Η σχέση λατρείας του Κώστα Καζάκου με την εγγονή του Τζένη και τον γιο του Κωνσταντίνο

Κατερίνα Μπούσιου
Η σχέση λατρείας του Κώστα Καζάκου με την εγγονή του Τζένη και τον γιο του Κωνσταντίνο

Όσα είχε εξομολογηθεί η Τζένη Καζάκου για την σχέση που είχε με τον παππού της Κώστα Καζάκο, όταν σπούδαζε ηθοποιός. 

Ο Κώστας Καζάκος δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος - ένας από τους τελευταίους γίγαντες του θεάτρου - ή στην νεότητά του, ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού κινηματογράφου στις μεγάλες του δόξες. Υπήρξε και ένας τρυφερός και δοτικός πατέρας για τα τέσσερα παιδιά του και ένας στοργικός και υπέροχος παππούς για την εγγονή του Τζένη και τον μικρό εγγονό του Ιάσονα. Η Τζένη περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την σχέση τους, ειδικά όταν πήρε την απόφαση να σπουδάσει ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/CSymqdGIrqQ

«Νιώθω εξαιρετικά τυχερή για τον παππού μου»

Ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνος, κυριολεκτικά μεγάλωσε μέσα στο θέατρο. Ήταν σχεδόν αυτονόητο πως θα ασχοληθεί με την υποκριτική, αν και ως έφηβος είχε δείξει μεγάλη αγάπη για την μουσική, δημιουργώντας μάλιστα ένα συγκρότημα μαζί με τον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννη Παπαμιχαήλ. Στο θέατρο των γονιών του Τζένη Καρέζη, είδε και γνώρισε όλους τους μεγάλους «μύθους» του θεάτρου, τους σταρ του κινηματογράφου, τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού.

https://www.instagram.com/p/B6qrmdiFA4U

Με τους γονείς του ο Κωνσταντίνος είχε πάντα μία πολύ δεμένη σχέση ως μοναχογιός. Και με τον πατέρα του Κώστα απέκτησε έναν ακόμη μεγαλύτερο δεσμό μετά τον θάνατο της Τζένης Καρέζη. Οι δυό τους άλλωστε υλοποίησαν και την ιδέα της για το ίδρυμα που φέρει το όνομά της για όσους πάσχουν από καρκίνο. Ο Κωνσταντίνος όμως διατήρησε αυτή την υπέροχη και σπάνια σχέση με τον πατέρα του και όταν εκείνος δημιούργησε στην συνέχεια μία νέα οικογένεια με την δεύτερη σύζυγό του Τζένη Κόλλια με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Αλέξανδρος Καζάκος: Έχεις δει τελευταία τον 21χρονο κούκλο γιο του Κώστα Καζάκου;

Τα ετεροθαλή αδέλφια του έγιναν για εκείνον οικογένεια. Πολλές φορές είχε ερωτηθεί όλα αυτά τα χρόνια για το πως ένιωθε με τον δεύτερο γάμο του πατέρα του και εκείνος το διακωμωδούσε: «Είχα υπέροχα παιδικά χρόνια και προσπαθώ ότι έμαθα από τους γονείς μου να το μεταλαμπαδεύσω στα δικά μου παιδιά. Είναι...καρπερός ο μπαμπάς. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου ο Αλέξανδρος, είναι λίγο πιο μεγάλος από την κόρη μου. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ο παραδοσιακός παππούς. Η αγάπη του για το θέατρο τον κρατούν ζωντανό και ακμαίο. Η σχέση μας παραμένει υπέροχη».

https://www.instagram.com/p/BgtLIe3jGi2

Την ίδια υπέροχη σχέση ο Κώστας Καζάκος είχε και με την εγγονή του και κόρη του Κωνσταντίνου, Τζένη. Στα δικά της μάτια έβλεπε την συνέχεια του γιου του αλλά και την συνέχεια της διάσημης γιαγιάς της που δυστυχώς δεν πρόλαβε να γνωρίσει, Τζένης Καρέζη. Όπως και ο πατέρας της, η Τζένη μεγάλωσε μέσα στο θέατρο. Σε συνεντεύξεις της έχει πει πως μωρό ακόμη η μαμά της Τάνια Τρύπη την έπαιρνε στο θέατρο για να την θηλάσει.

https://www.instagram.com/p/BiHNp2WHuXT

Μεγαλώνοντας και έχοντας πια αποφασίσει να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση στο θέατρο, τα πρώτα χρόνια που φοιτούσε στην δραματική σχολή βρέθηκε να έχει δάσκαλο τον παππού της. Και το άγχος της ήταν μεγάλο όπως αποκαλύπτει: «Ένιωθα αμήχανα. Δεν ήξερα πως να του απευθύνομαι. Αν του μιλούσα στον πληθυντικό θα ήταν αμήχανο γιατί είναι ο παππούς μου, ενώ αν του μιλούσα στον ενικό δεν θα ήταν ευγενικό ως προς του συμμαθητές μου. Έτσι το πήγα διπλωματικά και έλεγα «μπορώ να κάνω μία ερώτηση;». Και εκείνος το προτιμούσε έτσι. Το να έχω δάσκαλο τον παππού μου, ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες. Νιώθω εξαιρετικά τυχερή γιατί μου έμαθε όται για να κάνεις αυτή τη δουειά, χρειάζεται αφοσίωση και κατάθεση ψυχής».

https://www.instagram.com/p/B1-626zIOTY