Εξομολόγηση καρδιάς από την Jane Fonda: «Έχω καρκίνο αλλά είναι αντιμετωπίσιμος»

Πατούλια Κατερίνα
Εξομολόγηση καρδιάς από την Jane Fonda: «Έχω καρκίνο αλλά είναι αντιμετωπίσιμος»
Invision

«Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και δίνω προσοχή στα μαθήματα που μου έχει στείλει, ένα από αυτά είναι η σημασία της κοινότητας στο πλευρό μας».

H 84χρονη Jane Fonda έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη στο Instagram στους περίπου 2 εκατομμύρια followers της.

Η ηθοποιός και είδωλο του fitness στη δεκαετία του 80, αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο και θα ξεκινήσει άμεσα χημειοθεραπείες.

Θεραπεύσιμος ο καρκίνος

«Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, έχω κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ. Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες», ανέφερε η Fonda αρχικά στο Instagram.

«Το λέμφωμα non-Hodgkin είναι ένας καρκίνος που ξεκινά από το λεμφικό σύστημα, ένα κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος που έχει σκοπό να καταπολεμά τα μικρόβια. Είναι θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνουν, οπότε νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω μια ασφάλεια υγεία και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες. Κατανοώ πως είναι κάτι που γεμίζει πόνο αλλά νιώθω πως έχω πλεονέκτημα», τόνισε η Fonda που εξήγησε πως θα κάνει χημειοθεραπείες τους τελευταίους έξι μήνες και τα πηγαίνει αρκετά καλά.

https://www.instagram.com/p/CiBDKLeJBy_

«Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω, γεγονός καθόλου σωστό», συνέχισε η Fonda που είναι γνωστή ακτιβίστρια ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή.

«Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο, όχι μόνο για θεραπείες για τον καρκίνο αλλά και για αιτίες, ώστε να μπορούμε να τις εξαλείψουμε. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα», τόνισε η 84χρονη που στο παρελθόν έχει συλληφθεί πολλές φορές στη διάρκεια διαδηλώσεων.

janefonda_297232268_117656400897548_9156198091540773434_n.jpg

Η Fonda δεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τον καρκίνο. Το 2010 αφαίρεσε έναν καλοήθη όγκο στο στήθος της και ο 2016 έκανε μαστέκτομη ενώ το 2019αφαίρεσε μια κακοήθη ελιά πάνω από τα χείλη της. .

«Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και δίνω προσοχή στα μαθήματα που μου έχει στείλει, ένα από αυτά είναι η σημασία της κοινότητας στο πλευρό μας».