Ela Ανδρομάχη! Η εμφάνιση της Κύπρου στον ημιτελικό της Eurovision ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Ela Ανδρομάχη! Η εμφάνιση της Κύπρου στον ημιτελικό της Eurovision ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Στην ένατη θέση του δεύτερου ημιτελικού εμφανίστηκε η Κύπρος με το τραγούδι «Ela» και κέρδισε το χειροκρότημα όλων μας.

Bρισκόμαστε μια ανάσα από τον φετινό τελικό της Eurovision που θα γίνει το Σάββατο στο Τορίνο και παρακολουθώντας σήμερα τον ‘Β ημιτελικό βλέπουμε σιγά σιγά να διαμορφώνεται η τελική 20άδα που θα περάσει στον επόμενη φάση του θεσμού. Μαζί με την Ελλάδα το «εισιτήριο» για τον τελικό από τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού πήραν επίσης οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία και εμείς μόλις απολαύσαμε στους δέκτες μας την εμφάνιση της Κύπρου με το τραγούδι «Ela» (Μουσική/Στίχοι: Alex Papaconstantinou, Arash, Γιώργος Παπαδόπουλος) και την πανέμορφη Aνδρομάχη.

Σαν σύγχρονη Αφροδίτη, με μία εντυπωσιακή maxi δημιουργία δια χειρός Στέλιου Κουδουνάρη, η ερμηνεύτρια ξεσήκωσε το Pala Olimpico και είμαστε βέβαιοι πως εξασφάλισε την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό. «Η έμπνευση για το ρούχο της μου ήρθε απευθείας μόλις άκουσα το concept με το κοχύλι. Η αναφορά έρχεται από τον κλασικό πίνακα της "Γέννησης της Αφροδίτης", του Μποτιτσέλι. Θέλησα, λοιπόν, να τονίσω και να αναδείξω την μεσογειακή, γυναικεία σιλουέτα και τις καμπύλες της. Έτσι, δημιουργήσαμε όλες αυτές τις πτυχώσεις γύρω από τους γοφούς, με μεταξωτό ζέρσεϊ ύφασμα, στο οποίο και έγινε μία ιδιαίτερη επεξεργασία για να προστεθεί το glitter. To corset στο πάνω μέρος έδωσε έναν αναγεννησιακό χαρακτήρα, παραμένοντας όμως ένα ρούχο σύγχρονο που θα μπορούσε να φορέσει μία γυναίκα και εκτός σκηνής,» μας είπε ο Στέλιος Κουδουνάρης και βλέποντας την 27χρονη Ανδρομάχη πάνω στη σκηνή μας ήρθε στο μυαλό αυτή ακριβώς η εικόνα μιας μεταμοντέρνας Ολύμπιας θεάς.

https://www.instagram.com/p/CdWZ_I-qGT0

Ποια είναι όμως η εκπρόσωπος της Κύπρου; Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου γεννήθηκε στο Σίγκεν της Γερμανίας. Η καταγωγή της είναι από τα Λεχαινά της Ηλείας και σε ηλικία 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και από μικρή ηλικία -γεννήθηκε το 1995- ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο «The Voice», το 2015, όπου βρισκόταν στην ομάδα του Μιχάλη Κουϊνέλη και ξεχώρισε με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, με τη φινετσάτη εμφάνισή της και φυσικά με τη φωνή της.

Σήμερα εμφανίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision στην 9η θέση, μετά το hard rock τραγούδι των Φινλανδών, το 80s pop «I'm» του Ισραήλ, τη συμμετοχή με τον λατινικό (!) τίτλο της Σερβίας, τη Γεωργία με τον σύγχρονο Willy Wonka, την Μάλτα με τη μελωδική μπαλάντα και την ερμηνεύτρια της που ανέβηκε στο πιάνο και άλλες συμμετοχές που διεκδικούν και αυτές το εισιτήριο για την τελική δεκάδα σήμερα. Μέσα σε αυτήν θα είναι και η Κύπρος και αυτό είναι ευχή/βεβαιότητα.

Δες το video από την εμφάνιση της Κύπρου: