Ο Αλέν Ντελόν επέλεξε την ευθανασία: «Δικαίωμά μας να φεύγουμε ειρηνικά»

Ο Αλέν Ντελόν επέλεξε την ευθανασία: «Δικαίωμά μας να φεύγουμε ειρηνικά»

Ο 86χρονος ηθοποιός έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να φύγει από την ζωή με τους δικούς του όρους.

Ο Αλέν Ντελόν έχει πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία, όπως αποκάλυψε ο γιος του εμβληματικού Γάλλου ηθοποιού, Άντονι, στη συγκλονιστική εξομολόγηση που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο γιος του Αλέν Ντελόν δήλωσε πως ο πατέρας του έχει λάβει την απόφαση για ευθανασία αφού ταλαιπωρείται αρκετά μετά τα εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη το 2019. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ξένος Τύπος ο Alain Delon βλέπει την υγεία του να χειροτερεύει και τον οργανισμό του να αποδυναμώνεται και επιθυμεί άμεσα να κάνει ευθανασία θέλοντας να μην χάσει ίχνος αξιοπρέπειας.

Η απόφαση του Αλέν Ντελόν να κάνει ευθανασία

«Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις. Δεν είναι καθόλου αστείο…», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Αλέν Ντελόν.

Ο Άντονι Ντελόν αποκάλυψε πως ο πατέρας του διευκρίνισε στη διαθήκη του την επιθυμία του για ευθανασία και του ζήτησε να μείνει μαζί του μέχρι το τέλος και να οργανώσει τα πάντα, πράγμα το οποίο και δέχθηκε.

https://www.instagram.com/p/CbV_asTMmLg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο διάσημος ηθοποιός ζει μόνιμα στην Ελβετία και επαναλαμβάνει συχνά την επιλογή του να τερματίσει οικειοθελώς τη ζωή του θέλοντας όπως λέει να φύγει ειρηνικά.

«Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ηλικία και μετά, έχουμε το δικαίωμα να αφήνουν ήσυχα τον κόσμο χωρίς τη στήριξη της ιατρικής, είτε σε νοσηλεία είτε με συσκευές υποστήριξης της ζωής. Το να γερνάς, είναι φρικτό πράγμα», είχε πει παλιότερα ο Delon.



Ο 57χρονος Άντονι Ντελόν, ο οποίος είναι κι εκείνος ηθοποιός υπενθύμισε ότι η μητέρα του που έφυγε από τη ζωή το 2021 από καρκίνο του παγκρέατος επιθυμούσε κι εκείνη να κάνει ευθανασία. Ο Αλέν Ντελόν ήταν κοντά της ακόμα κι αν η διαδικασία, την οποία είχε ήδη οργανώσει η οικογένεια, δεν στάθηκε απαραίτητη, καθώς η Νάταλι «έφυγε» από την ζωή πριν προχωρήσει στην ευθανασία.



Τα εγκεφαλικά επεισόδια που κλόνισαν την υγεία του

Το 2019 ο Αλέν Ντελόν υπέστη ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο και μια «ελαφριά» εγκεφαλική αιμορραγία και νοσηλεύτηκε σε κλινική στην Ελβετία. Οι ζωτικές λειτουργίες του ήταν άψογες και η κατάσταση του σταθερή σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς.

Πηγή κεντρικής: apimages.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: