Eurovision: Ενθουσίασε στην πρόβα της η Αμάντα Γεωργιάδη και ανέβηκε στο top 5 των προγνωστικών

Κατερίνα Μπούσιου
Eurovision: Ενθουσίασε στην πρόβα της η Αμάντα Γεωργιάδη και ανέβηκε στο top 5 των προγνωστικών

Οι γονείς και ο σύντροφος της τραγουδίστριας Αμάντα Γεωργιάδη στέκονται στο πλευρό της. Το λιτό αλλά συμβολικό σκηνικό που έκανε αίσθηση. 

Οι πρώτες πρόβες στο εντυπωσιακό στάδιο Palo Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, για όλες τις αποστολές των ευρωπαϊκών χωρών ξεκίνησαν εδώ και 3 ημέρες και στην ουσία βρισκόμαστε πριν την τελική ευθεία, για τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision.

Μέχρι να φτάσουμε στον πρώτο ημιτελικό την επόμενη Τρίτη στις 10 Μαίου, όπου διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη. Από τις πρώτες πρόβες η ελληνική αποστολή εντυπωσίασε και η Αμάντα ανέβηκε στο top 5, στις δημοσκοπήσεις του OGAE, που είναι ο επίσημος φορέας των φαν του διαγωνισμού σε όλη την Ευρώπη.

Μία ιστορία αγάπης που...λιώνει στην σκηνή

«Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο Die Together που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας. Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν», είχε δηλώσει ο Φωκάς Ευαγγελινός ο οποίος σκηνοθετεί την Αμάντα.

Χθες στην πρόβα της, είδαμε να φορά το δωρικό φόρεμα που σχεδίασε για εκείνη η Celia Kritharioti και την εικαστική παρέμβαση στο σκηνικό με τις καρέκλες που...λιώνουν καθώς εκείνη τραγουδά για την ιστορία της αγάπης της. Χωρίς κανέναν χορευτή επί σκηνής.

Το μεγάλο της ατού και η στήριξη από τους γονείς και τον σύντροφο της

Η Αμάντα Γεωργιάδη, όπως είναι το πλήρες όνομα της, γεννήθηκε στα Ιωάννινα αλλά μεγάλωσε στην Νορβηγία, από όπου κατάγεται η μητέρα της. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την μουσική, με μαθήματα αρμονίας, φωνητικής και πιάνου, ενώ είναι φοιτήτρια της Ιατρικής. Το τραγούδι είναι σε δική της σύνθεση, αρκετά ιδιαίτερο και οι γονείς της, Κωνσταντίνος και Γκρέτα, είναι περήφανοι για το κορίτσι τους. Αλλά και η αγαπημένη Γιαννιώτισα γιαγιά της η οποία είναι 101 ετών και καμαρώνει για την πρόοδο της εγγονής της, όπως φυσικά και οι συμπατριώτες της στην Νορβηγία.

Όσο και ο Νορβηγός γιατρός σύντροφός της Άρλαν, (σ.σ Erlend Iversen Nakken) ο οποίος όπως δήλωσε η τραγουδίστρια σε συνέντευξη της: «Μου είπε χαριτολογώντας πότε θα γράψω και ένα τραγούδι για εκείνον. Όταν γυρίσαμε το βιντεοκλίπ στη Σύμη με τον σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και όλο το team της ΕΡΤ, ήταν μαζί μου, και μάλιστα προσφέρθηκε να παίξει και σε κάποια σκηνή. Όταν του είπα ότι έχει βρεθεί ο συμπρωταγωνιστής μου, μου απάντησε: «Δεν μπορώ να υποδύομαι τον σερβιτόρο που σας φέρνει κάτι να πιείτε;»

Photo credits:Instagram @eurovision @this_is_ erlan @amandatenfjord