Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε για τις 4 εγκυμοσύνες: Το μεγάλο ευχαριστώ στο στήριγμά της

Πατούλια Κατερίνα
Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε για τις 4 εγκυμοσύνες: Το μεγάλο ευχαριστώ στο στήριγμά της

Με αφορμή την εμφάνισή της στο συνέδριο μαιευτικής, η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε στον δύσκολο τελευταίο τοκετό που της χάρισε τον γιο της πριν έναν χρόνο. 

Με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθηνών διοργάνωσαν εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με θέμα «Γυναίκες και Μαίες».

Ανάμεσα στις γυναίκες που μίλησαν για τη σχέση ζωής με τη μαία τους ήταν και η Τζένη Μπαλατσινού, η οποία μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον τελευταίο της τοκετό, τον δεύτερο με καισαρική αλλά και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πριν λίγους μήνες έγινε μαμά διδύμων.

Η Τζένη Μπαλατσινού μιλάει για τους τοκετούς της

«Έχω περάσει από όλες τις φάσεις του τοκετού. Έχω κάνει δυο φυσιολογικούς τοκετούς και δυο καισαρικές, η τελευταία με πολύ μεγάλη δυσκολία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τις τέσσερις εγκυμοσύνες μου, και για τους τέσσερις τοκετούς στη μαία μου, τη Λαμπρινή Παλληκάρη. Είναι μια γυναίκα παλικάρι. Αν δεν είχα εκείνη, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να βιώσω τόσο ωραία τις εύκολες εγκυμοσύνες και τοκετούς και τόσο ανώδυνα την τελευταία που ήταν αρκετά δύσκολη.



«Αν δεν είχα τη Λαμπρινή δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να βιώσω τόσο ωραία τις εύκολες εγκυμοσύνες μου και τους εύκολους τοκετούς και τόσο ανώδυνα την τελευταία που ήταν αρκετά δύσκολη. Η συμβουλευτική που έχουμε από τη μαία μας εμείς οι γυναίκες, είναι πολύ σημαντική. Σε ότι αφορά τη δράση σας και τον αγώνα σας θα είμαι πάντα δίπλα σας. Εύχομαι οι δυο γυναίκες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας να ολοκληρώσουν το έργο σε ότι αφορά το birth center που χρειάζεται να γίνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλη η Ευρώπη έχει. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε κάτι τέτοιο».


https://www.instagram.com/p/CRL0qEULcOg

Η Τζένη Μπαλατσινού μιλάει για τη μητρότητα στα 50 και απορρίπτει τις επιταγές της κοινωνίας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για τη σχέση με τη δική της μαία:

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για τη δική της εμπειρία μητρότητάς και τη σχέση με τη δική της μαία.


https://www.instagram.com/p/CTfIefftVNE

«Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η μαία ήταν εκείνη που με την επιστημονική της κατάρτιση αλλά κυρίως με την εμπειρία της με βοήθησε να κατανοήσω σε βάθος κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης. Ταυτόχρονα με προετοίμαζε τόσο σωματικά και πνευματικά, αλλά και συναισθηματικά για τον τοκετό, τον θηλασμό και τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των βρεφών», περιέγραψε η βουλευτής της ΝΔ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τζένη Μπαλατσινού έντυσε τον γιo της για τις Απόκριες και ο μικρός είναι γλυκύτατος

Τζένη Μπαλατσινού: Το τρυφερό μήνυμα για τα γενέθλια της κόρης της Αλεξάνδρας

Τζένη Μπαλατσινού: «Πήρα άδεια από τις κόρες μου για να πω το ναι στον Κικίλια» (video)