MasterChef τελικός: Η απουσία του Μπόμπαινα και το φτωχό μενού έφερε γκρίνια στο Twitter

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef τελικός: Η απουσία του Μπόμπαινα και το φτωχό μενού έφερε γκρίνια στο Twitter

Ο Μπόμπαινας έστειλε μήνυμα για τον τελικό από το Μονακό. Ο κατακτητής Πάνος και η terminator Καλλιόπη δεν ενθουσίασαν με τις επιλογές τους.  

Η τελική δοκιμασία του τελικού στην κουζίνα του MasterChef είχε τις εκπλήξεις της, την προτελευταία μέρα του φετινού διαγωνισμού. Δύο παίκτες απουσίασαν από τις επιστροφές στον εξώστη (ο ένας από αυτούς ήταν ο Μπόμπαινας που βρισκόταν στο Μονακό), το dress code των κριτών έκανε αίσθηση στο κοινό στο Twitter, το οποίο ωστόσο απογοητεύτηκε από τα πιάτα του ταλαντούχου Πάνου και της πεισματάρας Καλλιόπης. Οι ισορροπίες είναι λεπτές για το αποτέλεσμα. Λέτε ωστόσο να έχουμε ανατροπή;

MasterChef Τελικός: Απίθανα σχόλια για τους κριτές στην Τοσκάνη - «Πόλεμος» για τον Πάνο στο Twitter

Οι ψύχραιμοι, οι κριτές με τα επίσημα και οι παίκτες από άλλο σύμπαν

Όλοι οι παίκτες επέστρεψαν για να υποστηρίξουν Πάνο και Καλλιόπη στον εξώστη στην τελευταία μεγάλη δοκιμασία του τελικού. Όλοι, εκτός από τον Μπόμπαινα που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής την φετινή χρονιά καθώς τον είδαμε πολλάκις και τον ακούσαμε περισσότερο από κάθε άλλον, αλλά και του Bασίλη Μπόλλου. Κανείς από τους κριτές δεν αναφέρθηκε γιατί έλειπαν. Ο Δημήτρης Ταιρίδης δικαιολογήθηκε πως έλειπε σε ταξίδι στο Μονακό. «Καλός ο τελικός αλλά είχαμε και δουλειές να πάμε MasterChef. Aύριο στο live θα σας δούμε».

https://www.instagram.com/p/CezHvMKszjT

Πριν μπουν στην κυκλική κουζίνα για να κάνουν το τελευταίο μεγάλο μενού των 4 πιάτων ο Πάνος και η Καλλιόπη, είχαμε την ενθουσιώδη είσοδο όλων των υπόλοιπων παικτών. Οι κριτές τους υποδέχτηκαν με σμόκιν και παπιγιόν αλλά οι παίκτες όχι μόνο δεν ακολούθησαν το αντίστοιχο dress code, αλλά μερικοί όπως ο Μάριος πήγαν με βερμούδα, σα να πήγαιναν βόλτα στην παραλία. Μόνο τα κορίτσια όπως η Ελισάβετ και η Ελπίδα ήταν κομψότατες, ενώ ακολούθησαν στην σικ επιλογή και οι μαμάδες των υποψηφίων. Και έτσι ήταν το σωστό.

Η terminator Καλλιόπη παραλίγο να μην προλάβαινε το επιδόρπιο, αλλά την τελευταία στιγμή έδειξε τον λόγο που βρίσκεται στον τελικό. Το πείσμα της. Ενώ ο Πάνος ήταν ψύχραιμος και έδειξε λίγο ποιότητα γκουρμέ μενού στα πιάτα του. Χωρίς να είναι ιδανικός και εκείνος για φιναλίστ ενός τέτοιου διαγωνισμού, μας έδειξε ότι έχει πειθαρχία. Οι τηλεθεατές προβλέπουν να έχει ένα μικρό προβάδισμα για το έπαθλο, αλλά απογοητεύτηκαν και από τους δύο για τα πιάτα που παρουσίασαν. Πολύ φτωχά.

Φυσικά δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε προσήλωση στον στόχο της Καλλιόπης. Έχει δηλώσει εξαρχής ότι δεν την ενδιαφέρουν τόσο οι μεγάλες κουζίνες, αλλά θέλει να ανοίξει την καντίνα της με μεζέδες από προβατίνα. Τουλάχιστον υπήρξε ειλικρινής. Και θα ξαναπούμε ότι και τα δύο παιδιά υπήρξαν αξιόλογοι ως χαρακτήρες. Αλλά δεν άφησαν γλυκό και πετυχημένο επίλογο. Γιατί επιδόρπιο καμμένο όπως του Πάνου και ρυζόγαλο όπως της Καλλιόπης, δεν είναι πιάτα τελικού.

Αύριο ωστόσο στον μεγάλο τελικό έχουμε μία ακόμη δοκιμασία. Με σεφ βραβευμένη. Πάνος και Καλλιόπη καλούνται να αντιγράψουν ένα απαιτητικό πιάτο. Και επιτέλους θα μάθουμε τον νικητή.