Διάσημες Ελληνίδες best friends που υπενθυμίζουν τι εστί γυναικεία φιλία και αλληλεγγύη

Διάσημες Ελληνίδες best friends που υπενθυμίζουν τι εστί γυναικεία φιλία και αλληλεγγύη
NDP

Από τη Μενεγάκη και τη Θεοδωρίδου μέχρι την Οικονομάκου και τη Λασκαράκη αυτές οι γυναικείες φιλίες έχουν αντέξει στον χρόνο.   

Οι (παρωχημένες) κακές γλώσσες λένε ότι δεν υπάρχει αληθινή γυναικεία φιλία και πως πάντα θα επικρατεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο κορίτσια, κοπέλες, κυρίες. Εμείς δεν το πιστεύουμε και παρόλο που δεν χρειάζεται να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα, βρήκαμε και πέντε δυνατές γυναικείες φιλίες που καταρρίπτουν την παραπάνω κακοήθεια.

Φιλίες που άντεξαν στον χρόνο, στα φλας, στα φώτα των paparazzi και στις πολλές «τρικλοποδιές» που πάντα μας βάζει η ίδια η ζωή. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάθε μία από τις παρακάτω φιλικές σχέσεις, μας υπενθυμίζει ότι δύο όμορφες, επιτυχημένες, αναγνωρίσιμες και δυναμικές γυναίκες, μπορούν να είναι φίλες. Μάλιστα, μπορούν να καταφέρουν πάντα πολλά περισσότερα όταν η μία κρατά δυνατά το χέρι της άλλης και στέκεται δίπλα της και όχι απέναντί της.

Μαίρη Συνατσάκη – Ντορέττα Παπαδημητρίου

Οι δυο τους μετρούν (σχεδόν) οχτώ χρόνια φιλίας, καθώς ήρθαν πολύ κοντά το 2014. Η Μαίρη Συνατσάκη βρήκε στην Ντορέττα Παπαδημητρίου έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούσε να επικοινωνήσει ουσιαστικά. Μιλώντας στο Joy το 2015, για τη φιλία τους, είχε πει:

«Πέρυσι τον Οκτώβρη με την Ντορέττα ξεκινήσαμε παρέα όλο αυτό το κομμάτι της ευγνωμοσύνης - που δεν το είχαμε τόσο συνειδητό. Συζητήσεις κάναμε και έτσι προέκυψαν και τα τατουάζ. Και οι δυο μας έχουμε τη λέξη ευγνωμοσύνη στα αγγλικά. Εκείνη έχει τη φράση "Attitude of gratitude", δηλαδή να συμπεριφέρεσαι με ευγνωμοσύνη και εγώ έχω το "Η ευγνωμοσύνη δημιουργεί μαγεία"».

https://www.instagram.com/p/CD_HwsRA47S

Για τα κοινά τους τατουάζ προσέθεσε: «Δεν έχω γράψει "Ντορέττα σ΄ αγαπώ για πάντα", ούτε εκείνη έχει γράψει "Μαίρη σε λατρεύω". Το μόνο που έχει συμβεί και κάνει κοινό το τατουάζ είναι η λέξη gratitude που την πιστεύουμε και οι δύο και το γεγονός ότι αν ενωθούν τα τατουάζ μπορούν να δημιουργήσουν μια καρδιά. Αλλά το δικό μου στέκεται μόνο του, το δικό της στέκεται μόνο του. Στέκεται έτσι μόνο του σαν σχέδιο».

Τέλος, για όσους είχαν εικάσει ότι οι δυο τους είναι κάτι παραπάνω από φίλες, είχε πει:

«Η φιλία νομίζω έχει και ερωτικά συναισθήματα, κι ο έρωτας αντίστοιχα φιλικά. Ο έρωτας τι είναι; Δεν είναι να θαυμάζεις πάρα πολύ έναν άνθρωπο, να τον θέλεις δίπλα σου, κοντά σου, και μετά υπάρχουν πιο σεξουαλικά ένστικτα που λείπουν από τη φιλία. Δεν με πειράζει να μας τρολάρουν».

Σε κοινή τους συνέντευξη, Ντορέττα και Μαίρη είχαν πει στο Hello μερικές επίσης juicy λεπτομέρειες, με τις οποίες πολλές κολλητές θα ταυτιστούν. Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι «Και η μία και η άλλη παρασέρνει την άλλη σε τρέλες. Η κοινή μας τρέλα ήταν ένα από τα στοιχεία που μας έφεραν κοντά εξαρχής». Ενώ όταν η youtuber και σχεδιάστρια ρωτήθηκε τι της αρέσει να κάνει με τους γιους της Ντορέττας, είχε πει: «Παλαβομάρες κάνουμε με τους μικρούς, που δε φαντάζεσαι την ευφυΐα και το χιούμορ τους. Σαν μεγάλοι. Είναι ζουρλά και υπέροχα παιδιά.

Καμιά φορά σκέφτομαι ότι, επειδή η Ντορέττα από μικρή υπήρξε αθλήτρια αξιώσεων με αυστηρά προγράμματα, έχει τρομερό απόθεμα παιδικότητας, που εκτονώνεται τώρα. Σε κάνει να νιώθεις γιαγιούλα δίπλα της».

Όταν ρωτήθηκαν τι διασκεδάζουν να κάνουν οι δυο τους, είπαν: «Να χορεύουμε! Και να τρώμε και να μιλάμε».

Αθηνά Οικονομάκου – Βάσω Λασκαράκη

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη σειρά του Mega «Κλεμμένα Όνειρα» και έκτοτε είναι αχώριστες σε όλα. Εδώ και 10 χρόνια η μία στέκεται σταθερά στο πλευρό της άλλης, σε κάθε ευχάριστη και δυσάρεστη στιγμή. Πρόκειται μάλιστα για μια φιλία που επισφραγίστηκε με κουμπαριά, και η Βάσω Λασκαράκη βάφτισε τον γιο της Αθηνάς Οικονομάκου, Μάξιμο, τον Οκτώβριο του 2019. Στην εκπομπή «Mega Stories» της Δώρας Αναγνωστοπούλου, είχαν μιλήσει ανοιχτά για όσα της ενώνουν.

https://www.instagram.com/p/Caxnpk1LZU8

Η Βάσω Λασκαράκη είχε πει «Συναντηθήκαμε στα “Κλεμμένα Όνειρα” παίζοντας τις αντίζηλες. Εκεί δεθήκαμε, από εκεί ξεκίνησε το κακό. Αυτό που την τράβηξε σε εκείνη ήταν η αισιοδοξία της και η στήριξη που παρείχε στα κοντινά της πρόσωπα. Αν της πεις “αυτό δεν μπορώ να το κάνω” θα σου πει “μπορείς”, πιστεύει ότι όλα τα μπορεί και αν δεν μπορούν θα είναι εκεί για να τα μπορούν.

https://www.instagram.com/p/Ce9iteOrPbl

Και η Βάσω Λασκαράκη απάντησε με δάκρυα στα μάτια: «Κάνουμε σκληρές συζητήσεις μεταξύ μας. Κάνουμε τις συζητήσεις που κάνεις με ανθρώπους που αγαπάς και εμπιστεύεσαι. Εμείς συνέχεια κλαίμε και γελάμε. Η Αθηνά είναι από τους λίγους ανθρώπους που όταν μου πει κάτι το οποίο δεν θέλω να ακούσω αρχικά, ξέρω πλέον ότι μου το λέει γιατί θέλει να με βοηθήσει».

Η Αθηνά Οικονομάκου από την πλευρά της είχε πει: «Η Βάσω είναι ένας άνθρωπος πολύ μαζεμένος και εσωστρεφής σε σημείο παρεξηγήσιμο. Σου προκαλεί ενδιαφέρον να την μάθεις γιατί καταλαβαίνεις ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι τόσο απλό. Τον πρώτο καιρό της γνωριμίας μας, εγώ νόμιζα ότι μπορεί και να μη με συμπαθεί τόσο πολύ. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Βάσω είναι ένας άνθρωπος τόσο ηθικός και ακέραιος που είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που θα ήθελες να έχεις για φίλο σου μια ολόκληρη ζωή.

Δεν έχουμε τσακωθεί, μπορεί να έχουμε όμως στεναχωρήσει η μία την άλλη με κάποιες κινήσεις οι οποίες έγιναν άθελά μας, αλλά δεν φτάσαμε ποτέ σε σημείο τσακωμού. Θυμάμαι κάποιες φορές που μπορεί κάτι να με είχε πικράνει, αλλά της το είπα».

Νατάσα Θεοδωρίδου – Ελένη Μενεγάκη

Η μία αποκαλεί την άλλη «κουμπαρούλα» εδώ και τρεις δεκαετίες. Η τραγουδίστρια έχει «ντύσει» μουσικά κάθε σημαντική τηλεοπτική στιγμή της παρουσιάστριας, όπως η τελευταία της εκπομπή στον Alpha τον Ιούλιο του 2020 και η πρώτη της εκπομπή στο Mega τον Σεπτέμβριο του 2021.

https://www.instagram.com/p/CCGT9A8Jh-8

Η φιλία τους μετρά πολλά χρόνια, με τους δημοσιογράφους να τις απαθανατίζουν σε κοινές εξόδους για διασκέδαση ήδη από τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, το 2001 η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον τότε σύζυγό της Ανδρέα Φουστάνο πάντρεψε τους Μενεγάκη – Λάτσιο στον Άγιο Δημήτριο στην Κηφισιά. Στη συνέχεια βάφτισε τον γιο τους, Άγγελο, μαζί με τον Πλαστικό Χειρουργό. Οι δυο διάσημες ξανθές κυρίες πάντα μιλούσαν με τα πιο τρυφερά λόγια η μία για την άλλη, με την παρουσιάστρια να διασκεδάζει στα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανιζόταν η τραγουδίστρια και να την χαρακτηρίζει «γούρι» της.

Κατερίνα Καραβάτου – Μαρία Ηλιάκη

Εδώ έχουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση φίλων που ασπάζονται και το ίδιο στιλ αλλά και κόμμωση. Άλλωστε, ποια δεν έχει κάνει έστω και μια φορά το ίδιο κούρεμα με την κολλητή της; Ο λόγος για τις Μαρία Ηλιάκη και Κατερίνα Καραβάτου, των οποίων η φιλία έχει δοκιμαστεί στην πορεία των ετών.

https://www.instagram.com/p/CTjXXAAC8C3

Οι δυο τους πρωτοσυνεργάστηκαν πριν από 17 χρόνια στη μεσημεριανή εκπομπή του Alpha, Κους Κους και έκτοτε ήταν πολλά περισσότερα από απλές συνεργάτιδες. Η καθημερινή συνύπαρξη στο πλατό ήταν απλά η αφορμή για την έναρξη μιας δυνατής στενής φιλίας που κράτα μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, τη φιλία αυτή δεν στάθηκε ικανή να κλονίσει ούτε η μεταξύ τους απόσταση, όταν η Μαρία Ηλιάκη μετακόμισε στην Ελβετία για χάρη του έρωτα με τον Στέλιο Μανουσάκη.

Θυμίζουμε ότι ήταν η Κατερίνα Καραβάτου που είχε ανακοινώσει και τα ευχάριστα νέα της γέννας της κολλητής της στον αέρα της εκπομπής που παρουσίαζε τότε, «Φωλιά των ΚουΚου», με δάκρυα στα μάτια.

https://www.instagram.com/p/CUp0L0GDI3R

«Είναι η πιο όμορφη μαμά που έχω δει μπροστά μου. Έχω ταχυπαλμία τώρα που σας μιλάω. Γεννήθηκε χθες στις 2 το μεσημέρι. Είναι υγιέστατη, είναι μια κούκλα. Η Μαρία λέει πως έχει πάρει τα χείλια της. Εγώ πιστεύω πως έχει μοιάζει στον μπαμπά της. Αυτόν τον υπέροχο τύπο που άλλαξε τη ζωή της Μαρίας» είχε πει.