Eurovision: Άνετη πρόκριση στον τελικό δίνουν για απόψε τα προγνωστικά για την Αμάντα Γεωργιάδη

Κατερίνα Μπούσιου
Eurovision: Άνετη πρόκριση στον τελικό δίνουν για απόψε τα προγνωστικά για την Αμάντα Γεωργιάδη
Amanda Georgiadi Tenfjord from Greece singing Die Together performs during rehearsals at the Eurovision Song Contest in Turin, Italy, Monday, May 9, 2022. (AP Photo/Luca Bruno) Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η λαμπερή εμφάνιση στο τιρκουάζ χαλί και η τελευταία πρόβα της Αμάντα Γεωργιάδη, λίγο πριν τον πρώτο σημερινό ημιτελικό, όπου διαγωνιζόμαστε στην 15η θέση. 

Η Αμάντα Γεωργιάδη έκανε πριν από λίγες ώρες την τελευταία της πρόβα στην σκηνή του Palo Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας για τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision. Η εμφάνιση της και στο τιρκουάζ χαλί όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση των τραγουδιστών και των 40 χωρών που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με την ιταλική συμμετοχή και τον διάσημο σε όλο τον κόσμο τραγουδιστή της διοργανώτριας χώρας, Mahmood, να δηλώνει θαυμαστής της.

https://www.instagram.com/p/CdV0Xsyg0ZK

«Δεν διαβάζω τι γράφουν γιατί θα τρελαθώ»

Η τραγουδίστρια με την καταγωγή από την Ελλάδα και την Νορβηγία, έκανε την πρόβα της χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα, σε σχέση με κάποιες άλλες αποστολές. Το τέχνασμα με τις λιωμένες καρέκλες και τον ιδιαίτερο φωτισμό στην σκηνή, λειτούργησαν πολύ καλά, όπως και ο ήχος.

Η Αμάντα προσπαθεί να είναι ήρεμη και ξεκούραστη και μάλιστα δήλωσε σε συνέντευξή της στην Ναταλία Γερμανού πως: «Δεν διαβάζω τα σχόλια γιατί θα τρελαθώ», λέγοντας μάλιστα ότι ζει μία ιδιαίτερη εμπειρία με την συμμετοχή της σε αυτό τον διαγωνισμό.

Τα τελευταία προγνωστικά την τοποθετούν στην δεύτερη θέση της πρόκρισης, ανάμεσα στις 17 χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Συνολικά σήμερα 10 χώρες θα περάσουν στον τελικό, μετά την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής και το Tele voting. Η Αμάντα με το «Die together» διαγωνίζεται στην 15η θέση, ενώ στην 16η θέση η Νορβηγία, η χώρα δηλαδή που μεγάλωσε. Στην 6η θέση θα διαγωνιστεί και η Ουκρανία που είναι από τα μεγάλα φαβορί, με την Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania».

Η ιταλική αποστολή με τον διάσημο και αγαπητό τραγουδιστή Mahmood, συνάντησε την Αμάντα στο τιρκουάζ χαλί όπου έγινε και η επίσημη παρουσίαση των αποστολών και δήλωσε πως του άρεσε το τραγούδι της, αλλά και η ίδια. Την Πέμπτη θα περιμένουμε επίσης να δούμε, αν η Ανδρομάχη που εκπροσωπεί την Κύπρο, θα καταφέρει να πάρει το εισητήριο για τον τελικό.

Η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού θα γίνει απόψε από την ΕΡΤ 1 στις 22.00, με παρουσιαστές τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Μαρία Κοζάκου.