Η εγκληματική αρρενωπότητα του κυρίου Sheen

Νατάσσα Σχοινά
Η εγκληματική αρρενωπότητα του κυρίου Sheen

Ο Charlie Sheen στα MTV Movie Awards το 2012

AP

Οι μηνύσεις για έκθεση των συντρόφων του στον HIV και η προβληματική συμπεριφορά του ηθοποιού ανά τα χρόνια.

Η μήνυση που είχε κάνει η πρώην του Charlie Sheen στον ίδιο τον Ιούνιο του 2017 ήρθε στο τέλος της. Πέντε χρόνια μετά την «Jane Doe» -γιατί ποτέ δεν αποκάλυψε το όνομά της- που κατηγόρησε τον ηθοποιό του Two And A Half Men ότι εσκεμμένα την εξέθεσε στον HIV, ο Sheen αποφάσισε να λήξει τη διαμάχη πληρώνοντας 120.000 δολάρια, αποφεύγοντας την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είναι ένοχος και θέλει να αποφύγει τη δίκη; Είναι αθώος και θέλει να αποφύγει την κακή δημοσιότητα; Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, τα πράγματα είναι εμφανώς κατά του.

TV Charlie Sheen Movie

Το παρασκήνιο με την «Jane Doe»

Η Jane Doe ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Sheen τον Σεπτέμβριο του 2015 και ότι γρήγορα άρχισαν τις ερωτικές συνευρέσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την πρώτη φορά χρησιμοποίησε προφυλάξεις, όμως, έναν μήνα μετά τις σταμάτησε χωρίς να ενημερώσει για την κατάσταση. Αντιθέτως, τη διαβεβαίωνε πως δεν έχει κανένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Κάποια στιγμή, της εκμυστηρεύτηκε τη διάγνωσή του και άρχισε να της δίνει χάπια για να την προστατεύσει από τον ιό. Η ίδια, φοβούμενη για αυτό που συνέβαινε, θέλησε να αναζητήσει περαιτέρω φροντίδα στα χέρια ενός γιατρού και, όταν το συζήτησε μερικές μέρες μετά μαζί του, ο Sheen αποκάλεσε τον εαυτό του «τίμιο» που την ενημέρωσε για τον HIV κι ότι δεν της το είπε νωρίτερα «γιατί δεν την αφορούσε».

Η ανακοίνωση της διάγνωσης με HIV

Στις 16 Νοεμβρίου του 2015, το NBC News ανακοίνωσε ότι ο Charlie Sheen θα έκανε μια «αποκαλυπτική ανακοίνωση» σε μία αποκλειστική συνέντευξη με τον Matt Lauer και το The Today Show. Αν και δεν ειπώθηκε τίποτα περαιτέρω, τα νέα είχαν ήδη διαρρεύσει στα υπόλοιπα media που ανέφεραν ότι ο ηθοποιός είναι θετικός στον HIV.

Μία μέρα μετά, στις 17 Νοεμβρίου, η ανακοίνωση ήταν γεγονός.

«Είμαι εδώ για να παραδεχτώ ότι πράγματι είμαι θετικός στον HIV. Πρέπει να βάλω τέλος σε αυτήν την επέλαση, σε αυτό το μπαράζ επιθέσεων, ημιαληθειών και πολύ επιβλαβών ιστοριών που σχετίζονται με την απειλή στην υγεία πολλών άλλων, κάτι που είναι πολύ μακριά από την αλήθεια», είπε ο ηθοποιός στο Μέσο.

Ο ηθοποιός είχε διαγνωσθεί 4 χρόνια πριν.

Η πρώτη καταγγελία

Η πρώτη που κατήγγειλε τον Sheen για έκθεση στον HIV εν αγνοία της ήταν η Scottine Ross, μία ηθοποιός ερωτικών ταινιών με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος ο ηθοποιός. Η Ross ισχυρίστηκε το 2015 ότι ο Sheen τής αποκάλυψε τη διάγνωσή του αφότου είχαν συνευρεθεί πέντε φορές, ενώ ισχυρίστηκε ότι την ανάγκασε να κάνει άμβλωση όταν έμεινε έγκυος με το παιδί του 2014. Οι κατηγορίες συνεχίζονται, περιλαμβάνοντας κλωτσιές και πνιγμούς κατά τη διάρκεια της ενός έτος σχέσης τους.

Τελικά, το 2016, αποκαλύφθηκε ότι ο Sheen εξέθεσε τουλάχιστον 25 ερωτικούς του συντρόφους στον HIV, αφού δεν τις ενημέρωσε ότι ήταν φορέας του ιού. Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί, απάντησε λέγοντας πως αυτό δεν μπορεί να έχει συμβεί γιατί σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσε προφυλάξεις.

Lelands Auction Baseball

Η προϊστορία του με την πρώην σύζυγό του, Denise Richards

Ο Charlie Sheen γνωρίστηκε με την Denise Richards το 2000 στα γυρίσματα της ταινίας Good Advice και δύο χρόνια μετά παντρεύτηκαν. Ο έρωτάς τους έμοιαζε κεραυνοβόλος και το 2004 το ζευγάρι υποδέχτηκε το πρώτο του παιδί. Στα τέλη του ίδιου έτους, ανακοινώθηκε η δεύτερη εγκυμοσύνης, όμως, όταν η Richards ήταν στον 6ο μήνα, έκανε αίτηση διαζυγίου. Αιτία – οι «αγεφύρωτες διαφορές», όμως, πολλές ήταν φήμες που κυκλοφόρησαν στην πορεία για τη συμπεριφορά του ηθοποιού, ακόμα και για απιστίες στην έγκυο σύζυγό του.

Έκτοτε, το ζευγάρι είχε πολλές διαφωνίες ως προς την επιμέλεια των παιδιών.

Χρόνια μετά, σε ένα επεισόδιο του The Real Housewives of Beverly Hills, η Richards δήλωσε: «Τα κορίτσια μου έχουν περάσει πολλά. Επέλεξα να διαχειριστικό τη δυσλειτουργία που συνέβαινε με τον πατέρα τους κρύβοντάς τη από τα παιδιά».

Το 2009, ο Sheen συνελήφθη για επίθεση στην τρίτη σύζυγό του, Brooke Mueller.

Η απόλυση από το Two And A Half Men

Η συμπεριφορά του Sheen, ωστόσο, δεν έγινε αντικείμενο συζήτησης μόνο για τη διάγνωσή του με HIV. Μερικά χρόνια πριν, ο ηθοποιός, που χρόνια πάλευε και με την εξάρτησή του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, απολύθηκε από τη σειρά Two And A Half Men -η οποία τον έκανε έναν από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς της τηλεόρασης- λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.

Ο Sheen ήταν μπλεγμένος σε δημόσια κόντρα με τη Warner Bros. Television και τον παραγωγό Chuck Lorre, μετά την παύση των γυρισμάτων της σειράς ώστε ο ηθοποιός να πάει για αποτοξίνωση μετά από περιστατικά -την επίθεση στη Mueller και την καταστροφή της σουίτας ξενοδοχείου ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ- που είχαν συμβεί και αφορούσαν στην κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ώσπου σε μία του ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Alex Jones αποκάλεσε δημόσια το αφεντικό του «κλόουν» και «τσαρλατάνο». Μέσα, δε, στο παραλήρημά του είπε ότι είναι «F-18 με ποίηση στα δάχτυλά του και έναν στρατό από δολοφόνους από το Βατικανό».

Τελικά, στις 7 Μαρτίου του 2011, o Sheen απολύθηκε από τη Warner Bros. Television, κάτι που δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη, παρά μία εξέλιξη που φαινόταν καιρό ότι θα συνέβαινε.

Η κατηγορία για βιασμό ανηλίκου

Αποκορύφωμα των κατηγοριών που έχουν φτάσει στη δημόσια για τον ηθοποιό, αυτή για τον βιασμό του συναδέλφου του στην ταινία Lucas, Cοrey Haim, όταν εκείνος ήταν 13 ετών. Η υπόθεση έκλεισε το 2018, με τη μητέρα του Haim να αναφέρει άλλον ηθοποιό ως τον βιαστή του γιου της, όμως, το 2020, ο ηθοποιός Corey Feldman κατηγόρησε εκ νέου τον Sheen για τον βιασμό του Haim στο ντοκιμαντέρ του (My) Truth: The Rape of Two Corey. Ο ηθοποιός αρνήθηκε κάθε κατηγορία.