Η Jane Fonda ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες και νιώθει πιο δυνατή από ποτέ

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Jane Fonda ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες και νιώθει πιο δυνατή από ποτέ
Invision

H 84χρονη σταρ δίνει τη δική της μάχη και παραδίδει μαθήματα ψυχικού σθένους.

Η Jane Fonda δείχνει στα καλύτερά της λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση για τη μάχη που δίνει με την υγεία της. Η Αμερικανίδα σταρ διαγνώστηκε με καρκίνο και δηλώνει βαθιά συγκινημένη από όλη την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβε μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματός της. Η ηθοποιός θέλησε να καθυσηχάσει τους φανς της τονίζοντας πως «Είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος».

Εξομολόγηση καρδιάς από την Jane Fonda: «Έχω καρκίνο αλλά είναι αντιμετωπίσιμος»

Η Jane Fonda ξεκίνησε χημιεοθεραπείες και στέλνει το δικό της μήνυμα

Η 84χρονη μοιράστηκε τα συναισθήματά της εν μέσω των χημειοθεραπειών, που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες. «Πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι πιο δυνατή από ό,τι εδώ και χρόνια. Ο γιατρός μου είπε ότι το καλύτερο αντίδοτο στην κούραση που μπορεί να προκαλέσει η χημειοθεραπεία είναι η κίνηση. Περπατήστε. Και έχω περπατήσει. Πολύ νωρίς πριν ξεκινήσει η ζέστη. Επίσης γυμναστείτε», τόνισε η ηθοποιός.

Για να το αποδείξει, η Fonda μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο όπου την βλέπουμε να κάνει καθίσματα. Αυτή δεν είναι η πρώτη μάχη της Fonda με τον καρκίνο και θέλησε να υπενθυμίσει στους θαυμαστές της ότι στο παρελθόν πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και είχε μια επιτυχημένη μαστεκτομή.

Όπως η ίδια ανέφερε η ασθένεια δεν θα σταματήσει τον αγώνα της ενάντια στην κλιματική αλλαγή. «Αυτή η διάγνωση με έκανε πιο αποφασισμένη από ποτέ να συνεχίσω να τερματίζω τις θανατηφόρες συνέπειες των ορυκτών καυσίμων», δήλωσε η Τζέιν. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ενωθούμε για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον θανάσιμο συσχετισμό. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Έχουμε τις δυνάμεις μας να το αλλάξουμε αυτό και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το κάνω. Αυτός ο καρκίνος δεν θα με αποτρέψει», συμπλήρωσε η Fonda.

https://www.instagram.com/p/CiBDKLeJBy_

Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας της

Πριν λίγες ημέρες η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Jane Fonda ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με μια «πολύ θεραπεύσιμη» μορφή λεμφώματος. Η σταρ της μεγάλης οθόνης αποκάλυψε πως ξεκίνησε ήδη χημειοθεραπείες, που θα διαρκέσουν έξι μήνες. Η ηθοποιός είχε διαγνωστεί πριν από αρκετά χρόνια με καρκίνο του μαστού και του δέρματος, τον οποίο είχε αποδώσει στην ηλιοθεραπεία.

Η 84χρονη ηθοποιός ανέφερε ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα μη-Χότζκιν (NHL) μέσω ανάρτησής της στο Instagram. Όπως η ίδια δήλωσε: «Είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε αισθάνομαι πολύ τυχερή».

«Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλές δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για θεραπείες αλλά για αίτια, ώστε να μπορούμε να τις εξαλείψουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα.

Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα. Ο Καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα. Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της κοινότητας. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση της κοινότητας, ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου -σχεδόν 85- σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες. Ζούμε την πιο σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας γιατί αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε αυτή τη στιγμή θα καθορίσει τι είδους μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη μου και αυτό περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχιση της οικοδόμησης αυτής της κοινότητας Fire Drill Fridays και την εύρεση νέων τρόπων για να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη για να κάνουμε αλλαγές», έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Jane Fonda για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πηγή κεντρικής: apimages.com