Οι φορές που η Μενεγάκη ήταν η απόλυτη Ελένη & μίλησε για την οικογένεια και τη γυναικεία της πλευρά

Οι φορές που η Μενεγάκη ήταν η απόλυτη Ελένη & μίλησε για την οικογένεια και τη γυναικεία της πλευρά
Instagram

Οι φορές που η Ελένη αφηγήθηκε τη ζωή της στο Instagram ή την εκπομπή της: «Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις ότι κάποιοι σ' αγαπούν!», «Οι άνθρωποι που θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένο ...σε κάνουν κιόλας!».

Ελένη

Η Ελένη Μενεγάκη έχει σαφείς προτεραιότητες στη ζωή της: Την οικογένειά της. Και όχι με την ακριβώς σύγχρονη έννοια της πυρηνικής οικογένειας, αλλά με την πιο παραδοσιακή εκείνη μορφή της. Για την Ελένη οικογένεια είναι ο σύζυγος, τα παιδιά της, οι γονείς της, ο αδερφός της, τα πεθερικά της, ακόμη και οι φίλοι και συνεργάτες της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που όπου κι αν βρίσκεται, φροντίζει να δημιουργεί τη δική της «οικογένεια», με την έννοια του πυρήνα αγάπης και ζεστασιάς και όχι των αυστηρά συγγενικών σχέσεων. Μετά από τόσα χρόνια τηλεοπτικής πορείας, πάντα προτιμούσε να έχει σταθερούς συνεργάτες, κάτι που επιτύγχανε. Έτσι, όπως έχει εξομολογηθεί, δεν ένιωσε ποτέ πως πάει για δουλειά, με την τυπική έννοια του όρου.

https://www.instagram.com/p/Bk2Ye9zBv4A

Η παρουσιάστρια έχει δημιουργήσει μια πολύ δεμένη οικογένεια με τον σύζυγό της Μάκη Παντζόπουλο, οικογένεια που λατρεύει και έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή της. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που αναγνωρίζει εξίσου την ανάγκη αυτή και στις υπόλοιπες γυναίκες συναδέλφους της, όπως έχει πει για εκείνη η επί χρόνια συνεργάτιδά της, Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Η Ελένη Μενεγάκη λοιπόν έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τρία με τον πρώην σύζυγό της Γιάννη Λάτσιο και ένα με τον Μάκη της. Ο λόγος για τον Άγγελο, τη Λάουρα, τη Βαλέρια και τη μικρότερη, Μαρίνα. Μαζί τους περνά υπέροχες στιγμές, όταν δεν βρίσκεται στα τηλεοπτικά πλατό, μαζί τους δεν βλέπει την ώρα να βρεθεί κάθε βράδυ στο οικογενειακό τραπέζι.

https://www.instagram.com/p/BjULg8ohhNJ

Όταν είχε ανακοινώσει την προσωρινή της μέλλουσα αποχή από την τηλεόραση, ανήμερα της γιορτής της το 2020, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα αγαπημένα της πρόσωπα. Ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους είχε την ανάγκη να αποτραβηχτεί για λίγο από την καθημερινή παρουσία στη μικρή οθόνη. Αυτό είχε ανάγκη να κάνει και αυτό έκανε, σεβόμενη τις εσωτερικές προσωπικές της επιθυμίες. Όπως οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη γυναίκα ως την απόλυτη απόδειξη αυτό-αγάπης.

Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε σε κάποιον πόσο δυνατές, σκληρές, αλύγιστες και δυναμικές είμαστε. Η έλλειψη ανάγκης αποδοχής από τον περίγυρο είναι η ένδειξη απελευθέρωσης. Άλλωστε, γιατί μια γυναίκα που «αγκαλιάζει» την πιο ευαίσθητη πλευρά της, να αξίζει λιγότερο θαυμασμό;

https://www.instagram.com/p/BlBNOrCBxYF
https://www.instagram.com/p/Bk7H2MWh-aL

«Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ όμορφα που είμαι εδώ. Στη γιορτή μου, 21 Μαΐου αποφάσισα να μοιραστώ πως αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική σεζόν στον Alpha και την επόμενη χρονιά δε θα ήμουν στην τηλεόραση. Ό,τι είχα πει ήταν αλήθεια. Εγώ ξέροντας πως θα σταματήσω το ζούσα μέρα, μέρα. Δεν ήθελα όμως αυτό να επηρεάσει το πώς με βλέπουν οι τηλεθεατές. Το γιατί δεν το είπα τελευταία μέρα και το είπα στη γιορτή μου, ήταν γιατί ήθελα να πάρουμε και οι δύο πλευρές τον χρόνο να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι που κάναμε μαζί πάρα πολλά χρόνια φτάνει στο τέλος. Δεν είχα βάλει στο μυαλό μου αν θα ξαναδουλέψω και πότε. Το μόνο που ήξερα είναι ότι την επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα ήμουν σπίτι.

Γενικά λειτουργώ με το ένστικτο, είμαι παιδί της λογικής, αλλά το ακούω. Δεν αισθάνθηκα ποτέ η καρδιά μου να σφίγγεται εντελώς. Την ημέρα που αποχαιρέτησα τον κόσμο στην τελευταία μου εκπομπή 1η Ιουλίου, είχα όλη τη συγκίνηση, αλλά δεν αισθάνθηκα ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου λέξη με τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αισθανόμουν ότι κάπου, κάπως, κάποτε θα τα ξαναπούμε, χωρίς όμως πραγματικά να είχα αφήσει το περιθώριο στα υπόλοιπα κανάλια ότι θα κάνουμε μια συζήτηση και βλέπουμε.

Η χρονιά που απείχα, ήταν μια χρονιά περίεργη για όλους μας. Ήθελα πολύ να ταξιδέψω, ήθελα πολύ να υποδεχτώ και εγώ τα παιδιά μου στο σπίτι μου μέσα. Ήθελα να πάω εκδρομές με τα παιδιά και το σύντροφό μου. Ήθελα να κοιμηθώ, να κάτσω στο κρεβάτι χωρίς να σκέφτομαι. Ήθελα να δω τους φίλους μου που όλοι μου έκαναν παράπονα. Ήθελα να κάνω πράγματα καθημερινά», εξήγησε η Ελένη Μενεγάκη στην Ελεονώρα Μελέτη, όταν τη συνάντησε στο πλατό της εκπομπής της.

https://www.instagram.com/p/ByusWVVibFe

Παρόλο που σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις, ο λογαριασμός της στο Instagram αρκεί για να πάρουμε «γερές δόσεις» εκδηλώσεων αγάπης και οικογενειακής θαλπωρής.

«Διακοπές είναι …οπουδήποτε με την οικογένεια μου, τα βιβλία μου και τη θάλασσα», έγραψε χαρακτηριστικά στην πιο πρόσφατη από αυτές υπογραμμίζοντας τι σημαίνει για εκείνη στην πραγματικότητα να κάνει διακοπές.

https://www.instagram.com/p/ChmMry8DEjV

Σε άλλο της post, μας αποκαλύπτει τι είναι για εκείνη η ευτυχία και πρόκειται για έναν από τους πιο συμπεριληπτικούς ορισμούς της έννοιας (παρόλο που εκτείνεται σε μόλις μια γραμμή).

«Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις ότι κάποιοι σ' αγαπούν!».

https://www.instagram.com/p/Cf_19Xqjuve

Για τη μητέρα της, κυρία Ζέτα, νιώθει απέραντη αγάπη. «Αυτοκόλλητες για πάντα ! Πόσες αναμνήσεις έχω από την Κάρυστο … όταν ήμουν παιδάκι εδώ ήταν οι καλοκαιρινές μας διακοπές , θάλασσα , παιχνίδι , ελευθερία και πολλά παιδιά στις παραλίες και την πλατεία! Και την μαμά μου να με ταΐζει με τις ώρες μήπως και καταπιώ καμία μπουκιά …η μαμά μου η κυρία ΖΕΤΑ , με την τεράστια υπομονή και την πιο ζεστή αγκαλιά!».

https://www.instagram.com/p/Cdk3FpOr7hF

«Τη μαμά μου την χόρτασα στα σ αγαπώ μαμά .... της το έλεγα 100 φορές την μέρα κι εκείνη πάντα γελούσε! Όταν απέκτησα τα δικά μου παιδιά έκανα το ίδιο και σ εκείνα , 100 φορές την μέρα τους έλεγα ποσό πολύ τα αγαπώ ... ακόμα και τώρα που έχουν μεγαλώσει το ίδιο κάνω ... Αγάπη , αγάπη , αγάπη , μια μεγάλη αγκαλιά ... αυτό για εμένα είναι η μάνα με δυο λόγια! Μανούλα μου ακόμα στο φωνάζω ... μαμά μου σ αγαπώ και σ ευχαριστώ που είσαι εσύ η μαμά μου ... σ ευχαριστώ που μου στάθηκες τόσο για να καταφέρω να αποκτήσω και να μεγαλώσω 4 υπέροχα παιδιά! Μανούλες όλου του κόσμου χρόνια πολλά ... μανούλες της καρδιάς ...μανούλες της κοιλιάς! Γιατί η μάνα είναι πάντα μάνα!».

https://www.instagram.com/p/COpao1-Dw5L

«Μαμά σ αγαπώ ... για όλα τα γέλια κ τα δάκρυα που μοιραστήκαμε .... ήσουν και είσαι πάντα η δύναμη μου ! Χρόνια πολλά μανούλα».

https://www.instagram.com/p/B8EEb8wpOcN/?utm_source=ig_web_copy_link

Μεγάλη αγάπη τρέφει η Ελένη Μενεγάκη και για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα που μας φέρνουν πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τα έθιμα εκείνα που συνθέτουν τις παιδικές αναμνήσεις, είναι σταθερές από γενιά σε γενιά και έχουμε συνδέσει όλοι με τις πιο όμορφες μυρωδιές. Άλλωστε, από όλες τις αισθήσεις, εκείνη που είναι συνδεδεμένη περισσότερο με τη μνήμη, είναι η όσφρηση.

Έτσι, ο Άγγελος, η Λάουρα, η Βαλέρια και η Μαρίνα, θα θυμούνται για πάντα τη μυρωδιά που αναδυόταν από την σπιτική κουζίνα, όταν έπλαθαν κουλουράκια με τη μητέρα τους.

«Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια ... (χρόνια τώρα κάνω κουλουράκια με κρασί , συνταγή της @argirobarbarigou είναι το κάτι άλλο !)Την ίδια σκηνή την έχω ζήσει με όλα μου τα παιδιά σε αυτή την ηλικία!», είχε πει η Ελένη Μενεγάκη όταν μοιράστηκε μια σχετική φωτογραφία με τη μικρή Μαρίνα.

https://www.instagram.com/p/CIsnd0kFdfo

Σε επόμενη ανάρτηση με τον άντρα της ζωής της, θύμισε σε κάθε γυναίκα το πραγματικό νόημα του έρωτα και της αγάπης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από το «όποιος μας αγαπά, μας παιδεύει» κορίτσια. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να δεχόμαστε να μας παιδεύουν.

«Οι άνθρωποι που θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένο ...σε κάνουν κιόλας!», είπε χαρακτηριστικά και μας βρήκε απόλυτα σύμφωνες όπως την είδαμε να ποζάρει στην αγκαλιά του Μάκη της.

https://www.instagram.com/p/B8uCBZ3plN_

Η αδερφική αγάπη, εξίσου σημαντική στη ζωή της. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να την εκφράσει προς το πρόσωπο του μικρότερου αδερφού της, Θοδωρή Μισόκαλου.

«Είναι φορές που η μεγάλη αδερφή βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του μικρού της αδερφού! Αγάπη χωρίς όρια, αγάπη αληθινή!».

https://www.instagram.com/p/B7vJnGzpxe4

«Θοδωρής Μισόκαλος, γιαγιά Ζέτα, Άγγελος και στην κοιλίτσα η Λάουρα! Επιστροφή από Κρήτη με τον Πρωινός Καφέ 2004. Πόσες αναμνήσεις με συνδέουν με όλους εκείνους που όχι απλά συνεργάστηκα αλλά έζησα μαζί τους. Γέλασα, έκλαψα, ονειρεύτηκα ...και η ζωή συνεχίζεται».

https://www.instagram.com/p/BkpBq-nBby2

Τέλος, οι επόμενες κουβέντες της θα αγγίξουν τις καρδιές πολλών μαμάδων που νιώθουν τον χρόνο να «γλιστρά» από τα χέρια τους και τα παιδιά τους να μεγαλώνουν με ρυθμούς υπέρ του δέοντος γοργούς.

«... και εκεί που τα είχαμε μέσα στην αγκαλιά μας ...μέσα σε λίγα χρόνια μεγαλώνουν τόσο πολύ που πλέον εκείνα μας έχουν στην δικιά τους αγκαλιά @aggelos_latsios ! Καλημέρα μανούλες».

https://www.instagram.com/p/Bx_mohlCgKO