Είτε λέγεσαι Τούνη είτε όχι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις τέτοια σχόλια επειδή θα γίνεις μαμά

Κατερίνα Μπούσιου
Είτε λέγεσαι Τούνη είτε όχι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις τέτοια σχόλια επειδή θα γίνεις μαμά

Τα υποτιμητικά σχόλια στο Twitter για την Ιωάννα Τούνη, οδήγησαν σε κύμα συμπαράστασης από άλλες γυναίκες. 

Η Ιωάννα Τούνη επιβεβαίωσε την φημολογούμενη εγκυμοσύνη της με χθεσινή της ανάρτηση στο Instagram. Τι πιο τρυφερό θα μου πείτε, για μία γυναίκα που θα γίνει μανούλα. Η influencer έγινε trend στο Twitter μέσα σε ελάχιστα λεπτά και αρκετοί γνωστοί μας από το χώρο του θεάματος, έσπευσαν να της δώσουν τις ευχές τους. Υπήρξαν όμως και αρκετοί που μίλησαν με τα πιο υποτιμητικά σχόλια για εκείνη, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις για τα ακραία τους comments. Και ζήσαμε ξανά το φαινόμενο της social media αδηφαγίας.

Μα ποια επιτέλους είναι η Ιωάννα Τούνη;

Η Ιωάννα δεν δήλωσε ποτέ κάτι άλλο, από αυτό που είναι. Ένα κορίτσι που μπήκε στο My style rocks και έκανε αίσθηση, μία influencer όπως χιλιάδες άλλες στον κόσμο που ζει από τις αναρτήσεις για τα προϊόντα που εκάστοτε διαφημίζει, μία τηλεπερσόνα που συχνά - πυκνά τη βλέπουμε στην οθόνη μας. Το ότι τον τελευταίο χρόνο είχε σχέση με το μοντέλο και συνεργάτη της Κατερίνας Καινούργιου, Δημήτρη Αλεξάνδρου - ο οποίος είναι και ο πατέρας του παιδιού της - συμπληρώνει την ιστορία, μία ακόμη από τις δεκάδες ιστορίες που αποτελούν την ελληνική showbiz. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό. Η ίδια δεν δήλωσε ούτε καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ούτε αστροφυσικός, γνωρίζει πολύ καλά πως η δημοσιότητα είναι μία ευκαιριακή συνθήκη και προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί. Όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Δεν μας ενοχλεί από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα του follow και του unfollow, με την αποδοχή να βρίσκεται ένα κλικ μακριά. Αν θέλεις δεν την ακολουθείς, δεν την στηρίζεις, μπορείς να αδιαφορείς ή να αντιμετωπίζεις την κατάσταση όπως ακριβώς έχει: Ένα δημοφιλές, νέο και όμορφο ζευγάρι αποκτά το πρώτο του παιδί. Ακόμη και αν προς το παρόν, φαίνεται πως έχουν χωρίσει. Η ιδιότητα των γονιών, παραμένει.

https://www.instagram.com/p/CgKTFRMoWS4

Χθες, έκανε μία αν μη τι άλλο γλυκιά ανακοίνωση, είπε ότι θα γίνει μαμά. Ότι είναι τριών μηνών έγκυος, τρεις ακριβώς μήνες μετά την απώλεια της δικής της μητέρας που λάτρευε. Το «ελπίζω να γίνω όσο καλή μαμά ήταν εκείνη» είναι μία φράση γεμάτη αγάπη. Και εξηγεί για το όνειρο που είχε να κάνει οικογένεια και το παιδί της να ζήσει ευτυχισμένο μαζί και με τους δύο του γονείς, γιατί εκείνη δεν πρόλαβε να ζήσει κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο την ίδια στιγμή δέχθηκε πάρα πολλά προσβλητικά σχόλια στο Twitter και για τον τρόπο της ανακοίνωσης αλλά και για την ίδια. Ακόμη και για τον φημολογούμενο χωρισμό της από τον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Μέχρι και η δική του πατρότητα αμφισβητήθηκε με υβριστικά σχόλια που δε μπορούν καν να μεταφερθούν και προσβάλλουν σαφέστατα, τη γυναικεία φύση. Τα περί εκμετάλλευσης προς χάριν δημοσιότητας, ήταν τα πιο light από όσα γράφτηκαν.

https://www.instagram.com/p/Cd6GMozojyj

Αυτό όμως έφερε και τα αντίθετα αποτελέσματα. Γυναίκες οι οποίες δεν ασπάζονται, ούτε αποδέχονται το life style της, της συμπαραστάθηκαν και αντέδρασαν. Και ζήτησαν να υπάρχει ένα όριο στο πώς εκφραζόμαστε για μία γυναίκα που θα φέρει σε λίγους μήνες μία άλλη ζωή στον κόσμο, να υπάρχει ένα όριο στη λεγόμενη «ελευθερία έκφρασης του διαδικτύου». Είναι ένα καλό σημάδι αν μη τι άλλο αυτό για την Τούνη, αλλά και την όποια Τούνη βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση. Ένα καλό σημάδι πως η ατομικότητα των επιλογών όπως η μητρότητα και η δημοσιοποίησή της, δεν πρέπει να είναι hashtag που τρεντάρει, αλλά κάτι που στέκεται πάνω από μνησίκακα σχόλια και κακόβουλα posts, να είναι κάτι ιερό σαν την ίδια την έννοια της μητρότητας.

Δείτε στην photo gallery που ακολουθεί τις αντιδράσεις.