Το μεγαλύτερο άγχος της Μαίρης Συνατσάκη και η ανακοίνωσή της μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες

Μαρία Ροδίτη
Το μεγαλύτερο άγχος της Μαίρης Συνατσάκη και η ανακοίνωσή της μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες

Η Μαίρη Συνατσάκη σε μια εξομολόγηση στο Instagram με την οποία θα ταυτιστεί κάθε γυναίκα, κάθε μέλλουσα μητέρα και κάθε νέα μαμά.

Η Μαίρη Συνατσάκη βιώνει μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της για δύο βασικούς λόγους. Διότι έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Ίαν Στρατή και γιατί σε λίγους μήνες οι δυο τους θα κρατούν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους μωράκι.

Η influencer κι επιχειρηματίας διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και δεν είναι λίγες οι φορές που μοιράζεται με τους followers της στο Instagram όλα όσα νιώθει αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της. Χθες βράδυ (16/9), λοιπόν, η Mairiboo μέσα από 10 Insta Stories αποκάλυψε το μεγαλύτερο άγχος της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έκανε μια θερμή παράκληση στους fans της.

Η Αθηνά Οικονομάκου μίλησε για την εγκυμοσύνη της Μαίρης Συνατσάκη όπως θα έκανε κάθε κολλητή φίλη

Η παράκληση της Μαίρης Συνατσάκη και το μεγάλο άγχος της

Η Μαίρη Συνατσάκη εμφανίστηκε στα Insta Stories της αρκετά ζορισμένη ψυχικά- το ανέφερε και η ίδια- και αυτό, γιατί τελευταία έχει αρχίσει να λαμβάνει μηνύματα στο Instagram, τα οποία αφορούν παιδάκια. Μηνύματα για δύσκολες εγκυμοσύνες, για επίπονους τοκετούς που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Και είναι λογικό όλα αυτά να την έχουν ταράξει και αγχώσει στην ευαίσθητη φάση που βρίσκεται τώρα. Όπως ανέφερε και η ίδια: «Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυτής (προσπαθώ) να διαχειρίζομαι το άγχος μου, όσο μπορώ περισσότερο. Οι ορμόνες μου εντάξει, μου έχουν φερθεί με ευγένεια. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να βλέπω τα παιδάκια, μωράκια που αντιμετωπίζουν κάτι σπάνιο, λεπτομέρειες, με δυσκολεύει λίγο αυτό, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό το κομμάτι, σε αυτή τη φάση».

Και πρόσθεσε, κάνοντας εμμέσως μια παράκληση στους followers της να μην την αγχώνουν στην περίοδο της εγκυμοσύνης της: «Εν ολίγοις, σε αυτά τα μηνύματα δεν απαντάω κάτι ή δεν ανταποκρίνομαι όπως θα θέλατε, με κάποια αναδημοσίευση (ιδανικά θα ήθελα να μην τα έχω διαβάσει κι εγώ). Όχι για πάντα, μέχρι να γεννηθεί κι αυτό το παιδάκι και να είναι όλα καλά και να μην έχω όλη αυτήν την αγωνία και το άγχος… Δεν αντέχω να ακούω για πολύ δύσκολους τοκετούς, επικίνδυνους και άλλα τέτοια θέματα υγείας αυτή τη στιγμή…».

Και έχει απόλυτο δίκιο η Μαίρη που μοιράζεται δημόσια αυτές τις σκέψεις της. Μια γυναίκα που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη μέση της εγκυμοσύνης της – αλλά και σε όποια φάση της κύησης κι αν βρισκόταν- δεν θέλει να μαθαίνει για μωράκια που υποφέρουν, για άλλες γυναίκες που βίωσαν επώδυνους και δύσκολους τοκετούς, για οτιδήποτε μπορεί να μην έχει μια εύκολη ή καλή κατάληξη.

Ούτε, όμως, και εκείνες οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν μωράκι ή που έχουν δύσκολες εγκυμοσύνες θέλουν να διαβάζουν και να ενημερώνονται για μωράκια που υποφέρουν. Για μωράκια που με το που γεννήθηκαν αντιμετώπισαν δυσκολίες, για άλλες γυναίκες που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη στην εγκυμοσύνη τους. Ας δείξουμε σεβασμό σε κάθε γυναίκα που με τον οποιονδήποτε τρόπο περιμένει εναγωνίως να κρατήσει το μωρό της στην αγκαλιά της και ας μην τη βαραίνουμε με άλλα άγχη, αγωνίες και φόβους. Αρκετά έχει να διαχειριστεί στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης.

Και αυτό ισχύει απόλυτα και για τη Μαίρη. Ας δείξουμε τον σεβασμό μας σε μια mom to be, που κάθε μέρα ξυπνάει με την αγωνία αν όλα βαίνουν καλώς, αν τα κάνει όλα σωστά για να έχει ένα υγιές μωρό και αν θέλουμε να της στείλουμε κάτι ας είναι ευχάριστο, ελπιδοφόρο, όμορφο. Κάτι που θα την κάνει να χαμογελάσει και να απαλλαγεί για λίγο από όλα τα φυσιολογικά άγχη αυτής της περιόδου.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Μαίρης στην αγκαλιά του Ίαν

Μετά από αρκετό καιρό εξαφάνισης από τα social media, η Mairiboo έκανε την επανεμφάνισή της στις 31 Ιουλίου ανακοινώνοντας ότι περιμένει το πρώτο της μωρό στην αγκαλιά του Ίαν Στρατή κι έχοντας πίσω της μπαλόνια που έγραφαν: «Baby coming soon».

https://www.instagram.com/p/CgrJAerrlsQ

«Μια καινούργια ψυχή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη γη κι ακόμη προσπαθώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που διάλεξε εμάς για γονείς της. Το πόσο ήθελα να συμβεί αυτό στη ζωή μας, το κρατούσα σε κάτι βαθιές μυστικές σκέψεις από αυτές που σε φοβίζουν να τις πεις δυνατά. Ίσως γι’ αυτό περιμέναμε τόσους μήνες για να το μοιραστούμε. Τώρα που το κάνουμε δεν κρύβεται πια. Το ξέρω πως μεταφράζατε τη σχετική απουσία μου από εδώ σαν κάτι κακό και με συγκινούσαν πολύ τα μηνύματα που έκρυβαν και ενδιαφέρον και αγωνία και συμπαράσταση, αλλά ήταν αρκετά δύσκολοι οι πρώτοι μήνες κι εγώ είμαι αρκετά δύσκολη στο να βροντοφωνάζω την χαρά μου», είχε γράψει τότε στην ανάρτησή της η 37χρονη Μαίρη Συνατσάκη.

https://www.instagram.com/p/Ch6739SLzgj

Και είχε συμπληρώσει: «Τα άγχη μου και οι αγωνίες μου δεν είχαν ποτέ πιο χαρούμενο περιτύλιγμα. Αν έχετε μια καλή προστατευτική σκέψη για εμάς, σας ευχαριστώ ήδη από τα βάθη της καρδιάς μου. Τη δική μου καλή προστατευτική σκέψη εγώ, θέλω να τη στείλω σε εσένα που βλέπεις άλλη μια ανακοίνωση εγκυμοσύνης στο ίνσταγκραμ και θέλεις πολύ να χαρείς αλλά υπάρχει ένα αγκάθι μέσα σου που σε τρυπάει πιο ύπουλα από τη χαρά του άλλου. Σε νιώθω. Και σε καταλαβαίνω. Σέβομαι τον αγώνα σου, τις προσπάθειές σου, τις ορμόνες σου, την επιθυμία σου, την επιμονή σου και την υπομονή σου. Ο δρόμος για να γίνεις μάνα δεν είναι μόνο ένας… και θα τα καταφέρεις!».