MasterChef: Ο Νικήτας νίκησε δίκαια το Green Award αλλά ο Χριστόφορος εκνεύρισε το κοινό στο Twitter

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Ο Νικήτας νίκησε δίκαια το Green Award αλλά ο Χριστόφορος εκνεύρισε το κοινό στο Twitter

Η κλίκα του Γιάννου ηττήθηκε. Γιατί η νίκη του Νικήτα, έκανε κάποιους στην νέα του ομάδα να ζηλέψουν. Οι φωνές του Χριστόφορου και ο χαβαλές του, έπαψε να φέρνει γέλιο στο κοινό. 

Η τελική φάση για το Green Award, το οποίο ήταν ένα έξτρα έπαθλο στο MasterChef, ήταν μία πρόβα τελικού κατά τη δήλωση και του Σωτήρη Κοντιζά. Πάνος, Νικήτας και Νίκος ρίχτηκαν στην μάχη σε ένα απαιτητικό πιάτο, γκουρμέ χέλι = μπέργκερ με την συνταγή να γίνεται viral στο Twitter για την μίνι size εκδοχή της. Τελικός νικητής o oποίος κέρδισε και τις 10 χιλιάδες ευρώ ήταν ο Νικήτας και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από δίκαιο. Η νίκη έφερε ζήλιες στον εξώστη από την ομάδα του, αλλά ο Χριστόφορος με τις οδηγίες του και τις φωνές του εκνεύρισε και έφτασε στα όρια, παίκτες και τηλεθεατές.


https://www.instagram.com/p/CcGc_E_qqQW

Ο Νικήτας ποτέ δεν ξέρει

Όπως είχαμε δει και στο επεισόδιο της Πέμπτης, ο Νίκος είχε περάσει απευθείας στην τελική φάση για το Green Award, μετά από πρόταση του Γιάννου και οι υπόλοιποι παίκτες της κόκκινης ομάδας οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν ως νικητές της ομαδικής, ρίχτηκαν στην μάχη. Στην πρώτη φάση χθες είδαμε τους παίκτες να μαγειρεύουν σε μία γνωστή από το παρελθόν δοκιμασία. Θα έπρεπε να φτιάξουν ένα δημιουργικό πιάτο με την φύρα από τα υλικά μιας κουζίνας. Απο λεμονόκουπες και φύτρες από μαιντανό, μέχρι τα υπόλοιπα των ψαριών και αρκετών λαχανικών. Ευρηματικό πιάτο έκανε ο Νικήτας και τελικά κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση, μαζί με τον Πάνο που κέρδισε την χθεσινή δοκιμασία και τον Νίκο. Πάντως ο Νικήτας μόνιμα όταν τον επισκέπτεται κάποιος κριτής την ώρα που μαγειρεύει και τον ρωτά αν ξέρει τι ετοιμάζει, πάντα απαντά πως δεν ξέρει. Ενώ ξέρει. Τι μυστικοπάθεια είναι αυτή φέτος στο MasterChef;


https://www.instagram.com/p/CcGi63gqVcx

Το γκουρμέ πιάτο του διακεκριμένου σεφ Τάσου Μαντή, έπρεπε να φτιάξουν οι παίκτες με χέλι και ένα μπέργκερ μινιατούρα που προκάλεσε απίστευτα σχόλια στο Twitter. Τα πιάτα αυτά φυσικά τα οποία και βραβεύονται σε γαστρονομικούς διαγωνισμούς, είναι μία επίδειξη τεχνικής σε μίνι size. Για αυτό και χρειάστηκαν 2,5 ώρες για να το μαγειρέψουν οι παίκτες. Δεν είναι πάντως πιάτο που μπορεί να σε χορτάσει. Κοινώς, δεν είναι κανονικό μπέργκερ.

burger

Και σε αυτό το σημείο μπαίνει ο εκνευριστικός για το κοινό του Twitter, Χριστόφορος. Ο οποίος δεν σταμάτησε από τον εξώστη να καθοδηγεί τους παίκτες, (κυρίως τον Πάνο) να τους φωνάζει για καθυστερήσεις, να κρατά χρόνο (που πήγαν τα χρονόμετρα της παραγωγής αναρωτιούνται οι τηλεθεατές) και ενώ εκείνοι ήθελαν την ηρεμία τους, γιατί η συνταγή ήθελε συγκέντρωση και πειθαρχία, εκείνος τους αποσυντόνιζε. Ο Χριστόφορος ο οποίος κάποτε υπήρξε ο αγαπημένος του κοινού, έχει γίνει κόκκινο πανί για τους περισσότερους. Προφανώς εικάζουν (και το Twitter δεν πέφτει έξω σε αυτά) ότι κάποιοι από τους παίκτες που επέστρεψαν του είπαν ότι οι χρήστες στα social τον συμπαθούν και εκείνος το πήρε επάνω του. Επεμβαίνει με άστοχα σχόλια, είναι μέτριος μάγειρας αλλά καταφέρνει να γλιτώνει και ο μόνιμος χαβαλές του, σίγουρα δεν είναι όλες τις στιγμές αποδεκτός.



Ο Νικήτας ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής και αυτό ήταν η μεγάλη εκδίκηση. Γιατί ενώ οι κόκκινοι τον πήραν από τους μπλε με σκοπό να τον αποδυναμώσουν, να τον ψηφίσουν και να τον οδηγήσουν σε διαδικασία αποχώρησης, εκείνος αποδεικνύει με όπλο το ταλέντο του ότι είναι προς το παρόν άτρωτος. Ο παίκτης μάλιστα δάκρυσε μόλις άκουσε το αποτέλεσμα. Φυσικά οι τηλεθεατές συνέκριναν την συμπεριφορά του με εκείνη την ψυχρή αντιμετώπιση του Γιάννου όταν αντίστοιχα κέρδισε το Silver Award.

giannos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MasterChef: Η ανατροπή με το νέο έπαθλο και το πάρτι στο Twitter με τα σχέδια της Καλλιόπης

Και όμως ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είναι παλιός μας γνώριμος και από το MasterChef

MasterChef: Διχάστηκε το Twitter με την μάχη Φανής και Γιάννου για την κάρτα ασυλίας