Τα τρυφερά λόγια του Κρατερού Κατσούλη για τη μητέρα του, Άνια, η οποία έφυγε από τη ζωή

Κατερίνα Μπούσιου
Τα τρυφερά λόγια του Κρατερού Κατσούλη για τη μητέρα του, Άνια, η οποία έφυγε από τη ζωή

Η καλλιτεχνική της φύση, η αγάπη για τα εγγόνια της αλλά και το μαγαζί στα Κουφονήσια με το ιδιαίτερο όνομα. 

Νωρίς το πρωϊ ο γνωστός ηθοποιός ανακοίνωσε πως έφυγε από την ζωή η αγαπημένη του μητέρα Άνια. Η σχέση που είχαν, ως μητέρα και γιος ήταν ιδιαίτερη και ο Κρατερός Κατσούλης, κληρόνομησε από εκείνη, τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Σε συνεντεύξεις του είχε μιλήσει με ιδιαίτερα λόγια για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ζωή του.

katsoulismama.jpg

«Με την μαμά μου οι δυο μας ήμασταν σαν τον Μακ Γκάιβερ»

Η Άνια Καλλίδη και μαμά του Κρατερού, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω πνευμονολογικών προβλημάτων και η εξέλιξη της υγείας της, δεν έδινε ελπίδες ότι τελικά θα έβγαινε μαχήτρια από αυτό τον αγώνα για την ζωή της. Ο Κρατερός φυσικά δεν έλειψε από το πλευρό της, παρά τις συνεχείς πρόβες για το θέατρο. Ο ίδιος με μία συγκινητική ανάρτησή του το πρωί ανακοίνωσε την απώλειά της. «Ας ζήσουμε τη ζωη μας με αγάπη και φως. Χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές, παραδεχόμενοι τα λάθη που θα κάνουμε έτσι κι αλλιώς, ζητώντας συγγνώμη, ζώντας ευγνώμονες για όλα τα όμορφα και ωραία, που υπάρχουν γύρω μας καθημερινά, προχωρώντας μπροστά. Η ζωή είναι όμορφη και σπουδαία, απρόβλεπτη μπορεί και σύντομη. Αντίο μάνα, θα σε αγαπώ».

https://www.instagram.com/p/Cd9t8E3IOUx

Πολλές φορές ο Κρατερός Κατσούλης έκανε αναφορές στην ιδιαίτερη καλλιτεχνική φύση της μητέρας του και στον δυναμισμό της. Είχε σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών στην Γενεύη, υπήρξε εικαστικός, εκπαιδευτικός και σύμβουλος παιδικών εκπομπών στην ΕΡΤ, στις οποίες μάλιστα είχε συμμετοχή και ο ηθοποιός σε μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια είχε ένα μικρό μαγαζί στα Κουφονήσια, όπου κατασκεύαζε χειροποίητα ψάθινα ζωγραφιστά καπέλα και άλλα αντικείμενα και στο οποίο είχε δώσει το όνομα της εγγονής της Αέλιας και κόρης του Κρατερού.

Μετά το διαζύγιο των γονιών του, ο ηθοποιός παρότι μοναχοπαίδι, έμενε ως έφηβος με τον πατέρα του. Η σχέση με την μητέρα του όμως ήταν στενή και ιδιαίτερη και εκείνη δεν έλειπε από το πλευρό του στα πρώτα του βήματα στην υποκριτική.

katsoulisgoneis.jpg

Σε μία αναφορά του σε συνέντευξή του πριν από 2 χρόνια είχε πει χαρακτηριστικά:«Της χρωστώ την ευρηματικότητα και την ευκολία στο να κατασκευάζω πράγματα με τα χέρια μου. Οι δυο μας όταν ήμουν μικρός, ήμασταν σαν τον Μακ Γκάιβερ! Σε θέμα αρχών δεν ήταν διαφορετική από ότι ο πατέρας μου. Με έμαθαν και οι δύο να πιστεύω στον διάλογο και στην επικοινωνία, χωρίς να είμαι φανατικός και απόλυτος. Από πολύ μικρός είχα μια πιο φιλική σχέση με τους γονείς μου, τα κουβεντιάζαμε όλα μεταξύ μας, χωρίς να έχει διαφορετικό ρόλο ο πατέρας μου από την μητέρα μου».

Κατερίνα Καραβάτου: «Δεν νομίζω ότι τώρα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ξανά με τον Κρατερό»

Η απώλεια της μητέρας του Κρατερού, έρχεται λίγους μήνες μετά την απώλεια της μητέρας της Κατερίνας Καραβάτου. Το ζευγάρι μπορεί να έχει χωρίσει, αλλά διατηρεί αρμονικές σχέσεις για χάρη και των δύο τους παιδιών, της Αέλιας και του Αρίωνα.

Photo credits NDP photo agency