Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Το βιτριόλι συνεχίζει να καίει έως και 20 μέρες»

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Το βιτριόλι συνεχίζει να καίει έως και 20 μέρες»

Η κ. Κούνεβα μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε 14 χρόνια πριν, για την οποία οι δράστες δεν έχουν τιμωρηθεί μέχρι σήμερα.

Η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα είχε σοκάρει το 2008 την Ελληνική κοινωνία Ενώ η συνδικαλίστρια των καθαριστριών (προσπαθούσε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους) επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από δύο αγνώστους που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί. Η πρώην ευρωβουλευτής έπαθε τρομερές βλάβες εξωτερικά αλλά και στα εσωτερικά της όργανα και οι δράστες παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστοι για το ειδεχθές έγκλημά τους.

Η κ. Κούνεβα μίλησε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίας γυναίκας που πριν από δύο χρόνια δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από μία γυναίκα που τη ζήλευε.

Τα αλλεπάλληλα χειρουργεία της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει υποβληθεί σε πάνω από 40 χειρουργεία. Οι επιπτώσεις της επίθεσης στον οργανισμό της είναι μεγάλες και την ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα.

«Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν, γιατί τα μοσχεύματα αλλάζουν και χρειάζονται διορθώσεις. Έχω ησυχάσει μερικά χρόνια και περιμένω να μαζευτούν πολλά μαζί, γιατί δε θέλω να ξανακάνω πολλά χειρουργεία. Έχω κάνει πάνω από 40 χειρουργεία. Το τελευταίο ήταν τον Μάιο του 2014», είπε.

https://www.instagram.com/p/CggskoerBd1

Η διήγηση της επίθεσης και ο τρόπος που έδρασε το βιτριόλι στα όργανά της

Η περιγραφή της κ. Κούνεβα για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε το βιτριόλι στα όργανά της σοκάρει. Ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι όχι απλά καίει τα όργανα αλλά ότι μπορεί να συνεχίσει να καίει για 20 μέρες στα σημεία που είναι εσωτερικά και δεν μπορεί να φτάσει κάτι για να σταματήσει το έγκαυμα.

«(Το βιτριόλι) εμένα μπήκε στο στόμα. Προσπάθησα να το φτύσω, αλλά αυτή η αναθυμίαση από το υγρό έκαψε όλα τα όργανα. Ήταν η επαφή με το υγρό αλλά ήταν και οι αναθυμιάσεις.

Αυτό το υγρό καίει και το κόκκαλο, δηλαδή μέσα σε πολύ λίγα λεπτά καίγεται όλος ο ιστός και μετά πηγαίνει και καίει και το κόκκαλο. Και συνεχίζει να καίει έως και 20 μέρες. Σε μαλακά σημεία, όπως είναι τα μάτια, εσωτερικά σημεία όπου δεν μπορεί να μπει κάτι να σταματήσει το έγκαυμα.

Πρόσφατα, είχα πάει στην Αγγλία με τον γιο μου και έπαθα δισκοπάθεια. Έπρεπε να κάνω θεραπεία. Με μέτρησαν με διάφορα μηχανήματα. Η κοπέλα με ρώτησε ‘Το κεφάλι σας έπρεπε να είναι 8 κιλά και είναι 5. Πού είναι τα υπόλοιπα 3 κιλά σας;’ Και της είπα ότι έχω δεχτεί επίθεση κι ότι είμαι καμένη και έχουν καεί πολλά όργανα. Ούτε εγώ είχα υποψιαστεί ότι μπορεί να έχει φύγει τόσο μεγάλο κομμάτι μόνο από το κεφάλι. Δεν μπορεί κανένας να φανταστεί ακριβώς πόσο είμαι καμένη μέσα. Έχουν καεί μέχρι τα κόκκαλα τα μάγουλα, η μύτη, μόνο το πάνω κομμάτι στο μέτωπό μου είναι το παλιό δέρμα. Όλα τα άλλα είναι μόσχευμα. Κάτω από το δέρμα έχουν προσπαθήσει να βάλουν διάφορα σαν γέμισμα. Χρόνια βάζανε λίπος για να έχω αυτήν την εμφάνιση. Αλλιώς ήμουν λίγο σαν μούμια. Η μύτη είναι καμένη, το στόμα, έχω μισή φωνητική χορδή, δεν μπορώ να καταπίνω και να μην προσέχω, έχει αλλάξει ο οισοφάγος, έχει γίνει στένωση στην τραχεία, έχει καεί ο πνεύμονας, δεν μπορώ να καταλάβω από πού έρχεται ο ήχος, μόνο το μισό μάτι βλέπει. Επειδή δεν έχω βαλβίδα στο στομάχι, δεν μπορώ να ξαπλώσω. Ο οργανισμός έχει ζοριστεί αρκετά, ήταν βαριά τα χειρουργεία», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς νιώθει που οι δράστες δεν έχουν τιμωρηθεί μέχρι σήμερα

«Οι Αρχές δεν το ψάξανε. Ξεκίνησαν πολύ αργά. Το πρώτο που έκαναν ήταν να βρουν την αιτία, αν είναι προσωπικό θέμα, αν είναι κάποιος γκόμενος. Αφού δε βρέθηκε τέτοιο πρόσωπο, τότε δέχτηκαν ότι μπορεί να είναι επίθεση λόγω συνδικαλιστικής δράσης, γιατί είχα τις απειλές και είχα γνωστοποιήσει τις απειλές. Δεν ήταν απλά ότι κάποιος απλά μου είχε πει κάτι. Συνέβαινε χρόνια αυτό», είπε.

Όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου τη ρώτησε πώς νιώθει που δεν έχει υπάρχει τιμωρία των ενόχων, η κ. Κούνεβα απάντησε:

«Αυτό είναι πολύ άσχημο για την κοινωνία. Η δική μου ζωή προχωράει. Ο κάθε πολίτης κινδυνεύει να πάθει το ίδιο, γιατί, όσο ο κόσμος είναι σε απελπισία μέσα του και δε σκέφτεται τι κάνει, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να υπάρχει επανάληψη. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Πρέπει να απαντήσουν στη νομοθεσία. Το αν έχω εγώ θυμό ή όχι είναι κάτι που βρίσκεται μέσα μου, όμως, εγώ δεν έχω θυμό. Αν βρεθούν, θα ήθελα να συζητήσω μαζί τους.

Όσο κοιτάζουμε το παρελθόν, τόσο μένουμε στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά, κάνουμε βήμα πίσω και αυτό δεν είναι ζωή»

Τα σχόλια του κόσμου:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μία μεγάλη «αγκαλιά» ο κόσμος για τη νέα φωτογραφία χωρίς μάσκα