Η Lady Gaga μαζί με τη μητέρα της απέδειξαν πως η ευγένεια διδάσκεται

Ιωάννα Τζανή
Η Lady Gaga μαζί με τη μητέρα της απέδειξαν πως η ευγένεια διδάσκεται

Η Lady Gaga και η μητέρα της βρίσκονται έμπρακτα δίπλα στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και εργάζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Η Lady Gaga έχει μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς, αλλά και για το τραύμα που της έχει αφήσει ο βιασμός που υπέστη στα 19 της.

Μετά από όλα αυτά που έχει βιώσει η ίδια, θέλησε να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και έτσι δημιούργησε το ίδρυμα «Born This Way», το οποίο μαζί με το καναδικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας Jack.org, εγκαινιάζει ένα δωρεάν διαδικτυακό μάθημα ψυχικής υγείας που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον με ασφαλή και ευγενικό τρόπο.

lady gaga house of gucci

Η Lady Gaga για το House of Gucci: «Χρειάστηκα ψυχιατρική υποστήριξη για να ενσαρκώσω τη Reggiani»

Το κίνητρο της Lady Gaga

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός αποκάλυψε στο αμερικανικό PEOPLE τι την ώθησε να ξεκινήσει τη νέα προσφορά μαθημάτων με τίτλο «Be There Certificate», μέσω του μη κερδοσκοπικού της οργανισμού.


https://www.instagram.com/p/Ca5XZ_2Dybc

«Ακούω καθημερινά από νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι χρειάζονται την επικύρωση, την επιβεβαίωση και την υποστήριξη των προσφορών "Be There Certificate". Το να μοιράζομαι αυτόν τον πόρο με καθέναν από αυτούς τους νέους και τον κόσμο σημαίνει τα πάντα για μένα και το μοιράζομαι ως έναν τρόπο να υπενθυμίσω στον εαυτό μου και σε όλους τους άλλους ότι πρέπει να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον», δήλωσε η 35χρονη.

Και συνέχισε:

«Με το "Be There Certificate" και χάρη στο έργο του ιδρύματος "Born This Way" και του Jack.org, μπορείτε να μάθετε πώς να είστε εκεί για τον εαυτό σας και τους άλλους με σιγουριά, ασφάλεια και ευγένεια. Μπορεί να τρομάζετε στην ιδέα να ξεκινήσετε τη συζήτηση για την ψυχική υγεία με κάποιον άλλον και να προσφέρετε υποστήριξη. Με το "Be There Certificate" μαθαίνετε πώς να είστε πραγματικά, ευγενικά και με ασφάλεια εκεί για κάποιον, διατηρώντας παράλληλα τη δική σας ψυχική ευεξία».

Ο ρόλος της μητέρας της στην πράξη καλοσύνης της Lady Gaga

Η μητέρα της Lady Gaga, Cynthia Germanotta, η οποία είναι συνιδρύτρια και πρόεδρος του «Born This Way Foundation», πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για να προωθήσουμε την ψυχική υγεία και την ευεξία των νέων κάνοντας την ευγένεια cool, επικυρώνοντας τα συναισθήματα των νέων και εξαλείφοντας το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία. Το "Be There Certificate" είναι ένας σημαντικός και επειγόντως απαραίτητος πόρος ψυχικής υγείας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νέοι παντού για να υποστηρίξουν με ασφάλεια τους συνομηλίκους τους ώστε να οικοδομήσουν έναν πιο ευγενικό και πιο γενναίο κόσμο».



Η Lady Gaga γιόρτασε την έναρξη του «Be There Certificate» στα social media με ένα βίντεο στο οποίο απαριθμούσε τους «πέντε χρυσούς κανόνες για το πώς να είσαι με ασφάλεια εκεί για κάποιον».

«Νούμερο ένα, πες αυτό που βλέπεις. Νούμερο δύο, δείξε ότι νοιάζεσαι. Νούμερο τρία, άκουσέ τους. Νούμερο τέσσερα, μάθε τον ρόλο σου. Νούμερο πέντε, επικοινώνησε μαζί του για να βοηθήσεις, ευγενικά και με ασφάλεια», είπε.

Ο οργανισμός «Born This Way», ο οποίος ιδρύθηκε από κοινού από τη Lady Gaga και τη μητέρα της Cynthia, υποστηρίζει την ψυχική υγεία των νέων και προωθεί τη συμπεριληπτικότητα μέσω προγραμμάτων, συνομιλιών με τη νεολαία και στρατηγικών συνεργασιών. Ο οργανισμός γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

12 celebs που μίλησαν για τη σεξoυαλική κακοποίηση που υπέστησαν και συγκλόνισαν

Κι όμως, η θλιβερή ανάμνηση του βιασμού βοήθησε τη Lady Gaga στον ρόλο της για το House of Gucci