Οι celebrities που στήριξαν τον Johnny Depp ξαφνικά έβγαλαν το like από το νικητήριο post της δίκης

Νατάσσα Σχοινά
Οι celebrities που στήριξαν τον Johnny Depp ξαφνικά έβγαλαν το like από το νικητήριο post της δίκης
Ο Johnny Depp στη δίκη με την Amber Heard Copyright The Associated Press All rights Reserved 2022

Πρώτα τα έγγραφα που δε χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη και τώρα οι διάσημοι που παίρνουν πίσω τα likes.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Johnny Depp πανηγύρισε με τη νομική του ομάδα για τη νίκη στη δίκη απέναντι στην πρώην σύζυγό του, Amber Heard. Ο 59χρονος ηθοποιός έκανε μήνυση στην Heard για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκείνη σε απάντηση τού έκανε μήνυση για καμπάνια λασπολογίας εναντίον της. Τελικά, το δικαστήριο έδωσε 10 εκ. στον Depp για αποζημίωση και 5 εκ. για ηθική βλάβη, ενώ η Heard κέρδισε 2 εκ. για αποζημίωση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, το κοινό άκουσε πολλά. Κατηγορίες κακοποίησης και προς τον έναν και προς τον άλλον, εξευτελισμούς, μέχρι και κατηγορία για βιασμό της Heard από τον Depp με μπουκάλι. Τα ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, ωστόσο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της γνώμης υπέρ του ηθοποιού, ειδικά μετά τo περίφημο «Πες στον κόσμο, Johnny. Πες 'Εγώ, ο Johnny Depp, ένας άντρας, είμαι κι εγώ θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων, οι δύο αντίδικοι έκαναν από μία ανάρτηση στα προφίλ τους στα social media. Η μεν Heard δήλωσε την απογοήτευσή της με το αποτέλεσμα, ενώ ο Depp μίλησε για το δύσκολο ταξίδι του μέχρι να δικαιωθεί κλείνοντας με το viral «Η αλήθεια ποτέ δεν εξαφανίζεται».

https://www.instagram.com/p/CeRl1FwMmR6

Τα unlikes των celebrities

Πολλοί ήταν οι celebrities που έσπευσαν να κάνουν like στον σταρ των Πειρατών της Καραϊβικής και να δείξουν τη συμπαράστασή τους, όμως, ξαφνικά αυτά εξαφανίστηκαν. Ανάμεσα στους εν λόγω διάσημους βρίσκονται οι Elle Fanning, Bella Hadid, Orlando Bloom, Robert Downey Jr, Zoey Deutch, Sophie Turner, Joey King, Jennifer Coolidge, Christina Hendricks, McKenna Grace, Riley Keough, Bruce Campbell και Sam Fender.

H @k4mil1a στο Twitter τσέκαρε τη λίστα σύμφωνα με την καταγραφή που είχε γίνει στο Reddit.

Τα έγγραφα που δε χρησιμποιήθηκαν στη δίκη

Ο λόγος που πήραν αυτήν την απόφαση είναι άγνωστος, ωστόσο, η ανακάλυψη των unlikes έγινε μετά τη δημοσιοποίηση των νέων εγγράφων που η νομική ομάδα του Depp δεν επέτρεψε να συμπεριληφθούν στη δίκη. Αυτά περιλαμβάνουν περισσότερα κομμάτια από τις καταθέσεις ανθρώπων, όπως η πρώην του Depp, Ellen Barkin, και τα οποία είχαν δυνητικά την ικανότητα να προξενήσουν ζημιά στον ηθοποιό.

«Μου την έπεσε στο σαλόνι του σπιτιού μου, με τράβηξε στα γόνατά του και είπε κάτι τύπου ‘Έλα, Ellen’. Διαμαρτυρήθηκα για λίγο και μετά όχι πολύ. Αυτό», είπε η Barkin με την οποία ο Depp διατηρούσε φιλική σχέση πριν το συμβάν. Η ηθοποιός διευκρίνισε ότι δεν την κακοποίησε, αλλά ότι της έδωσε ένα υπνωτικό χάπι πριν την ερωτική πράξη.

68779c7b-ellen_barkin_johnny_depp.jpg

965 σελίδες εγγράφων φαίνεται πως ήρθαν στα χέρια της The Post και περιλαμβάνουν πληθώρα ακυκλοφόρητων πληροφοριών και αιτημάτων που είχαν γίνει μεταξύ των αντιδίκων.

Μέσα σε αυτές βρέθηκε και το αίτημα του ηθοποιού να κρατήσει εκτός δίκης το ιατρικό του ιστορικό αλλά και να συμπεριλάβει στοιχεία που μπορούσαν να βλάψουν την ηθοποιό, όπως αναφορά στο ότι χρόνια πριν τη γνωριμία τους η Heard ήταν εξωτική χορεύτρια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Depp επίσης δεν ήθελε να συμπεριληφθεί στη δίκη η στυτική του δυσλειτουργία κι αυτή η ιατρική του κατάσταση, κατά τους δικηγόρους της Heard, ενισχύει τον ισχυρισμό της ηθοποιό περί βιασμού με μπουκάλι.

Νέα έγγραφα: Η στυτική δυσλειτουργία του Johnny Depp συνδέεται με τον ισχυρισμό της Amber Heard;