπα της βιομηχανίας του κινηματογράφου στο Hollywood.

Βαρύ κατηγορώ για τον εξ επαφής πυροβολισμό

Και δεν ήταν μόνο η ύπαρξη πραγματικών πυρομαχικών. Η Mitchell υποστήριξε πως το να πυροβολείς κατά ανθρώπου κατά μέτωπο είναι κατάφορη παραβίαση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Στη μήνυση αυτή, μέρος λαμβάνει και η Hanna Gutierrez-Reed, η υπεύθυνη όπλων στο Rust η οποία μηνύει και τον ηθοποιό και την εταιρία παραγωγής.

Η Reed είχε εξαρχής αναφέρει πως δεν ευθύνεται η ίδια για την ύπαρξη πυροβόλου όπλου με πραγματικά πυρομαχικά στο σετ.

«Έκανε εκπαίδευση για μέρες για να συντηρήσει τα όπλα και να έχει τον κατάλληλο χρόνο για να προετοιμαστεί για πυροβολισμούς, αλλά τελικά ακυρώθηκε από την παραγωγή και το τμήμα της. Ολόκληρο το σετ παραγωγής έγινε μη ασφαλές λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης συναντήσεων ασφαλείας», ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι της Hannah λίγο μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό.

Alec Baldwin2

Υπόθεση Baldwin: Η υπεύθυνη όπλων κατηγορεί την παραγωγή για ελλειπή μέτρα ασφαλείας

Στη διάρκεια πάντως της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της μήνυσης, γεμάτη δάκρυα στα μάτια, η υπεύθυνη σεναρίου εξήγησε πως υπήρξαν προειδοποιητικά σημάδια για τις επικίνδυνες συνθήκες στο set σχετικά με τα όπλα πριν τον πυροβολισμό της 21ης Οκτωβρίου.

Η ίδια τόνισε πως ένας υπεύθυνος κάμερας υποστήριξε πως υπήρξαν δύο περιπτώσεις με όπλα που κόλλησαν και υπήρξε και γραπτό μήνυμα από τον υπεύθυνο παραγωγής να γράφει: «Αυτό όλο είναι επικίνδυνο».

Τι άλλο αναφέρεται στη μήνυση;

Διάβασε την παρακάτω gallery

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηθοποιός της ταινίας «Rust» κατηγορεί τον Alec Baldwin! Δεν έλεγξε το όπλο του μόλις το παρέλαβε

Συντετριμμένος ο Alec Baldwin - Οι δηλώσεις μετά τον πυροβολισμό και τον θάνατο της Halyna Hutchins

Eric Roberts: «Ο Alec Baldwin είναι σπουδαίος άνθρωπος, ό,τι συνέβη έγινε καταλάθος»