Ο Άκης Πετρετζίκης έγινε viral και πρώτο θέμα στις τουρκικές εφημερίδες με μία συνταγή

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Άκης Πετρετζίκης έγινε viral και πρώτο θέμα στις τουρκικές εφημερίδες με μία συνταγή

Θα μπορούσαμε να το πούμε και ως μία ακόμη...διεθνή αναγνώριση για τον αγαπημένο μας σεφ. 

Διάσημος στην γειτονική χώρα έγινε ο 'Ακης Πετρετζίκης και ο αγαπημένος μας σεφ είναι πρωτοσέλιδο σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα στην Τουρκία, εξαιτίας ενός χαλβά. Που όσο και να σας φανεί περίεργο ένωσε δύο λαούς και μία γυναίκα προέδρου. Χωρις καν να αφορά αυτό το θέμα στην πολιτική.


https://www.instagram.com/p/CbKFPGYKHIa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Εμινέ Ερντογάν του έστειλε τη συνταγή

'Ολα ξεκίνησαν από την εκπομπή σήμερα, τον Δημήτρη Οικονόμου και την Κατερίνα Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΙ. Ο ανταποκριτής του καναλιού στην Τουρκία και γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, προκλήθηκε από τους δύο δημοσιογράφους για να αποκαλυφθεί το γλυκό που έφαγαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντηση τους. Στο γεύμα λοιπόν προσφέρθηκε ο περίφημος χαλβάς από στραγγάλια, που είναι σπεσιαλιτέ της πρώτης κυρίας Εμινέ Ερντογάν. Οι δημοσιογράφοι προκάλεσαν τον 'Ακη Πετρετζίκη να τον φτιάξει, εκείνος αποδέχτηκε την πρόκληση και ο Μανώλης Κωστίδης το προχώρησε σε...άλλο επίπεδο. Με παρέμβασή του στην Τουρκική Προεδρία, στάλθηκε η αυθεντική συνταγή από την πρώτη κυρία στον δικό μας σεφ.



Η συνταγή έγινε μεμιάς viral και o 'Aκης έγινε μέχρι και πρωτοσέλιδο στην κορυφαία εφημερίδα Hürriyet με τη φωτογραφία του δίπλα σε εκείνη της πρώτης κυρίας της Τουρκίας και με τίτλο: «Ο ψημένος χαλβάς στραγγαλιού έγινε σύμβολο».

tourkiki efimerida

Ο 'Ακης μάλιστα δημοσίευσε και στο site του (δείτε το link παρακάτω) την συνταγή κάνοντας μία και μοναδική τροποποίηση, αντικαθιστώντας τις 14 κουταλιές μέλι με 250 γραμμάρια ζάχαρη. Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνταγή με τον πρωτότυπο χαλβά με αλεσμένο στραγγάλι και όχι σιμιγδάλι. Ο 'Ακης αυτές τις ημέρες, είχε μία ακόμη πρωτιά, καθώς το κανάλι του στο Youtube έφτασε το 1 εκατομμύριο subscribers και προκάλεσε μάλιστα αρκετούς επώνυμους να του πουν το τι θα έκαναν αν είχαν ένα εκατομμύριο σε ευρώ φυσικά, όχι ακολούθους. Κάποιοι μάλιστα έδωσαν απολαυστικές απαντήσεις. Δείτε το σχετικό video και στη photo gallery που ακολουθεί, τα σχόλια των χρηστών στο Instagram και το Twitter για τον περίφημο χαλβά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άκης Πετρετζίκης: Ο γιός του Αχιλλέας περπάτησε και εκείνος τρελάθηκε από τη χαρά του

Άκης Πετρετζίκης: Το αγγλικό κανάλι του στο YouTube έφτασε τους 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες!

Άκης Πετρετζίκης: Η λεπτομέρεια για το νυφικό της συζύγου του Κωνσταντίνας Παπαμιχαήλ