Η νικήτρια της Eurovision Ρουσλάνα μιλά μέσα από το καταφύγιο στην Ουκρανία και συγκινεί

Κατερίνα Μπούσιου
Η νικήτρια της Eurovision Ρουσλάνα μιλά μέσα από το καταφύγιο στην Ουκρανία και συγκινεί

«Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου» λέει η Ουκρανή τραγουδίστρια η οποία εδώ και μία εβδομάδα έχει κάνει ολόκληρη εκστρατεία από τα social media για διεθνή υποστήριξη.  

H Ruslana, η γνωστή μας νικήτρια στη Eurovision το 2004 με το «Wild dances», δίνει απόψε μία αποκλειστική συνέντευξη στην Νίκη Λυμπεράκη και στη «Μεγάλη Εικόνα» στο Mega και συγκλονίζει μιλώντας από το υπόγειο του σπιτιού της - στην ουσία από το καταφύγιο της - για να προστατευτεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς στο Κίεβο.



«Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου»

Εδώ και λίγες ημέρες, πριν ακόμη ξεσπάσει η πολεμική σύρραξη στη χώρα της, η Ruslana είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ουκρανία με αναρτήσεις της στα social media. Και όταν άρχισαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί και να ηχούν οι σειρήνες συναγερμού, η τραγουδίστρια κρύφτηκε όπως και αρκετοί άλλοι συμπατριώτες της στα ειδικά καταφύγια για να προστατευτεί. Στην συνέντευξη που δίνει σήμερα στο Mega είναι εξοργισμένη: «Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου, σταματήστε να σκοτώνετε το λαό μου. Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν είμαι στο σπίτι μου».


https://www.instagram.com/p/CaWWwbItrJ7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για να συνεχίσει σε μία ανάρτηση της στο Instagram: «Εργαστήκαμε για πολλά χρόνια για να διασφαλίσουμε ότι ο σύγχρονος κόσμος θα επιλέξει την Ουκρανία, ως μία χώρα, η οποία έχει υποφέρει από το ρωσικό καθεστώς για αιώνες. Ο κόσμος μας νιώθει και θα μας βοηθήσει. Όλοι θα δράσουν για να σταματήσει ο πόλεμος. Το σημαντικό είναι η εδαφική τοπική άμυνα. Τώρα συλλέγω πληροφορίες για το πως θα ενεργήσω. Στείλτε μου μήνυμα ιδιωτικά, μόνο για αξιόπιστες πληροφορίες». Η Ruslana βέβαια δεν έχει αποκαλύψει ακόμη σε ποιο σημείο της πόλης κρύβεται για ευνόητους λόγους, όπως και αρκετοί επώνυμοι της χώρας της. Το μήνυμα της πάντως και λόγω της δημοφιλίας που έχει στην Ευρώπη, έχει «ταξιδέψει» παντού και όπως λέει και στην συνέντευξη, θα συνεχίσει να μιλά και δεν θα σταματήσει να ζητά υποστήριξη από τους συναδέλφους της, από όλον τον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελένη Φουρέιρα τραγουδάει το Wild Dances σε ένα βίντεο από το 2013, που θα σε συγκλονίσει

Έχεις δει πώς είναι σήμερα η Ruslana, 16 χρόνια σχεδόν μετα τη νίκη της στη Eurovision;

Photo credits Associated Press/ Instagram @Ruslana.Lyzychko