Η μελωδία από το πιάνο μιας Ουκρανής πιανίστριας σκορπά αισιοδοξία στο μετρό της Lviv

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η μελωδία από το πιάνο μιας Ουκρανής πιανίστριας σκορπά αισιοδοξία στο μετρό της Lviv

Η ταλαντούχα πιανίστρια ερμηνεύει μουσικά με τον πιο συγκινητικό τρόπο το «What a Wonderful World» για πρόσφυγες έξω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Lviv της Ουκρανίας.

«What a Wonderful World»: η μελωδία που έρχεται σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα σ΄έναν από τους κεντρικότερους σταθμούς του μετρό στην Ουκρανική πόλη Lviv.

Όταν ο κόσμος γυρίζει ανάποδα και φαίνεται να καταρρέει γύρω σου, μερικές φορές είναι δύσκολο να θυμηθείς την ομορφιά του. Αλλά η μουσική έχει την αξιοσημείωτη δύναμη να ανεβάζει την ψυχή μας και να μας θυμίζει πως υπάρχει καλό, υπάρχει και ελπίδα.

oukrania toixoigrafies1

Street artists δημιουργούν καθηλωτικές τοιχογραφίες για να υποστηρίξουν την Ουκρανία

Αυτή που βλέπεις στη φωτογραφία είναι η Olga Nechyporchuk, μια καταξιωμένη πιανίστρια από την Ουκρανία που βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί το μουσικό της ταλέντο με πρόσφυγες έξω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Lviv της Ουκρανίας.

pianista oukrania

Σε ένα video που καταγράφει την ερμηνεία της, οι υπέροχες νότες του «What a Wonderful World» ακούγονται να ηχούν καθώς οι περαστικοί περνούν τρομαγμένοι με τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Καθώς τα δάχτυλα της πιανίστας χορεύουν με πάθος στα πλήκτρα, μόνο λίγοι άνθρωποι σταματούν για να την ακούσουν ή να την ηχογραφήσουν με το κινητό τους καθώς παίζει. Αλλά η γνωστή μελωδία αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς αντηχεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, εκεί που ο θάνατος, ο φόβος και η σκοτεινιά έχουν φωλιάσει στις ψυχές των ανθρώπων. Κάθε νότα είναι μια υπενθύμιση ότι, ακόμη και όταν όλα φαίνονται ζοφερά, ο κόσμος παραμένει ένα όμορφο μέρος γεμάτο θαύματα και υποσχέσεις.


https://www.instagram.com/p/CazYNboIPiK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Olga Nechyporchuk πηγαίνει στο σταθμό για να παίξει μουσική κάθε μέρα. Θεωρεί τη μικρή πράξη ως τη δική της συμβολή στην πολεμική προσπάθεια στη χώρα της. Από τότε που ξεκίνησε, εκατοντάδες άνθρωποι την έχουν πλησιάσει για να την ευχαριστήσουν για τις υπέροχες μελωδίες της. Το video της συγκινητικής αυτοσχέδιας εκτέλεσης της Olga με το «What a Wonderful World» έχει λάβει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές στο Twitter από τότε που κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Andrew Marshall, βραβευμένο με Πούλιτζερ συγγραφέα και ειδικό ανταποκριτή του Reuters.



Ναι, «ο κόσμος μας μπορεί να είναι υπέροχος» αρκεί να το δούμε με τα μάτια αυτής της νεαρής πιανίστριας και να τον αγκαλιάσουμε με αγάπη και ...όχι πόλεμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ