Σάλος με το ροζ βίντεο παίκτριας του Survivor και τον εκβιασμό των 50.000 ευρώ

Σάλος με το ροζ βίντεο παίκτριας του Survivor και τον εκβιασμό των 50.000 ευρώ

Μία εγκληματική ενέργεια που δε σταματάει να επαναλαμβάνεται.

Άλλο ένα περιστατικό που αφορά διαρροή βίντεο με προσωπικές στιγμές ήρθε στη δημοσιότητα. Η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου Super Κατερίνα και συγκεκριμένα ο Στέφανος Κωνσταντινίδης μίλησαν για μία παίκτρια του Survivor, η οποία έπεσε θύμα hacking, όταν επιτήδειος χάκαρε τον λογαριασμό της στο Instagram.

Όλο το χρονικό του εκβιασμού με το βίντεο

Ο χάκερ μπήκε στο προφίλ της παίκτριας, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται, άνοιξε τις συνομιλίες της και βρήκε βίντεο με προσωπικές της στιγμές με τον σύντροφό της. Της έστειλε, έπειτα, μήνυμα από άγνωστο προφίλ, απειλώντας τη πως θα τα δημοσιεύσει αν δεν του δώσει 50.000 ευρώ.

«Οι επιτήδειοι δε σταματούν από τον νέο νόμο που έχει ψηφιστεί τον Ιούνιο, που ορίζει ότι είναι κακούργημα. Γνωστή παίκτρια του Survivor έχει ανταλλάξει με τον σύντροφό της, στα social media της, βίντεο με προσωπικές τους στιγμές που έχουν κινηματογραφήσει, όπως κάνουν κάποια ζευγάρια. Ο χάκερ μπαίνει, παίρνει τους κωδικούς στο Instagram, βλέπει τη συνομιλία, αποκτά το βίντεο και αρχίζει να το διαρρέει», είπε ο δημοσιογράφος.

Όταν εκείνη του εξήγησε ότι δε διέθετε αυτό το ποσό, τότε εκείνος της ζήτησε 5.000 ευρώ. «Για να την πιέσει έστειλε το βίντεο σε μέλη της οικογένειάς της. Τα παζάρια συνεχίστηκαν και η τιμή έπεσε στα 1.500 ευρώ. Ο παίκτης κατέβασε όλες τις φωτογραφίας της παίκτριας από το προφίλ της ως επίδειξη δύναμης προς το νεαρό κορίτσι. Εκείνη απευθύνθηκε σε ειδικούς και κατάφερε να ανακτήσει το προφίλ σε Facebook και Instagram. Ο ίδιος, όμως, άρχισε να διαρρέει το βίντεο με μηνύματα σε χρήστες των social media», είπε ο δημοσιογράφος.

Μία εγκληματική ενέργεια που συνεχίζεται

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τέτοια απαράδεκτα περιστατικά εκβιασμού με προσωπικές στιγμές ανθρώπων και δή γυναικών.

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη ήρθε αντιμέτωπη με αντίστοιχη κατάσταση, όταν βίντεο με προσωπική της στιγμή διέρρευσε στο Internet και, μάλιστα, 40 μέρες μετά τον θάνατο του μπαμπά της.

«Το έχει αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα γι’ αυτό και με έριξε πολύ συναισθηματικά. Συνέβη 40 μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Το έχω αφήσει πίσω όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CdTBfxfK9TW

Από την άλλη, η Έλενα Κρεμλίδου ή αλλιώς «Mariposa» βρέθηκε στο προσκήνιο με ροζ βίντεο που κυκλοφόρησαν, αλλά η ίδια αρνήθηκε ότι υπήρξε η πρωταγωνίστριά τους. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά με το πόσο τραγική είναι η κατάσταση.

«Ρε φίλε, δες πόσο προβληματική είναι αυτή η συμπεριφορά. Υπάρχουν άνθρωποι που όντως ψάχνουν το βίντεο. Δεν ντρέπεστε; Ψάχνετε να βρείτε την προσωπική στιγμή κάποιου; Άσχετα με το αν είμαι ή όχι εγώ. Δεν ντρέπεστε; Δηλαδή τόσο πολύ ανάγκη έχετε να με δείτε να πηδ@@αι; Τι θα κερδίσετε; Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Κοιταχτείτε ρε παιδιά, είναι κρίμα», είπε η Κρεμλίδου.

https://www.instagram.com/p/CgJpyTmoTSC