Ο David Beckham κάθισε στην ουρά για τη βασίλισσα, αλλά η παρουσία του ξεσήκωσε αντιδράσεις

Κατερίνα Μπούσιου
Ο David Beckham κάθισε στην ουρά για τη βασίλισσα, αλλά η παρουσία του ξεσήκωσε αντιδράσεις

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ουρές χιλιομέτρων και αναμονή μέχρι και 12 ώρες για να προσκηνύσουν τη σωρό της Ελισάβετ. Ανάμεσά τους ήταν και ο David Beckham. 

Αν κάποιος επισκεφτεί το μουσείο Tussauds στο Λονδίνο, θα δει το κέρινο ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ να περιβάλλεται από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της Βρετανίας. Ακριβώς στο πλευρό της είναι η μορφή του David Beckham. Σήμερα ο πρώην ποδοσφαιριστής, ήταν ανάμεσα σε άλλους εκατοντάδες χιλιάδες βρετανούς, που προσκύνησαν τη σωρό της στο Αββαείο του Westminster. Μόνο που η παρουσία του ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Britain Queen 90th Birthday Waxwork

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Βρέθηκε ξαφνικά στην μπροστινή σειρά

Ο David Beckham είχε τη χαρά να γνωρίσει από κοντά την βασίλισσα, σε φιλανθρωπικές αθλητικές δράσεις στις οποίες συμμετείχε, αλλά και λόγω της προσωπικής του φιλίας με τον πρίγκιπα William και την Kate.

Britain Royals

(John Sibley/Pool via AP)

Με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, είχε κάνει και ένα σχετικό post, μιλώντας για την πίστη της στο καθήκον, την αξιοπρέπεια και την χάρη της.

https://www.instagram.com/p/CiQoyB1o4kh

Σήμερα ήταν ένας από τους χιλιάδες βρετανούς που στήθηκαν στην ουρά γύρω από το Αββαείο, για να υποβάλλει και εκείνος τα σέβη του. Την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι του Λονδίνου αλλά και οι τουρίστες, ξαγρύπνησαν περιμένοντας μέχρι και 12 ώρες μέχρι να έρθει η δική τους σειρά να μπουν στο ναό, εκείνος ξαφνικά βρέθηκε από τους πρώτους στην ουρά. Φυσικά υπήρξαν αρκετοί οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας πως δεν θα έπρεπε να έχει ξεχωριστή μεταχείριση από τους υπόλοιπους. Ο David δεν απάντησε στα σχόλια που άκουσε και μετά από λίγη ώρα βρέθηκε εντός του ναού. Παρόλα αυτά οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι είδαν από κοντά το γεγονός και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν άδικη την κίνησή του. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Beckham κάθισε κανονικά στην ουρά και δεν παρέβη κανέναν κανόνα.

Britain Awards

(John Stillwell/Pool Photo via AP)

Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Και άλλοι διάσημοι από όλους τους χώρους, αλλά και πρώην πολιτικοί παραβίασαν τους κανονισμούς λόγω επωνυμίας και αξιωμάτων, για να μη στηθούν για τόσες ώρες στην ουρά. Πολλά βρετανικά μέσα θεωρούν πως αρκετοί δε θα προλάβουν τελικά μέχρι το βράδυ της Κυριακής να καταφέρουν να μπουν στο Αββαείο. Γιατί από το πρωί της Δευτέρας πριν την κηδεία θα τεθούν άλλοι κανόνες ασφαλείας δίπλα από το ναό, πριν τη τελετή της κηδείας και στην συνέχεια της ταφής στο Windsor.