ΜasterChef: Ο Πάνος είναι ο μεγάλος νικητής αλλά η Καλλιόπη κέρδισε τις καρδιές μας

Κατερίνα Μπούσιου
ΜasterChef: Ο Πάνος είναι ο μεγάλος νικητής αλλά η Καλλιόπη κέρδισε τις καρδιές μας

Το κορίτσι από την Νάξο που κέρδισε την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο MasterChef, έγινε η Ποπάρα μας και κατάφερε να κερδίσει πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στον διαγωνισμό. 

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef έφτασε στο τέλος του και όπως ήταν αναμενόμενο από τα προγνωστικά, ο Πάνος Κουμουνδούρος ήταν άξια ο μεγάλος νικητής, έστω και με μικρή διαφορά. Άξια φιναλίστ ήταν ωστόσο και η Καλλιόπη και ίσως κέρδισε τα περισσότερα από αυτόν τον διαγωνισμό. Το κοινό στο Twitter την αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Και την αποχαιρέτησε με τον τρόπο που της άξιζε.

Ο νέος Άκης Πετρετζίκης 12 χρόνια μετά

Η ταύτιση λόγω και εξωτερικής ομοιότητας με τον Άκη Πετρετζίκη, ήταν μεγάλο «βάρος» εξαρχής για τον Πάνο, τον Πανούλη όπως συχνά τον αποκαλούσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο παίκτης μπορεί να μην έχει το ταλέντο του Άκη, επέδειξε όμως μεγάλη πειθαρχία στο πιο κρίσιμο στάδιο του διαγωνισμού και τα κατάφερε. Ο πρωτόγνωρος μαραθώνιος του φετινού MasterChef με τα 7 επεισόδια του τελικού και τις σκληρές δοκιμασίες, έφτασε πανηγυρικά στο τέλος. Και με την αίγλη αστεριών Michelin και καλεσμένη την σεφ Κλερ Σμιθ.

Νικητής ο Πάνος, αλλά μεγάλη νικήτρια η Καλλιόπη. Το σεμνό κορίτσι από την Νάξο, δεν κατόρθωσε να περάσει πριν ένα χρόνο στον διαγωνισμό, αναθεώρησε, πάλεψε και ήρθε προετοιμασμένη για να κατακτήσει φέτος τα όνειρά της. Είναι ο ήρωας της ζωής της, γιατί έβαλε στόχο, είχε πείσμα, προσήλωση, βελτιώθηκε εκεί που έπρεπε και μπήκε με θάρρος στο MasterChef. Και έκανε ένα μεγάλο άλμα.

https://www.instagram.com/p/CetFdOOoTXx

Αρχικά ήταν απαρατήρητη. Στο σπίτι μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές και η αλήθεια είναι πως οι συμπαίκτες της, δεν την υπολόγιζαν ως αντίπαλο. Λάθος. Εκείνοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους, τα μεγάλα ταλέντα και η Καλλιόπη, η Ποπάρα για το Twitter έγινε το είδωλο των social με το χιούμορ της, την αθωότητά της, την καλή της πρόθεση. Πανέξυπνη στον χειρισμό της κάμερας. Όταν όλοι οι άλλοι τσακώνονταν αναίτια, εκείνη παρέμεινε σιωπηλή. Παρατηρούσε, διάβαζε και άκουγε. Προσπαθούσε να γίνει καλύτερη. Και από αουτσάιντερ, έγινε terminator. Δεν σας μοιάζει λίγο στον χαρακτήρα με την περσινή νικήτρια, Μαργαρίτα Νικολαϊδη;

Ενώ όλοι οι άλλοι αντέγραφαν συμπεριφορές και τακτικές παλαιότερων παικτών και έστηναν σχέδια, εκείνη αγνόησε τα πάντα. Γιατί είχε ξεκάθαρο στόχο. Δήλωσε ότι όνειρό της είναι να κάνει μία καντίνα με προβατίνα και αυτό ενώ προκάλεσε τα γέλια των υπολοίπων, ήταν μία απλή αλήθεια. Ούτε αστέρια Michelin που άλλοι ονειρεύτηκαν (μα αλήθεια τώρα;) ούτε κομπασμοί όπως ο Μπόμπαινας. Θα της συγχωρήσουμε ακόμη και τα μπέργκερ και το ρυζόγαλο που έφτιαξε στον τελικό.

«Ξέρω ότι θα κερδίσει ο Πάνος αλλά εγώ είμαι περισσότερο κερδισμένη. Με όσα έφτασα στον τελικό και με τις αποσκευές που παίρνω μαζί μου φεύγοντας», είπε η Καλλιόπη, για να εξηγήσει πώς μπορεί κάποιος να φτάσει στον τελικό του MasterChef.

Το μυστικό κατά την Ναξιώτισσα είναι να μην κάνεις παρέες μέσα στο παιχνίδι, να θυμάσαι πάντα το γιατί μπήκες και έτσι να προχωράς!

Από την άλλη ο Πάνος - στάθηκε εκτός του ταλέντου του - και λίγο τυχερός από τις συνθήκες. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν παρέμενε ο Γρηγόρης στον διαγωνισμό. Που ήταν φαβορί για φιναλίστ. Ούτε και αν δεν παρέδιδε τα όπλα λόγω κούρασης ο Νικήτας και αν δεν αγχωνόταν ο Γιάννος, ο πιο δημιουργικός φέτος στον διαγωνισμό. Ωστόσο, έχει όλες τις προυποθέσεις για να εξελιχθεί. Έχει την γνώση της μεγάλης κουζίνας, αλλά θα πρέπει να ωριμάσει. Και σε αυτό θα σταθούμε δίπλα του. Γιατί ο Άκης Πετρετζίκης δεν έμεινε στις δάφνες του νικητή. Έδωσε μεγάλον αγώνα για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Ο Πάνος πρέπει να αποδείξει αν αξίζει τον τίτλο του κατακτητή που του έδωσαν.

https://www.instagram.com/p/CelyeRdqruN

Qοnqueror, όχι αστεία. Συγχαρητήρια Πάνο!