Η Naomi Watts μίλησε με ειλικρίνεια για την εμμηνόπαυση - «Ήταν σοκ, δεν ήμουν προετοιμασμένη»

Ιωάννα Τζανή
Η Naomi Watts μίλησε με ειλικρίνεια για την εμμηνόπαυση - «Ήταν σοκ, δεν ήμουν προετοιμασμένη»

Η ηθοποιός μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε όταν μπήκε στην εμμηνόπαυση και έκανε πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της.

Μπορεί για πολλές γυναίκες η εμμηνόπαυση να αποτελεί ένα άβολο θέμα συζήτησης, αλλά η Naomi Watts τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά για αυτό και να εξομολογηθεί τόσο τα συναισθήματα όσο και τα συμπτώματα που βίωσε όταν μπήκε σε αυτή τη φάση της ζωής της.

Μιλώντας στο Page Six κατά τη διάρκεια των Fragrance Foundation Awards το βράδυ της Πέμπτης (9/6) στο Lincoln Center, η 53χρονη ηθοποιός χαρακτήρισε την εμμηνόπαυση «σοκαριστική» και εξήγησε τους λόγους: «Μου συνέβη πολύ νωρίς και δεν ήμουν προετοιμασμένη. Ήταν ένα σοκ και κανείς δεν σε προετοιμάζει για αυτό».

Naomi Watts και Billy Crudup στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί - Ποιος είναι ο σταρ

Και πρόσθεσε:

«Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι η μητέρα μου μπήκε νωρίς στην εμμηνόπαυση, αλλά δεν ήξερα τι σήμαινε αυτό. Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να έχω για οκτώ χρόνια περιεμμηνόπαυση. Ένιωσα πολύ απομονωμένη».

https://www.instagram.com/p/CcqOKXRLMLT

Τα συμπτώματα που βίωσε όταν μπήκε στην εμμηνόπαυση και το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες

Η Naomi Watts αποκάλυψε ότι όταν μπήκε στην εμμηνόπαυση, «ένα από τα κυριότερα συμπτώματά μου ήταν η φαγούρα στο δέρμα και το δέρμα μου είναι προφανώς πολύ σημαντικό για εμένα λόγω της δουλειάς στην κάμερα. Είχα πολλά άλλα συμπτώματα, αλλά αυτό ήταν που χρειαζόταν άμεση προσοχή. Συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό. Οι γυναίκες συχνά σιωπούν και ντρέπονται. Αλλά δεν είναι αποτυχία, δεν είναι ασθένεια».

Έτσι, η ηθοποιός αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό και πλέον έχει δημιουργήσει μία εταιρεία με «πρόθεση να υποστηρίξει τις γυναίκες σε αυτή τη φάση της ζωής τους».

«Ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να γελούν και να κλαίνε και να γκρινιάζουν και να νιώθουν πραγματικά υπέροχα για αυτό το σημείο της ζωής μας. Περάσαμε πολλά και είμαστε ακόμα εδώ», εξήγησε η 53χρονη.

Η Naomi Watts θέλει επίσης οι γυναίκες να καταλάβουν ότι η μετεμμηνόπαυση είναι μια «απελευθερωτική περίοδος». Γιατί; «Γιατί μπορείτε να κάνετε επιλογές που είναι αυθεντικές» λέει.

Το post της Naomi Watts λέει ακριβώς αυτό που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα που βιώνει την εμμηνόπαυση

Την περασμένη Πέμπτη, η Naomi Watts έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για την εμμηνόπαυση, σε μια προσπάθειά της να αφαιρέσει το στίγμα γύρω από αυτό το ζήτημα, ενώ παραδέχτηκε ότι η λέξη και μόνο κάποτε την τρόμαζε.

«Σε φρικάρει η λέξη εμμηνόπαυση; Κι εμένα με φρίκαρε… Αλλά, γιατί; Είναι απλώς μια φυσική φάση της ζωής και κάτι από το οποίο ο μισός πληθυσμός θα επηρεαστεί άμεσα και ο άλλος μισός θα αισθανθεί έμμεσα», ανέφερε αρχικά στη λεζάντα της η 53χρονη.

Και πρόσθεσε:

«Όταν διένυα τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας των 30 μου, ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι θέλω να κάνω οικογένεια. Τότε η λέξη εμμηνόπαυση γρήγορα με τάραξε, ήταν σαν σύγκρουση με φορτηγό. Πώς θα μπορούσα να το καταλάβω όταν κανείς δεν μιλούσε για αυτό; Μπήκα στην εμμηνόπαυση νωρίτερα απ' ότι οι συνομίληκές μου. Οι μέντορές μου και η μαμά μου δεν το συζητούσαν , δεν ήξερα πώς να ζητήσω βοήθεια και δεν ήξεραν πώς να μου την παρέχουν…. ακόμη και οι γιατροί είχαν λίγα να πουν. Είναι παραδόξως σαν ένας άγραφος κώδικας σιωπής: οι γυναίκες πρέπει να τον ανεχτούν και να αντεπεξέλθουν, γιατί έτσι το έκαναν οι περασμένες γενιές».

Αμέσως μετά, η Naomi Watts έγραψε ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά για την εμμηνόπαυση. «Θα ήθελα αυτή η φάση στη ζωή των γυναικών να συζητιέται περισσότερο στη συζήτηση μέσα από τα media και το marketing. Όταν ρίχνεις το φως σε άβολες συζητήσεις γίνονται πιο εύκολες. Υπάρχει πρόοδος. Γιατί για αυτό το θέμα μας πήρε τόσο καιρό; Ας καταπολεμήσουμε το στίγμα και ας αντιμετωπίσουμε αυτή τη μυστικότητα και τη ντροπή που νιώθαμε για να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένα πιο υγιές πλαίσιο για τις μελλοντικές γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε:

«Το να γερνάμε είναι ένα προνόμιο και μια στιγμή για εμάς να νιώθουμε περήφανες για τις εμπειρίες μας - να νιώθουμε δυνατές, χωρίς τύψεις. Νομίζω ότι το να είσαι μέλος μιας γενιάς που κάνει αλλαγές είναι συναρπαστικό».

https://www.instagram.com/p/CejRzoprP0H

Πηγή φωτογραφιών: @naomiwatts