Τη Γαία την ξέρεις, αλλά η 22χρονη αδελφή της Ηλέκτρα είναι η ξανθιά εκδοχή της Δωροθέας Mερκούρη

Κατερίνα Μπούσιου
Τη Γαία την ξέρεις, αλλά η 22χρονη αδελφή της Ηλέκτρα είναι η ξανθιά εκδοχή της Δωροθέας Mερκούρη

Η ελληνίδα Sophia Loren. Η Ηλέκτρα θα μπορούσε να είναι άνετα top model και να ξεπεράσει την καριέρα της μαμάς Δωροθέας. 

Από τις στιγμές που η ομορφιά δεν μπορεί να περιγραφεί. Η 22χρονη Ηλέκτρα Stegerhoek (το επίθετο του Ολλανδού μπαμπά της) μπορεί να μην τόλμησε ακόμη να γίνει και εκείνη top model όπως η μαμά της Δωροθέα Μερκούρη, όμως σε κερδίζει με το στυλ της. Το βλέμμα ασυναίσθητα, πέφτει στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της, μία μαγευτική μίξη τριών πολιτισμών. Η καλύτερη και πιο εξελιγμένη εκδοχή των γονιών της και σε όσα πρεσβεύει ως χαρακτήρας.

https://www.instagram.com/p/Cfj4yVoLL0X

H Hλέκτρα μέσα από τα μάτια της μαμάς της

Ελληνο-ιταλίδα στην καταγωγή από την πλευρά της μαμάς της και Ολλανδέζα από την πλευρά του πατέρα της, ήταν προορισμένο να γίνει πολίτης του κόσμου. «Θα ήθελα να κάνουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα από εμένα. Τους λέω είσαι καλύτερη από εμένα, πιο όμορφη, πιο έξυπνη». Με αυτά τα λίγα λόγια η Δωροθέα Μερκούρη μοιράστηκε μαζί μας σε συνέντευξη της, το πως διαχειρίστηκε την αναπόφευκτη σύγκριση με εκείνη. Πως τόνωσε την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών της, για να ανοίξουν τα φτερά τους στη ζωή τους με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Να φτιάξουν τον δικό τους κόσμο και να μην είναι μία καταπιεστική και αναγκαστική συνέχεια των γονιών τους.

https://www.instagram.com/p/Cd0fbssK__E

Η Ηλέκτρα δεν είναι απλά η συνέχεια της Δωροθέας. Είναι μία διαφορετική προσωπικότητα, ακόμη και στον ήρεμο τρόπο που κινείται, είτε στα social media, είτε όταν κάνει κάποιες σπάνιες εμφανίσεις με την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδελφή της Γαία και την μαμά τους.

https://www.instagram.com/p/CeeQzDurvJ1

Ζει μόνιμα στην Ολλανδία, κοντά στον πατέρα της (ο οποίος διαμένει και στην Αμερική) και πολύ γνωστό κομμωτή διεθνώς, τον Ward Stegerhoek. Ο μπαμπάς της είναι ένας μύθος στον κόσμο της μόδας, έχοντας δουλέψει με τα μεγαλύτερα top model της δεκαετίας του '90, από την Cindy Crawford μέχρι την Naomi Campbell. Σε αυτές τις διεθνείς πασαρέλες ξεκίνησε και το ειδύλλιο και ο έρωτας με την Δωροθέα, παρόλο που ο γάμος τους κράτησε για λίγο.

https://www.instagram.com/p/CPdwPtblVyb

Η Δωροθέα είχε αποκαλύψει πως μετά την γέννηση της Ηλέκτρας, ήθελε να φύγουν από την Αμερική για να γυρίσουν στην Ευρώπη και έτσι επήλθε σταδιακά ο χωρισμός τους: « Όταν έκανα την Ηλέκτρα, αισθάνθηκε και λίγο παραμελημένος. Φύγαμε αρκετά χρόνια μετά από τη Νέα Υόρκη. Ήρθε και ο σύζυγός μου εδώ στην Ελλάδα, το προσπαθήσαμε. Εγώ όμως δεν μπορούσα άλλο να μένω στην Αμερική, ήθελα να μείνω στην Ευρώπη. Ο πρώην σύζυγός μου είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, έχει μεγάλη καριέρα στην Αμερική, δεν θα άφηνε τη δουλειά του για να πάει σε μια άλλη χώρα».

https://www.instagram.com/p/Cbxupfxs2Vi

Η Ηλέκτρα αποκαλεί την μαμά της ως θρύλο και προσπαθεί να ακολουθήσει το δρόμο της μόδας, από άλλη κατεύθυνση, αφού σπουδάζει σχέδιο μόδας στο Amsterdam Fashion Institute. Έχει έμφυτη την αγάπη για τον κόσμο στον οποίο η μαμά της έκανε μεγάλες επιτυχίες.

https://www.instagram.com/p/CdJX4LzoVzO

Το στυλ της ιδιαίτερο, μερικές φορές boho και αρκετές φορές λίγο πιο ροκ.

https://www.instagram.com/p/CZpTbV8r5RH

Με την μικρότερη αδελφή της Γαία, έχει σχέση λατρείας. Την επισκέπτεται αρκετές φορές στην Αθήνα και για μία ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι, ήταν μαζί της στην Άνδρο, μαζί με τον Άγγελο Λάτσιο.

Δωροθέα Μερκούρη: Οι κόρες της μεγάλωσαν πολύ - Δες το φωτογραφικό άλμπουμ

https://www.instagram.com/p/Ce9Nv7SrJeL

Και ενώ γνωρίζουμε την σχέση της αδελφής της Γαίας, δεν μας έχει γνωστοποιήσει την δική της. Στο προφίλ της στο Instagram, έχει μόνο μία φωτογραφία με έναν μελαχρινό άντρα, με μία...ύποπτη αφιέρωση. «Σε σκέφτομαι πάντα» του γράφει στα Ισπανικά.

https://www.instagram.com/p/CDCJxcolReD

Δείτε και στην photo gallery που ακολουθεί μερικές ακόμη φωτογραφίες με τις αδελφές Μερκούρη σε παιδική ηλικία, να μοιάζουν σαν δίδυμες. Και όπως χιουμοριστικά γράφει η Ηλέκτρα, η αδελφή της είναι το avocado στο τοστ της. Κάτι δηλαδή απαραίτητο και λατρεμένο το οποίο την συμπληρώνει.