Στο GNTM 5 η μάχη του diversity με αφορμή την 18χρονη Ειρήνη έφερε την αντίδραση του Δημήτρη Σκουλού

Κατερίνα Μπούσιου
Στο GNTM 5 η μάχη του diversity με αφορμή την 18χρονη Ειρήνη έφερε την αντίδραση του Δημήτρη Σκουλού

Τα 11 δευτερόλεπτα μίας κίνησης της Βίκυς Καγιά προς την Σοφία που έγινε trend στο Twitter, ο καβγάς των κριτών αλλά και το σχόλιο του Δημήτρη Σκουλού και πρώην κριτή του GNTM για την Χατζηπαντελή. 

Τι θεωρείται κλασσική ομορφιά και τι όχι; Με τατουάζ ή χωρίς; Άβαφη ή μακιγιαρισμένη; Θεά ή απλά όμορφη; Αυτές είναι οι απορίες των τηλεθεατών, οι οποίοι φέτος παρακολουθώντας το GNTM 5 προσπαθούν να ξεχωρίσουν τα κριτήρια των 4 κριτών από τις ατάκες τους, για να περάσουν τα κορίτσια κάθε ηλικίας στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Ο χθεσινός καβγάς της Σοφίας Χατζηπαντελή με τους τρεις υπόλοιπους κριτές, το βλέμμα της σε ένα άγγιγμα της Βίκυς Καγιά και μία διαγωνιζόμενη από την Κύπρο, η 18χρονη Ειρήνη ξεσήκωσαν το Twitter. Τελικά είχε δίκιο η Σοφία ή όχι. Το κοινό δεν διχάστηκε και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, ενώ και ο Δημήτρης Σκουλός, έδωσε την δική του εξήγηση για την Σοφία.

https://www.instagram.com/p/Ci_EmW2qPN4

Η κυπριακή ομορφιά και το «don't touch me» βλέμμα της Χατζηπαντελή

Περισσότερα από 1500 μοντέλα πέρασαν στις οντισιόν του φετινού GNTM από την κριτική επιτροπή που φέτος έχει άλλο χαρακτήρα και αρκετή ένταση. Μπορεί να μην δούμε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν μπροστά από την οθόνη μας, αλλά η αλήθεια είναι πως ανάμεσα σε αυτά που ήδη έχουμε δει, δύσκολα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα φαβορί και ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη νικήτρια. Προφανώς, ακόμη δεν την έχουμε δει. Κάθε επεισόδιο είναι και μία διαφορετική έκπληξη για εμάς και στο χθεσινό ανέβηκαν οι τόνοι, με τις φωνές και τις διαφωνίες ανάμεσα στους κριτές να προκαλούν την έκρηξη της Σοφίας Χατζηπαντελή, η οποία και αποχώρησε από το πλατώ. Η αιτία του θυμού της ήταν τα σχόλια για μία συμπατριώτισσά της που άθελά της προκάλεσε και παραπάνω ένταση από ότι άξιζε, για τα προσόντα της ως μοντέλο.

Η 18χρονη Ειρήνη από την Κύπρο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό αρχικά από την Σοφία Χατζηπαντελή, η οποία είδε μπροστά της μία συμπατριώτισσά της. Οι υπόλοιποι κριτές πέρασαν από διάφορα τεστ την διαγωνιζόμενη, με πόζες και εκφράσεις της, για να δουν αν αξίζει να περάσει στην επόμενη φάση. Τάσος Σοφρωνίου, Βίκυ Καγιά και Γιώργος Καράβας συμφώνησαν να της δώσουν μία ευκαιρία, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει native λατινική ομορφιά (μεξικάνικη για την ακρίβεια) και άξιζε να περάσει.

eirini_gntm.jpg

Αυτό όμως πυροδότησε την αντίδραση της Σοφίας Χατζηπαντελή, η οποία μίλησε απλά για μία κλασσική κυπριακή ομορφιά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο: «Πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά για να καταλάβω ότι το αξίζεις. Το πρόσωπό σου είναι ίδιο σε όλες τις πόζες. Δεν έχεις κάτι ξεχωριστό», είπε στην παίκτρια η οποία και συγκινήθηκε κάποια στιγμή, όχι από την άρνηση της Σοφίας, αλλά από την αναφορά στον πατέρα της, τον οποίο και έχασε πριν λίγους μήνες. Η τελευταία ατάκα του Γιώργου Καράβα «είσαι θεά» έφερε και την αντίδραση της Σοφίας Χατζηπαντελή η οποία σηκώθηκε από τη θέση της σε έξαλλη κατάσταση. «Δεν είναι μεξικάνικο beauty είναι κυπρέικο beauty. Μην δίνεις τα εύσημα για αυτή την ομορφιά στις άλλες χώρες. Αυτό εξηγούσα και κανείς δεν με άκουγε. Όλοι νόμιζαν πως της έλεγα πως είναι άσχημη. Δεν με αφήσατε να το εξηγήσω» φώναζε η Σοφία προσπαθώντας να μιλήσει και αφού η παίκτρια είχε αποχωρήσει χαρούμενη.

https://www.instagram.com/p/Ci5O8EPI-Yu

Το Twitter χθες τάχθηκε υπέρ της Σοφίας ξεκάθαρα γιατί είχε επιχειρήματα σε αυτό που έλεγε, έστω και αν ανέβηκαν οι τόνοι. Και λίγη τηλεοπτική δράση δεν κάνει κακό.

Αυτό που έγινε viral ωστόσο, ήταν μία σκηνή που κράτησε μόλις 11 δευτερόλεπτα με την κίνηση της Βίκυς Καγιά την ώρα που απευθυνόταν στην Σοφία, να την αγγίζει ελαφρά με το χέρι. Το βλέμμα «don't touch me» της Σοφίας, εντοπίστηκε από τα λαγωνικά των social media και από τις πρωινές εκπομπές, ήταν σε κάθε περίπτωση επικό. Χαρακτηριστικό των σχέσεών τους; Όχι απαραίτητα. Η Βίκυ Καγιά πολλές φορές σε συνεντεύξεις έχει δείξει την εκτίμησή της προς την Σοφία.

Σήμερα ωστόσο στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά τοποθετήθηκε για το νέο GNTM και τη Σοφία Χατζηπαντελή και ο Δημήτρης Σκουλός, ο γνωστός φωτογράφος και πρώην κριτής. Λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είδα περιστασιακά το GNTM μέσω του You Tube και μου φάνηκε διαφορετικό από ότι κάναμε εμείς. Έχει αλλάξει, αλλά όχι προς το κακό. Δεν είδα μοντέλα μόδας. Η Σοφία είναι character δεν είναι μοντέλο. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό για το diversity. Αυτή η καημένη η μόδα...τι έχει τραβήξει. Άλλο να παρακολουθείς τη μόδα και άλλο να δουλεύεις στη μόδα. Η Σοφία είναι αυτό που είπα. Δεν έχει το ύψος, ούτε το κορμί για να είναι μοντέλο. Στο ξαναλέω, άλλο να μιλάς για μόδα και άλλο να δουλεύεις στη μόδα».