Η Βίκυ Καγιά και όλοι οι Έλληνες που έδωσαν το παρών στο Φεστιβάλ των Καννών

Η Βίκυ Καγιά και όλοι οι Έλληνες που έδωσαν το παρών στο Φεστιβάλ των Καννών
Getty Images

Το 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών γέμισε με Έλληνες διάσημους.

Στις Κάννες βρέθηκε η ταινία «Dodo» του Πάνου Κούτρα για την πρεμιέρα της και στο Φεστιβάλ έδωσαν το παρών, πέρα από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, μερικοί από τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν.

Έτσι, ο Πάνος Κούτρας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Μαριέλλα Σαββίδη και η Νατάσα Εξηνταβελώνη ανήκαν σε αυτούς που πόζαραν για τον φωτογραφικό φακό ντύνοντας το 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με άρωμα Ελλάδας.

cannes_festival.jpg

Ο Πάνος Κούτρας είναι Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που σπούδασε στο Λονδίνο και ύστερα στη Σορβόννη. Ο δημιουργός έκανε το ντεμπούτο του στις ταινίες μεγάλου μήκους το 1999 με την πειραματική ταινία «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά», η οποία σατίριζε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

cannes_festival2.jpg

Οι υπόλοιποι Έλληνες στις Κάννες

Η Βίκυ Καγιά πήγε στις Κάννες και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Το κοστούμι του Δημήτρη Πέτρου και το cut-out φόρεμα Bulgari έκαναν όλα τα φλας να αστράφτουν πάνω της.

Η Τόνια Σωτηροπούλου και ο σύζυγός της, Κωστής Μαραβέγιας, βρέθηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών με λευκό φόρεμα Mi-Ro του μοντέλου να λάμπει στο κόκκινο χαλί και το πορτοκαλί με τα πράσινα σανδάλια να κάνει το τέλειο color blocking.

https://www.instagram.com/p/Cd24cGfoEIe

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν και εκείνος ένας από τους Έλληνες που ταξίδεψαν στις Κάννες. Ο τραγουδιστής έδωσε το παρών στο πλευρό της Εύης Καλογηροπούλου, που είναι δημιουργός της ταινίας «Στον Θρόνο του Ξέρξη». Η ταινία που αποτελεί ανάθεση του Onassis Culture, με καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, βραβεύτηκε με το βραβείο «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους».

https://www.instagram.com/p/Cd-jrDKID50