Σασμός: Η γνωριμία του Αστέρη με τον γιο του και η πρώτη μεγάλη σύγκρουση με τον Σταύρο

Κατερίνα Μπούσιου
Σασμός: Η γνωριμία του Αστέρη με τον γιο του και η πρώτη μεγάλη σύγκρουση με τον Σταύρο

Σε απόγνωση η Αργυρώ με την αποκάλυψη του μυστικού της. Ο Σταύρος καταλαβαίνει πως ο Αστέρης του παρουσιάστηκε με ψεύτικη ταυτότητα. 

Το ψέμα δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ. Ο Αστέρης απόψε στον Σασμό του Alpha, γνωρίζεται τυχαία με τον Σταύρο και σύζυγο της Αργυρώς και μέσα στον πανικό του, πλάθει μία άλλη ταυτότητα για τον εαυτό του. Η αλήθεια όμως θα βγει στο φως. Αλλά πριν από αυτή την στιγμή ο Αστέρης, θα γνωρίσει και θα αγκαλιάσει τον γιο του. Μία άλλη όμως αλήθεια, θα μείνει καλά κρυμμένη, για λίγο ακόμη.

Τρίποντο στο ψέμα

Ο Σταύρος νιώθει μοναξιά γιατί δεν έχει κανέναν φίλο στην Κρήτη και παίζοντας μπάσκετ θα γνωριστεί με τον Αστέρη. Εκείνος τον έχει δει κρυφά στα Γιάννενα για αυτό και του παρουσιάζεται από αμηχανία με άλλο όνομα, ως Χρήστος. Ο σύζυγος της Αργυρώς τον συμπαθεί αμέσως και μεταφέρει στην ανυποψίαστη Αργυρώ την γνωριμία τους, ενθουσιασμένος. Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις τους, ο Σταύρος, θα έχει μαζί του και τον μικρό Πετρή και ο Αστέρης θα γνωρίσει το γιο του. Σίγουρα αυτή θα είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στον Σασμό. Ειδικά γιατί ο νεαρός Σταματάκης, αγνοεί ακόμη πως είναι ο βιολογικός του πατέρας.

https://www.instagram.com/p/Cd1AoaTKkQP

Η αλήθεια δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί. Όμως προηγείται η αποκάλυψη της ταυτότητας του Αστέρη. Ο Σταύρος θα είναι οργισμένος για το ψέμα, παρά τις εξηγήσεις που θα λάβει, πως φοβόταν την αντίδρασή του και η Αργυρώ θα βρίσκεται σε πανικό. Ξέρει πως το μυστικό της, είναι θέμα χρόνου για να βγει στην επιφάνεια. Αυτό το παιδί όμως δεν θα φέρει τον Σασμό μεταξύ των δύο οικογενειών. Το αντίθετο θα δημιουργήσει προς το παρόν.

Σασμός: Μαθιός και Αργυρώ γράφουν το φινάλε της χρονιάς με έναν γάμο και έναν χωρισμό

Ο Μανόλης πάλι στην σιωπή

Ο Νικηφόρος στο αποψινό επεισόδιο, πηγαίνει στον αστυνόμο Φραγκιαδάκη μαζί με τον Μανόλη για να ρωτήσει τι συμβαίνει με τις έρευνες για την δολοφονία του πατέρα του. Ο πονηρός Αντώνης μπορεί να δείχνει ότι μιλάει σε εκείνον, αλλά στην ουσία στέλνει μήνυμα στον κολλητό του δίπλα του και του λέει πως δεν έχει στοιχεία, γιατί: «Έχουμε αποτύχει στην υπόθεση του πατέρα σου. Κάποιοι δεν μιλούν. Και αν δε μιλήσουν οι άνθρωποι δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Σουρεαλιστικό το σκηνικό, γιατί δίπλα ο Μανόλης είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Πάλι δεν θα μιλήσει. Η φυγή προς την Αμερική αυτή την στιγμή, φαντάζει ίσως, ως και η μόνη σωτήρια λύση του.