Η Kate Moss μιλάει επιτέλους για εκείνο το αμήχανο διαφημιστικό με τον Mark Wahlberg το 1992

Νατάσσα Σχοινά
Η Kate Moss μιλάει επιτέλους για εκείνο το αμήχανο διαφημιστικό με τον Mark Wahlberg το 1992

Η Kate Moss στο The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute benefit gala το 2022

AP

Άλλο ένα περιστατικό που προστίθεται στη μεγάλη λίστα καταγραφών σεξισμού.

Άλλη μία ιστορία αντικειμενοποίησης γυναίκας έρχεται στο προσκήνιο και προστίθεται στη δυστυχώς πια μεγάλη λίστα με κορίτσια κάθε τομέα που έχει τολμήσει να αναφερθεί δημόσια σε αυτήν. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Kate Moss που στα 48 της χρόνια αναφέρθηκε σε μία από τις πιο διάσημες δουλειές που έχει κάνει ποτέ στην πολυετή καριέρα της.

Θυμάσαι το διαφημιστικό του Calvin Klein που κυκλοφόρησε το 1992 και το μοντέλο βρισκόταν στο πλευρό του Mark Wahlberg; Ε, γι’ αυτό είναι που μίλησε η Moss και εξήγησε πως εκείνη η συνεργασία την έκανε να νιώθει πως την έβλεπαν σαν αντικείμενο.

Η Kate Moss μιλάει δημόσια για όσα έζησε το 1992 στα γυρίσματα

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη στο podcast Desert Island Discs που κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου, η Moss έκανε μία αναδρομή στις αναμνήσεις της από τα γυρίσματα του διαφημιστικού. Όταν, λοιπόν, η οικοδέσποινα Lauren Laverne τη ρώτησε σχετικά με αυτό (το οποίο περιείχε σκηνές με το μοντέλο να καλύπτει αμήχανα το στήθος του) και αν ένιωσε αντικειμενοποίηση, δε δίστασε να απαντήσει.

«Ναι. Εντελώς. Και ευάλωτη και φοβισμένη. Νομίζω ότι έπαιξαν με την ευαλωτότητά μου. Ήμουν πολύ νέα και αθώα και στον Calvin άρεσε πολύ αυτό», είπε η Moss τονίζοντας, παράλληλα, ότι ο Wahlberg, όχι απλά δεν έκανε τίποτα για να την κάνει να νιώσει καλύτερα, αλλά υπήρξε μία από τις αιτίες που της δημιουργήθηκε αυτό το συναίσθημα αντικειμενοποίησης.

«Όχι πολύ καλές αναμνήσεις. Ήταν πολύ ‘μάτσο’ και όλα περιστρέφονταν γύρω από εκείνον και είχε μία μεγάλη συνοδεία», είπε για τον ηθοποιό το μοντέλο.

Το γεγονός ότι τέτοιου τύπου ιστορίες δεν έχουν σταματημό μόνο θλίψη προκαλεί. Δηλαδή δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τα κορίτσια πολύ εύκολα γίνονταν -και συνεχίζουν να γίνονται- θύματα αντικειμενοποίησης, αλλά πρόκειται για ένα φαινόμενο που μάλλον φάνηκε φυσιολογικό σε έναν μάρτυρα, που στο δεδομένο περιστατικό ονομάζεται Mark Wahlberg. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Moss, ο ηθοποιός εμφανίστηκε με το προφίλ του «μάτσο» άντρα, γιατί προφανώς αυτό είναι το προφίλ του «μάγκα» που βαφτίζει «φυσιολογικό» τον σεξισμό.

Ας ελπίσουμε πως η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.