Ο Chris Rock συνέκρινε το χαστούκι του Will Smith με την πιο διάσημη δολοφονία του πλανήτη

Ο Chris Rock συνέκρινε το χαστούκι του Will Smith με την πιο διάσημη δολοφονία του πλανήτη

O Chris Rock στο Dolby Theatre για τα βραβεία Όσκαρ 2022

AP

Ο κωμικός μιλάει συχνά στα σόου του για το περίφημο χαστούκι της τελετής των Όσκαρ, αλλά αυτήν τη φορά «τράβηξε» το θέμα λίγο περισσότερο.

Το περίφημο χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock στα φετινά βραβεία Όσκαρ θα μείνει δίχως αμφιβολία στα highlights του θεσμού γενικά, όχι μόνο για τΟ 2022. Κι αυτό όχι για το κουτσομπολιό της υπόθεσης, αλλά για τον διάλογο που άνοιξε σχετικά με τη βία και το κατά πόσο αυτή δικαιολογείται και έπειτα για τα όρια της σάτιρας.

Η μεγάλη πτώση στη δημοφιλία του Will Smith

Μετά τη συγγνώμη του Smith, τις δημόσιες τοποθετήσεις κάθε εμπλεκόμενης πλευράς και την παραίτηση και τον αποκλεισμό του από την Ακαδημία για 10 χρόνια, αναμενόμενα ήρθε η πτώση της δημοφιλίας τους, με αριθμούς.

Σύμφωνα με το Variety, τα Q Scores (οι μετρήσεις που δείχνουν πόσο δημοφιλής είναι ένας ηθοποιός στον κόσμο) του Smith άλλαξαν. Πριν τον περασμένο Μάρτιο, ο Smith συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους πιο αγαπητούς στο κοινό ηθοποιούς, μαζί με τον Tom Hanks και τον Denzel Washington. Από εκεί, όμως, που είχε μία βαθμολογία 39, μετά το περίφημο χαστούκι, αυτή έπεσε στο 24.

Μόλις επιβεβαιώθηκε αυτό που πολλοί υποπτεύονταν για τον Will Smith μετά το χαστούκι στον Chris Rock

Ο Chris Rock δε θέλει να επιστρέψει στα Όσκαρ το 2023

Σύμφωνα με το Arizona Republic, ο 57χρονος Rock είχε πρόταση από την Ακαδημία να επιστρέψει στη σκηνή των Όσκαρ το 2023. Την εν λόγω πρόταση απέρριψε παρομοιάζοντας την επιστροφή του στο σημείο όπου δέχτηκε το χαστούκι του Smith με το να επιστρέφει σε μία σκηνή εγκλήματος.

Μέχρι που έφερε ως παράδειγμα την παγκόσμιας δημοσιότητας δίκη του Αμερικανού πρώην NFL παίκτη O.J. Simpson για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, Nicole Brown Simpson, και του φίλου της, Ronald Goldman στις 12 Ιουνίου του 1994. Το ζευγάρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου και η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη μέχρι σήμερα για το αν ο Simpson το έκανε ή όχι, αφού το πρώτο δικαστήριο (1995) τον αθώωσε παρά το ότι υπήρχαν πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, ενώ, στο δεύτερο (1997), οι ένορκοι τον βρήκαν ομόφωνα ένοχο.

Έπειτα, ο Rock σχολίασε πως το να επιστρέψει στα Όσκαρ είναι σαν να ζητάς από τη Nicole Brown Simpson «να επιστρέψει στο εστιατόριο» όπου είχε ξεχάσει τα γυαλιά της το βράδυ του θανάτου της.

Τις δηλώσεις έκανε κατά τη διάρκεια ενός σόου του στο Arizona Financial Theatre στο Phoenix.